Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Rakovník 1:1 (1:1) 2:4 na p.k.

publikováno 26.05.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

26.5.2018 27. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (5), Šural (6), Šura (6), Krejčí (6), Ranš (4), Vrbata (4), Krejča (6), Skopový (7), Chudoba (5), Tesař (6), Janda (6)

lavička: Gashi (4), Uvízl (4), Vámos (3), Kořan (5), Bárta, Polák, Volek

branky: Krejča

     Minulý týden jsme byli sice vedoucí Doubravce důstojným soupeřem, ale ze zápasu jsme tentokráte vyšli bodově naprázdno. Dnes jsme si chtěli spravit chuť proti zachraňujícímu se Rakovníku. Hosté tedy měli o motivaci postaráno a určitě nechtěli z Roudné odjíždět s prázdnou. Trenér Dejmek měl k dispozici standardní sestavu a nic tak nebránilo vběhnout na hrací plochu.

     Úvod utkání se nese ve znamení naší aktivity. Přesto jsou to hosté, kteří si v 8. minutě vytvářejí velkou příležitost. Jeden ze soupeřů u pravé brankové čáry vyškolí Matěje a po několika krocích předkládá ideální balón na hranici naší šestnáctky svému nabíhajícímu spoluhráči, kterého necháváme zcela bez povšimnutí. Ten ale z jasné pozice naši branku naštěstí přestřeluje. V 11. minutě nachází Šury svým autovým vhazováním Cigiho ve středu hrací plochy. Ten využívá svojí rychlosti a postupně přechází přes tři hráče soupeře. Na pravé straně šestnáctky se vyhýbá penaltovému zákroku, ale svojí následnou střelu posílá pouze do bližší tyče. V 15. minutě hosté kopou svůj první roh z levé strany. Prakticky všichni hráči jsou nalezlí v malém vápně. Centr letí na přední tyč a Karpy se i z důvodu naremplování jedním ze soupeřů k němu nemůže dostat. V nastalém zmatku se nejrychleji orientuje jeden z protihráčů, který volný míč doklepává do naší sítě – 0:1. :-@ Obraz hry se nemění. Máme balón na našich kopačkách častěji, ale nedokážeme se s ním dostat na dostřel hostující svatyně. Soupeři zatím stačí jednoduše přerušovat naše snažení a kouskovat hru. Trápení našich ofenzivních kopáčů již nemohou sledovat naši stopeři a když se jim otevře prostor, zkouší zakončovat střelami z větší vzdálenosti. Nebezpečnější pokus je ten Dominův ve 30. minutě. Napřáhne z nějakých 35ti metrů a hostující gólman si balón jen tak tak nesráží do vlastní branky. V poslední chvíli jej ale vyplácne z brankové čáry. Minutu před koncem první půle Ráďa udrží míč na svých kopačkách a svoji příhru adresuje ve středu hrací plochy nabíhajícímu Cigimu. Jeho technika na soupeře platí a poněvadž se mu otevírá prostor, postupuje s balónem na noze až před šestnáctku. Odtud pálí ke vzdálenější levé tyči. Gólman se na zem skládá příliš dlouho – 1:1. (so) Někteří z hostujících hráčů toho mají plné zuby a zachraňuje je pauza. Gól do šatny by nás mohl konečně nakopnout, ale po pravdě řečeno zatím se nedokážeme přes zodpovědně bránícího soupeře vůbec prosadit.

     Trenér Dejmek chce naši hru oživit hned trojím střídáním. V šatně zůstávají Mára, Vrbyč a Mimi. Na jejich místa nastupují Saša, Denis a Ben. V 54. minutě si balón bere Fíla a opět s ním vyjíždí středem hřiště. Vzápětí vymýšlí krásnou ulici za obranu na vpravo nabíhajícího Sašu. Ten se na hranici šestnáctky zbavuje svého strážce a pálí. Jeho střelu gólman pouze vyráží před sebe, ale dobíhající Ráďa v tísni nedokáže kouli doklepnout do zívající branky. Je to bohužel na dlouhou dobu po hříchu jediná naše zajímavější příležitost. Hosté zjišťují, že dnes jsme absolutně jaloví a hrozí ze standardních situací. V 73. minutě hosté kopou zkrácený roh z levé strany. Přetažený centr letí na zadní tyč a Karpy jde do tunelu. Nehlídaný soupeř hlavičkou naštěstí netrefuje naši odkrytou branku. Za další minutu Matěje nahrazuje Koři. V 78. minutě hosté kopou roh z pravé strany. Špatně pokrýváme protihráče a ten nasměruje svoji střelu z první naštěstí do středu branky do koše připraveného Karpyho. Stále nejsme schopni dostat se na dostřel hostujícího zařízení. Až v 86. minutě Denis využívá zaváhání jednoho ze zadáků, obírá jej o míč, otáčí se kolem něj a z hranice šestnáctky posílá táhlou střelu k levé tyči. Hostující gólman využívá svojí délky a vytahuje míč na roh. Dvě minuty před koncem kopeme přímák z nějakých 25ti metrů, ale Ráďovi kazí radost opět gólman, který míč letící přes zeď vyráží někam k rohovému praporku. Trápení je u konce a na řadu přicházejí naše slavné penalty.

     K jejich exekuci se vůbec nikdo nehrne, a to nevěští vůbec nic dobrého. Nakonec se pět výtečníků nechá ukecat a jdeme na to. Začínají hosté a Karpy soupeři vystihuje směr kopu. Náš gólman vyráží balón od své pravé tyče – 0:0. (Y) Bohužel Fíla naši výhodu nezužitkovává, když to přehání s razancí a posílá kouli nad břevno – 0:0. (N) Hostující kapitán si poté Karpyho posílá doprava, zatímco umísťuje balón na opačnou stranu – 0:1. :-@ Ráďa svého kolegu prakticky okopíruje – 1:1. (so) Soupeř poté nedává Karpymu žádnou šanci – 1:2. :-@ Domino zatlouká další hřebík do naší rakvičky, když posílá kouli kolem pravé tyče do autu – 1:2. (N) Hosté si věří a další penalta končí v pravé šibenici – 1:3. :-@ Saša ještě vykřesává jiskřičku naděje, když svoji přízemní střelu posílá k levé tyči – 2:3. (so) Soupeřů gólman ale neponechává nic náhodě a Karpyho si posílá na opačnou stranu – 2:4. :-@

     Zase ty penalty – začíná to být diagnóza. Utkání jsme měli zvládnout, ale místo abychom soupeře po přestávce dorazili, nepochopitelně jsme sundali nohu z plynu a nedokázali se dostat do zápasu. Střídající hráči překvapivě nepřinesli vůbec žádné oživení naší hry. Naopak to byli hosté, kteří měli několik příležitostí strhnout zápas na svoji stranu. Jestli si někdo prochází naše jarní výsledky, musí se zákonitě domnívat, že si naši hráči vybírají, kdo má vyhrát titul a kdo má naopak sestoupit. Jiné vysvětlení prostě není možné. Proti tabulkově silným soupeřům zahrajeme jako z partesu a týmům pod námi nabízíme body za hubičku. Čekají nás poslední tři utkání proti soupeřům, kterým prakticky o nic nejde. Jestli si nechceme úplně pokazit dojem z jinak povedené sezóny, pojďme pánové zase k utkáním přistoupit tak jak se sluší a patří – ať můžeme na premiérovou divizní účast vzpomínat pozitivně.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery