Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK SENCO Doubravka 1:2 (1:0)

publikováno 19.05.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

19.5.2018 26. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (7), Šural (8), Šura (7), Krejčí (8), Ranš (7), Chudoba (6), Krejča (9), Skopový (7), Gashi (8), Tesař (7), Janda (7)

lavička: Uvízl (6), Vrbata (-), Kořan, Brejcha V., Hlinka, Václ

branky: Krejča

     Minulý týden jsme si uřízli pořádnou ostudu, když jsme po hrůzostrašném výkonu padli na hřišti beznadějně posledních Prachatic. Dnes jsme měli šanci alespoň částečně smáznout tuto kaňku poctivým výkonem proti soupeři z nejtěžších – Doubravce. Hosté sní o konečné první příčce, ale nám se je na podzim dokonce na jejich svaté umělce podařilo pořádně zaskočit. Tuto sobotu si ale nepřipouštěli jinou možnost než nás obrat o všechny body. Jakýkoliv náš bodový zisk by se v předzápasových prognózách dal přirovnat k malému zázraku. Trenér Dejmek měl oproti minulému utkání k dispozici Krejču, který ale byl po tréninkovém výpadku. Naopak zdravotní důvody na hrací plochu nepustily naše zahraniční tykadlo Vámose. Tak si shrňme, jak utkání probíhalo.

     Utkání od samého začátku nabírá vražedné tempo. Hra se přelévá ze strany na stranu. Oproti minulé neděli naše hráče nemůžeme poznat – oni běhají, chodí do soubojů, hlavičkují – no prostě bojují. První větší příležitost si vytvářejí hosté. Po našem rohu podnikají rychlý výpad do naší otevřené obrany. U pravé brankové čáry si jeden z protihráčů udělá trhačku z Domina a posílá balón na přední tyč, kde se do koule opírá náš starý známý Svíťa, ale naštěstí o pár čísel míjí bližší tyč. V 10. minutě posílá Šury ze své pravé strany nadýchaný centr na opačnou stranu na Cigiho. Ten si kouli sbírá a navádí si ji zleva zpět na střed šestnáctky a pálí. Jeho střela z hranice velkého vápna krásně zapadne k pravé tyči – 1:0. (so) Velká paráda. V 17. minutě ztrácíme balón ve středu hrací plochy a hosté si krásně naráží na levou stranu. Tykadlo Svíťa ale naštěstí špatně přebírá míč v klíčovém okamžiku. Ve 25. minutě hosté vhazují na pravé straně a jeden ze soupeřů posílá na párek hned tři naše nešťastníky. Vzápětí adresuje míč před naši branku komu jinému než Svíťovi, kterému se koule pouze odráží od hrudi do Karpyho rukavic. V další minutě se jeden ze soupeřů dere do naší šestnáctky z pravé strany a pálí. Balón ale míří přímo na Karpyho, který jej nadvakrát pacifikuje. Ve 30. minutě soupeř v tísni odkopává balón přímo k připravenému Ráďovi, který za to vezme z nějakých 25ti metrů. I když jeho pumelice letí prakticky do středu branky, soupeřův gólman má plné ruce práce, aby ji dokázal vyrazit. Ve 40. minutě Pepa předskakuje soupeře a obírá jej o balón. Prakticky vzápětí posílá míč do ulice do šestnáctky na nabíhající Bena. Tomu bohužel balón zůstává při jeho přebírání pod nohou a vracející se soupeř stíhá do jeho pokusu vložit svoji kopačku. V první půli každý chvilku tahal pilku. Z několika příležitostí na obou stranách se ujala pouze ta Cigiho. Můžeme být zatím velice spokojeni s předváděnou hrou, ale víme, že chleba se bude lámat až po přestávce.

     Hosté do druhé půle posílají dva nové vlčáky a začínají být přeci jen aktivnější. V 50. minutě zkouší jeden ze soupeřů z před šestnáctky v tísni lobovat vystoupivšího Karpyho, ale balón končí nad naší brankou. V další minutě Domino odvrací balón u levé tyče na roh zřejmě rukou, ale sudího píšťalka zůstává naštěstí němá. Trest nás ale stejně nemine. Nepřesný první roh ještě odvracíme do dalšího rohu, ze kterého již hosté udeří. Karpy centr od levého rohového praporku boxuje jednou rukou pouze do šestnáctky, kde si proti padajícímu míči nabíhá Svíťa a jednoduše jej sklepává k levé tyči. Naši zadáci i Karpy přicházejí pozdě – 1:1. :-@ Brzké vyrovnání soupeře řádně nabudí a naše hráče naopak poněkud uzemňuje. V 55. minutě Mimiho prostřídává Denis. V 60. minutě se jeden ze soupeřů vymotává na levé straně a ani ne z rohu naší šestnáctky zkouší svoje štěstí. Technická střela razítkuje břevno naší svatyně. Hosté jsou nyní důraznější a začíná se to na nás valit. V 64. minutě protihráč pálí nebezpečně z hranice šestnáctky, ale míč naštěstí končí vedle pravé tyče. V další minutě hosté rychle rozehrávají standardku na pravé straně. Centr letí na levou stranu naší šestnáctky, kde další ze soupeřů hlavičkuje na opačnou tyč. Tam nehlídaný protihráč naštěstí rybičkou balón před naší odkrytou svatyní pouze lehce lízne svým vlasovým porostem. Neuběhne ani minuta a konečně se dostáváme ke slovu i my. Pepa prostrčí míč na Cigiho, který jej ze středu hrací plochy posune na levou stranu šestnáctky na nabíhajícího Denise. Ten svoji přízemní střelu namíří pouze do vysunutého gólmana. V 67. minutě se po soupeřově autu z levé strany dostává před naší šestnáctkou k balónu další z protihráčů a z první se opírá do míče. Projektil míjí o pár čísel pravou tyč. Přestáli jsme několik příležitostí soupeře, a i když někteří naši hráči toho mají viditelně dost, stále dokáží odolávat hostujícím nájezdům. Utkání se láme v poslední desetiminutovce. V 82. minutě, když je za naší brankou ošetřován Cigi, Pepa vystihuje prachmizernou malou domů jednomu ze soupeřových zadáků, ale proti vybíhajícímu gólmanovi nedokáže zachovat chladnou hlavu, když balón pouze lehce píchne kolem něj. Míč tak nedoputuje ani do autu. Obrovská škoda. Běží 87. minuta, a ještě než stihneme vystřídat, hosté zakládají další útok. I když máme několik možností jejich postup přerušit nebo balón odkopnout, po několika našich nedorazech se míč dostává až do naší šestnáctky na kopačky koho jiného než našeho dnešního kata Svíti. Ten si bezpečně poradí i s vybíhajícím Karpym a balón se již třepe v naší síti – 1:2. :-@ Vrbyč vzápětí střídá Máru, ale na zdramatizování zápasu nemáme čas a ani síly.

     I když z dnešního domácího utkání odcházíme poraženi, nemusí se naši hráči za předvedenou hru vůbec stydět. Nedali jsme svoji kůži vůbec lacino, jen jsme dnes vyčerpali svoji dávku štěstí. Zřejmě rozhodla soupeřova silnější lavička a samozřejmě střelecky disponovaný Svíťa. Mohls mít chlapče cestu k maturitě o hodně jednodušší. Tvoje rozhodnutí ale respektujeme a gratulujeme Tobě i Tvému týmu k předvedenému výkonu. Náš soubor má stále oč hrát a když k dalšímu utkání přistoupíme zcela stejně jako dnes, nemohou nás body minout. Náš příští soupeř Rakovník ale hraje o své bytí a nebytí a určitě nepřijede předem odevzdaný. To už nám ostatně ukázal i na podzim. Tak se mládenci těšíme, že nás za týden opět potěšíte takovým bojovným výkonem, kterým jste se prezentovali dnes, a který tentokráte povede k zisku všech bodů.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz