Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Hořovicko 1:3 (0:1)

publikováno 09.06.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

9.6.2018 29. kolo ČDD U17 A

sestava: Václ (9), Barac (9), Hlinka (7), Bárta (7), Chytrý (8), Dado (7), Polák (8), Brejcha J. (7), Walter (9), Hranáč (7), Muknšnábl (8)

lavička: Uvízl (7)

branky: Polák

     Naše mladé pušky se loučily se sezónou domácím utkáním proti Hořovicku. I tady byl náš výkon ovlivněn středečním předehrávaným utkáním na Bílé Hoře. Navíc trenéru Konopíkovi chyběl Milotínský a Barac měl v nohách hezkých pár minut z předchozího utkání. Ještě stále jsme měli možnost vylepšit své tabulkové postavení, ale to bychom museli dnes soupeře porazit.

     Bohužel od začátku utkání jsou to hosté, kteří se lépe pohybují a začínají si vytvářet příležitosti. Nad vodou nás zatím drží pouze famózní Ála, který si poradí v 10. minutě se soupeřovým zakončením po rohovém kopu i o dvě minuty později se samostatným postupem jednoho ze soupeřů, když jeho střelu reflexivně vykopává do bezpečí. Na dorážku ve 31. minutě je ale i náš démon příliš krátký. Brejchy zcela zbytečně a lacině ztrácí balón na soupeřově polovině a hosté okamžitě podnikají rychlý brejk. Na jeho konci se za naši obranu dostává jeden ze soupeřů, ale jeho střelu ze šestnáctky Ála bravurně vyráží. Bohužel naši hráči vůbec nepokrývají dalšího protihráče, který vyražený balón nasměruje do naší sítě – 0:1. :-@ Ve 35. minutě Bary krásně nacentruje z levé strany do šestnáctky, kde Filip odmítne všechnu slávu, když z první z hranice malého vápna posílá kouli pouze nad hostující zařízení. Do kabin tak jdeme s jednobrankovou ztrátou.

     Do druhé půle střídá Denis Filipa. Ve 43. minutě Ála nadvakrát pacifikuje soupeřův přímák z nebezpečné vzdálenosti. Balón letící přes zeď pokrývá u své levé tyče. Ve 46. minutě jsme nedůrazní při bránění protihráčů na pravé straně. Hosté dostávají balón před šestnáctku, kde se jeden ze soupeřů lehce zbaví svého strážce a již z vápna bodýlkem nedává Álovi pražádnou šanci – 0:2. :-@ V další minutě se do podobné situace dostává na druhé straně Mára, jenže při zakončení kouli příliš podebírá a branku přestřeluje. V 59. minutě kouzlí u levé brankové čáry s balónem na noze Denis. Jeho první příhra do vápna je sice zblokována, ale napodruhé nachází v šestnáctce Máru, který si míč zpracovává a z penaltového puntíku prostřeluje hostujícího gólmana k levé tyči – 1:2. (so) Máme v této části utkání balón více na našich kopačkách a tlačíme soupeře před jeho šestnáctku. Chybí nám ale finální fáze. Střely ze střední vzdálenosti postrádají přesnost. Riskujeme hru na tři zadáky. Rozhodující okamžik přichází v 77. minutě, kdy hosté podnikají rychlý výpad do naší otevřené obrany. Na konci své akce vykombinovávají naše zbylé nešťastníky v obraně a na levé straně šestnáctky hned dva hostující kopáči mají možnost zakončit. Jeden z nich potom skutečně dopravuje balón do naší zívající branky – 1:3. :-@ Na nějaký zázrak se nám již nedostává sil.

     Na našich hráčích bylo patrné, že mají těžké nohy a jsou bez šťávy. Hlava by možná ještě chtěla, ale sil se nedostávalo. Naplno se projevila ta skutečnost, že jsme celé jaro odehráli ve třinácti lidech. Dnes již nebylo zkrátka kde brát.

     Celá jarní část byla ovlivněna naším úzkým kádrem. Dokud mládenci měli sílu, dokázali sehrát přinejmenším vyrovnané partie s jakýmkoliv soupeřem. Konečné jedenácté místo je tak po nadějném podzimu ústupem ze zajímavějších pozic, ale zkrátka nám došlo. Na výkonech některých kopáčů ale lze určitě stavět a doufejme, že se chlapce podaří zdárně zapracovat do kádru staršího dorostu. Těch 13 statečných, kteří odehráli celé jaro, si pochvalu určitě zaslouží. To, že konečné umístění není takové, jaké jsme si v zimě předsevzali, určitě zamrzí, ale takový je fotbal. V sezóně jsme získali spoustu zkušeností, které se pokusíme zúročit třeba hned příští rok. Užijme si nyní několik týdnů zaslouženého volna a na letním soustředění na viděnou.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery