Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň MD 3:1 (3:0)

publikováno 28.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

28.4.2018 23. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (8/7,67), Milotínský (7/7,67), Hlinka (7/7), Bárta (7/6,67), Barac (7/7,33), Walter (7/8), Polák (8/7,67), Brejcha J. (8/8), Dado (6/7,33), Hranáč (7/7), Václ (8/8,67)

lavička: Konopík, Jonák

branky: Brejchyho věšák

     Výkon svůj a svých spoluhráčů si zkusili ohodnotit tři hráči (Brejchy, Mára a Bary). Průměr jejich hodnocení je druhý v pořadí v závorce hned za hodnocením kouče. Díky chlapci za odvahu.

     Naše mladíky dnes čekal obrovsky těžký úkol. V jedenácti lidech, navíc se dvěma gólmany, měli čelit nažhaveným a velmi silným Klatovům. Střídačka byla prázdná, a i proto trenér Dejmek v předchozím utkání nevyužil služeb několika připravených mladých pušek. Byli jsme zvědavi, jak náš tým bude odolávat klatovským nájezdům.

     Po několikaminutovém vzájemném oťukávání domácí udeří. V 5. minutě po nedorozumění našich hráčů se balón dostává za naši obranu a sledujeme situaci dva na jednoho. Místní kopáč vbíhá do šestnáctky, bere to na sebe a střelou zkouší vyzrát na vybíhajícího Filipa. Náš gólman sice balón dokáže tečovat, ale koule se za jeho tělem pouze vznáší do výšky, aby vzápětí přeci jen zapadla do naší sítě – 0:1. :-@ Běží 11. minuta a jeden ze soupeřů dostává míč za obranu po levé straně. Rychlostně vybavený protihráč poté posílá od levé brankové čáry zpětnou příhru před naši branku. Poněvadž se všichni naši vracející se hráči stahují prakticky až do naší branky, další z nabíhajících soupeřů má spoustu času, aby uklidil míč k zadní tyči – 0:2. :-@ Za necelou minutu prakticky ihned po našem rozehrání je ještě hůře. Balón opět míří na levou stranu, odkud soupeř ihned posílá kouli před naši branku. Tentokráte naši hráči naopak nedostupují dalšího nabíhajícího protihráče, který nabídku z první sklepává znovu do naší sítě – 0:3. :-@ Tři akce domácího týmu a nešťastný Filip musí třikrát vytahovat balón ze své branky. Vypadá to zatím na obrovský debakl. Naši hráči ale dokazují, že mají v sobě srdce bojovníků. Hru se nám podaří uklidnit, při bránění domácích výpadů jsme již zodpovědnější a pozornější. Dokonce se několikrát dostáváme na dostřel místního zařízení. Ve 23. minutě kopeme roh z levé strany. Na přední tyči nadzvedává balón jeden ze soupeřů přímo na Álovu hlavu, který je připravený na opačné straně malého vápna. Bohužel ten hlavičkuje pouze nad domácí svatyni. Ve 28. minutě soupeř posílá ideální míč mezi našimi stopery na dalšího rozběhnutého maníka. Ten již z naší šestnáctky tváří v tvář vybíhajícímu Filipovi ale nesrovná mířidla a kouli posílá vedle pravé tyče naší branky. Ve 37. minutě domácí kopou roh z pravé strany. Filip centr podbíhá, ale balón se mu konečky prstů podaří alespoň trochu tečovat, takže za ním hlavičkující hráč trká kouli pouze nad naši branku. Poločasový výsledek je možná až příliš krutý, ale náš sedmiminutový výpadek domácí hráči zaslouženě potrestali. Ve prospěch našich mládenců mluví ale to, že utkání zatím nebalí a statečně se perou i za velmi nepříznivého stavu.

     Na začátku druhé půle jsou naši hráči jakoby politi živou vodou. Tlačí se na soupeřovu polovinu a ve 42. minutě Brejchy sbírá odražený balón a z nějakých 30ti metrů se do něj opírá. Nádherná táhlá střela končí až v domácí pravé šibenici, gólman se za ní pouze ohlídne – 1:3. (so) Famózní záležitost naše hráče ještě více nakopává a několik minut se hraje prakticky pouze na domácí polovině. Síly ale rychle ubývají a náš náročný styl hry nemůžeme praktikovat věčně. V 58. minutě naopak sledujeme krásný fotbalový moment v podání dvou místních chasníků. Jeden z nich si naráží balón s druhým, který operuje zády k brance na hranici naší šestnáctky. Ten svému rozběhnutému spoluhráči z první vzduchem přes hlavu přiťukává kouli do běhu. Jelikož se s atakujícím soupeřem žádný z našich hráčů nedokáže chytit, ten má před sebou pouze vybíhajícího Filipa. Toho ale poté není schopen obstřelit a zblízka pálí pouze do našeho gólmana. Pěkný zákrok. V 68. minutě zkouší jeden ze soupeřů střelou z první z hranice šestnáctky nachytat našeho gólmana, což se mu i podaří, poněvadž Filip na vyslaný balón dostatečně nereaguje. Jaké je jeho překvapení, když koule rozezvučí levou tyč jeho svatyně. Rychle se vzpamatovává a odražený balón sbírá do rukavic. Naši hráči hrají zodpovědně až do konce, ale již nemají sílu na větší ohrožení soupeřova gólmana. Stejně tak jsou na tom ale i domácí kopáči. Utkání nakonec dohráváme se vztyčenými hlavami.

     Škoda nepokrytých situací v samotném úvodu utkání. Domácí hráči vyhráli zaslouženě, ale naši mladíci zaslouží velkou pochvalu za to, v jakém stylu zbytek zápasu odehráli. V podvědomí sice tušili, že dnes to na nějaký zázračný obrat zřejmě nevypadá, ale vydali se ze všech sil a místním kopáčům nakonec byli důstojným soupeřem. Body dnes visely hodně vysoko, ale důležité je, že naše mladé pušky samy měly z odježděného utkání dobrý pocit. Každý hráč věděl, že za něj dnes není náhrada a svojí hrou podpořil dnešní týmový výkon. I když jsme padli, je to určitě velice cenná porážka. Co takhle za týden k dnešním výkonu přidat i body a doma svalit Příbram?

 

Kdo bude chtít, může se ještě zapojit do hodnocení svého výkonu i výkonu svých spoluhráčů:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wkSTl0FYTU6FQzH7mzGVEhH1ilpmUV5Ps8GdqmH-31dUMkhaODVNMjRBVklFNFhFOTExRU5WNjc0Mi4u

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery