Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

FK Tatran Prachatice - SŠ Plzeň SD 2:2 (1:1) 3:1 na p.k.

publikováno 13.05.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

13.5.2018 25. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (4), Chudoba (2), Šura (3), Krejčí (3), Ranš (2), Vrbata (2), Gashi (6), Skopový (5), Šural (2), Tesař (5), Vámos (2)

lavička: Kořan (1), Brejcha V. (2), Brejcha J. (-), Hlinka, Muknšnábl

branky: Tesař, Šural

     Dnes jsme si udělali výlet až do Prachatic. Karty byly rozdány jasně. Minulý týden jsme si poradili s lídrem celé tabulky, tak proč bychom měli mít nějaké problémy se souborem, který okupuje samotné dno soutěže. A zřejmě tak si to ve svých hlavách srovnali naši mistři. Ze zdravotních důvodů sice absentoval Krejča, ale i tak při našem standardním výkonu jsme si s domácím týmem měli poradit. Skutečnost ale byla zcela jiná.

     Úvod utkání se nese ve znamení naší aktivity. Ve 3. minutě Ben posílá svůj roh z levé strany na zadní tyč. Tam se Sašovi nejdříve nepodaří balón zasáhnout z první, aby si kouli poté zpracoval a z jasné pozice pálí nad domácí zařízení. Po nějakých deseti minutách ale jako když utne a naši hráči nepochopitelně sundávají nohu z plynu a začíná obrovské trápení. To vrcholí v 18. minutě, když propadáme na pravé straně, odkud letí centr na hranici šestnáctky. Z tohoto prostoru jeden z domácích kopáčů trefuje břevno naší branky, ale odražený míč si bez zájmu našich hráčů zpracovává další ze soupeřů a pohodlně jej uklízí k pravé tyči – 0:1. :-@ Ze šoku se nestačíme vzpamatovat a za další dvě minuty může být ještě hůře, když ztrácíme balón ve středu hrací plochy a jeden ze soupeřů tísněný Dominem natáhne ke střele zpoza šestnáctky. Jeho pokus prolétá pár čísel nad naší brankou. Ve 26. minutě si konečně vypracováváme zajímavější příležitost. Ráďa vymýšlí průnikovou příhru středem hřiště za domácí obranu na rozběhnutého Bena, který letí do souboje s vybíhajícím gólmanem. Má to na dlouhou nohu a jeho propíchnutí mu domácí gólman spolu s jedním z obránců blokuje do rohu. Za další dvě minuty posíláme balón z pravé strany na zadní tyč, kde operuje Saša. Ten s notnou dávkou štěstí propasíruje kouli u levé brankové čáry přes bránícího soupeře a zkouší z velkého úhlu vyzrát na domácího gólmana. Svůj pokus ale namíří pouze do připraveného strážce svatyně. Ve 32. minutě nakopáváme míč do domácí šestnáctky a Saša hlavou posílá balón obloukem na branku. Gólman na lob nedosáhne a ten trefuje břevno, od kterého se odráží zpátky do hřiště. Nejrychleji a vlastně jako jediný reaguje na danou situaci Mimi, který skluzem doklepává míč přes zasahujícího gólmana do branky – 1:1. (so) Tak přece. V 35. minutě Šury vysouvá kolmicí za domácí obranu Mimiho, který je ale bohužel až příliš zbrklý. I když má času dostatek, zakončuje rovnou z první ale mizerně. Jeho pokus končí pár metrů vedle pravé tyče. Obraz hry se do přestávky příliš nemění. Naši hráči jsou bez pohybu, nedáme si balón pořádně do nohy, což domácím hráčům stačí, aby občas provětrali naše zadní řady. V šatně se mezitím myjí hlavy. Nezbývá než věřit, že po přestávce najdeme ztracený rytmus naší hry.

     To se ale bohužel nestane. Hned v úvodní minutě druhé půle se domácí hráči dostávají do naší šestnáctky a pouze nešikovnost domácího kopáče nás chrání od pohromy. První pokus totiž promáchne a druhou střelu blokují naši zadáci. V následující minutě Saša proniká kolem levé brankové čáry, ale místo příhry pod sebe opět bere vše na sebe a znovu pouze trefuje připraveného gólmana. V 55. minutě Vrbyče střídá Koři. V 58. minutě Ráďa vymýšlí ideální ulici do domácí šestnáctky, kam si za domácí obranu zabíhá Šury, který dělá dlouhou kliku vybíhajícímu gólmanovi a pomalou doklepávačkou zkouší poslat kouli do branky. Přibíhá tam ale jeden z domácích zadáků, který místo aby míč pohodlně vykopl, sklepává si jej do vlastní sítě – 2:1. (so) Místo toho, abychom se snažili soupeře dorazit, opět rezignujeme na aktivní hru a necháváme domácí hráče nadechnout. V 72. minutě Sašu protáčí Venca. Hra je vyrovnaná a domácí se několikrát velmi lacině dostávají k několika rohům. V 78. minutě se po jednom z nich dostává k nebezpečné hlavičce jeden ze soupeřů, ale balón mířící doprostřed branky Karpy sbírá. Naši hráči nejsou schopni podniknout jedinou přímočarou akci a prakticky se soustřeďujeme pouze na boření domácích zoufalých pokusů o zteč naší svatyně. Bohužel v 86. minutě se až do této chvíle solidně hrající naši stopeři dopouštějí osudové chyby. Špatně komunikují při soupeřově dlouhém výkopu a vůbec se nezabezpečují. Šury balón hlavou pouze prodlužuje za sebe a jelikož Fíla hodlal jít do balónu také, číhající soupeř má cestu k naší brance vymetenou. Vystoupivšímu Karpymu poté zkouší udělat kličku na pravou stranu, ale škobrtne o našeho gólmana – penalta. Při její exekuci poté domácí kopáč nedává Karpymu pražádnou šanci – 2:2. :-@ Ještě střídáme, když nakopnutého Mimiho nahrazuje Honza. Dvě minuty před koncem Ben prochází středem hřiště a naráží si balón na pravou stranu. Bohužel naši poslední velkou příležitost na tři body neproměňuje, když z pravé strany šestnáctky pálí vedle bližší tyče. V poslední minutě ještě jeden ze soupeřů vidí v rukou sudího žlutou kartu, když předčasně blokuje Ráďův přímák. To je ale tak všechno. Jdeme do penalt.

     Do pokutových kopů se naši hráči vůbec nehrnou. Paradoxně ale ti, co se dobrovolně přihlásili, o chvíli později při svých exekucích selhávají. Začínají domácí a soupeř si posílá Karpyho doleva zatímco pálí na opačnou stranu – 0:1. :-@ Fílovi sice gólman stranu vystihuje, ale přízemní střela přesto končí u levé tyče – 1:1. (so) Místní kopáč zkouší opačnou stranu, ale to bohužel Karpy také – 1:2. :-@ Šury poté posílá svoji střelu k hradbě – 1:2. (N) Karpy zůstává stát, balón končí u tyče – 1:3. :-@ Ben pálí pouze do pravé tyče – 1:3. (N) Karpy poté vykřesává jiskřičku naděje, když chytá balón mířící do středu branky – 1:3. (Y) Ráďovi ale jeho dloubák nevychází, když domácí gólman balón pohodlně stahuje do svého koše – 1:3. (N)

     Dnes jsme si za svůj předvedený výkon nezasloužili ani ten bod za remízu. To, co nás zdobí v domácích zápasech, vůli, s jakou jdeme do soubojů, jsme opět zanechali v Plzni. Když se k tomu přidala spousta mizerných přihrávek, málo pohybu a důrazu, viděli jsme typický pouťák se vším všudy. Každý z hráčů si musí sáhnout do svého svědomí, jestli jeho výkon byl nad nebo pod hranicí ostudy. Domácí kopáči pouze zaslouženě využili naší nabídky. Příští týden si nás Doubravka s chutí namaže na chleba – nebo to snad byla nějaká taktická varianta, jak pošetřit síly? – to jste ale chlapci měli říci rovnou.  

     Dnešek snad ani nejde okomentovat – přesto se o to někteří účastníci zájezdu pokusili. Zde je několik poznámek, které byly odposlechnuty ještě při sledování utkání našich mladých pušek:

  • Pes, který štěká, nekouše (zřejmě vztaženo k trenérovi)
  • Plzenští Jánošíci to jsme my - bohatým berem a chudým dáváme
  • A to jsem včera trénoval sprinty
  • Každý bod z venku se počítá
  • Končím s fotbalem, asi

     Tak v úterý na viděnou před lesoparkem mládenci!!! (ip) +o(

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery