Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň SD 4:0 (2:0)

publikováno 28.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

28.4.2018 23. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (6/5), Chudoba (3/4), Šura (8/7,25), Krejčí (8/7,75), Ranš (6/4,75), Vrbata (4/4,50), Krejča (6/5,75), Skopový (5/5,75), Gashi (6/5,50), Šural (8/6,75), Vámos (5/4,50)

lavička: Tesař (6/5,50), Kořan (4/4,25), Brejcha J. (), Hlinka, Polák, Václ

branky:

     Našli se zatím čtyři odvážlivci, kteří ze svého pohledu ohodnotili výkon svůj i svých spoluhráčů (Ben, Karpy, Malej Šury, Cigi). Díky chlapci za dodání vlastní kůže na trh. Váš bodový průměr, který vyšel, je to druhé číslo – to první je samozřejmě hodnocení „realizačního“ týmu. Lze prohlásit, že obě hodnocení se vcelku shodují. Ještě jednou poděkování za zpětnou vazbu výše uvedeným jedincům – příště ta čísla budou určitě lepší!!!

 

A nyní již k zápasu samotnému.

     Dnes jsme zajížděli do Klatov. Domácí nám měli z podzimu co vracet, když jsme jim v našem vzájemném zápase na jeho konci ukradli všechny body. I díky minulému působení trenéra Dejmka u místních mužů měli domácí kopáči o motivaci postaráno a do hry nasadili prakticky to nejlepší. V našem týmu se oproti minulému týdnu protočili gólmani a doma zůstal ze zdravotních důvodů Uvízl. Z atmosféry v naší šatně před zápasem šlo vytušit, že naši kopáči nejsou dnes ochotni „žrát“ trávu, což se posléze na hřišti bohužel potvrdilo.

     Od začátku utkání sledujeme vcelku vyrovnanou hru, kde ale přeci jen postupem času začínají mít domácí hráči navrch. Ti si také vytvářejí dva náznaky příležitostí, kdy balón nebezpečně proletí naším malým vápnem, ale Karpy spolu se svými stopery situaci ustojí. Naši mládenci si vytvářejí jednu zajímavější šanci, kdy Šury krásnou střelou zpoza šestnáctky dokonce dostává míč do sítě, ale předchozí Benovo počínání je sudím vyhodnoceno jako nedovolené. Bohužel v 18. minutě kupíme hned několik chyb. Mára ze svojí pravé strany posílá míč nepochopitelně přes celou šíři hřiště přímo na nohu jednoho z místních chasníků. Ten poté přihrává balón na pravou stranu, kde Matěj nedokáže zachytit nástup svého hráče, který si to namíří z pravé strany na naši branku. Karpy musí proti a vykrývá mu střelecký úhel. Protihráč ale posílá zpětnou příhru před naši branku, kde nepokrytý soupeř z druhé vlny sklepává kouli přes naše stopery k levé tyči – 0:1. :-@ Největší problémy máme po stranách, kde jsou naši hráči nedůrazní nebo ve špatném postavení. Přesto se ve 30. minutě blýskne na lepší časy. Cigy rozehrává roh z levé strany na krátko. Ben mu balón vrací a náš záložník jej okamžitě posílá na zadní tyč. Tam číhá na ideálním místě Saša, který si prakticky sám naskakuje na centrovaný balón, ale z jasné pozice hlavičkuje pouze pár čísel kolem bližší tyče do autu. Ve 39. minutě hoříme opět na naší pravé straně. Mára má velké problémy při bránění svého hráče, a i když má hned několik možností kouli poslat do bezpečí, nestane se tak. Soupeř zkouší míč procpat od levé brankové čáry před branku, což se mu částečně podaří. Míč se odráží na hranici malého vápna, kde protihráč z otočky zkouší své štěstí. Bohužel Mára se proti jeho počínání staví doslova a do písmene zády, a tak míč končí bez problémů u naší zadní tyče. Karpy je odsouzen do role statisty – 0:2. :-@ Domácí nás sice vysloveně nepřehrávají, ale jdou si více za svým – navíc jim balón připravujeme, jak na zlatém podnose. Při současném rozložení sil na hřišti to po přestávce budeme mít velmi těžké.

     Trenér Dejmek na nic nečeká a zkouší oživit naši hru hned dvojím přestávkovým střídáním. Obměňuje naši pravou stranu, když místo Máry s Vrbym na hřiště posílá Kořiho s Mimim. V 50. minutě je ale po zápase. Koři, kterému chybí herní praxe, nejdříve nedokáže odvrátit centrovaný balón a musí proto podstoupit souboj s jedním ze soupeřů na svojí pravé straně. Nejenže jej nedokáže odstavit, ale u levé brankové čáry si s ním místní kopáč dělá, co chce, nechává našeho hráče válet se u čáry a okamžitě z ostrého úhlu pálí. Střela z několika metrů nepostrádá razanci a přes snahu zasahujícího Karpyho končí pod naším víkem – 0:3. :-@ Další individuální chyba nás sráží ještě více k zemi. Aby toho nebylo málo, domácí zahrávají v 56. minutě standardku z levé strany od středu hřiště. Centr letí někam na hranici malého vápna, Karpy sice nejdříve dělá dva kroky vpřed, ale poté se poslušně stahuje na brankovou čáru. Balón letí do chumlu hráčů, kde prakticky trefuje jednoho z nabíhajících domácích hráčů někam do zad, od kterých se odráží mimo dosah našeho gólmana – 0:4. :-@ Hodíme ručník? Světe div se od tohoto stavu se někteří naši hráči začínají probouzet a za naši hru se konečně alespoň nemusíme stydět. V 66. minutě podnikáme pohlednou rychlou akci, kde Matěj nachází ve středu hřiště volného Cigiho a ve třech hráčích letíme do domácí otevřené obrany. Cigi se uvolňuje a míč jde rychle z nohy na nohu. Příhru přebírá Saša, který kouli vzápětí posílá na vpravo rozběhnutého Šuryho. Ten letí do vápna, ale jeho pokus mu v poslední chvíli blokuje jeden z poctivě se vracejících domácích zadáků. V těchto chvílích zkoušíme tvořit hru. Pozdě ale přece. V 80. minutě kopeme roh z levé strany. Cigi znovu hledá na zadní tyči Sašu, což se mu daří. Náš snajpr má ale zvlhlý střelecký prach, když ve velké příležitosti hlavičkuje pouze do bližší tyče domácího zařízení. Soupeř si po své poslední brance vypracovává pouze jedinou příležitost, když v 82. minutě využívá Fílova výletu. Po naší ztrátě balónu letí míč na pravou stranu, kde dva naši zadáci se starají pouze o hráče přebírajícího kouli. Ten vzápětí nachází svého zcela nepokrytého spoluhráče ve středu hřiště, který ale slabounkou střelu z hranice šestnáctky posílá Karpymu přímo do rukavic. V 88. minutě musí hrací plochu vyklidit Koři, který dostal zboku do kolena. Zápas jde dohrát Brejchy. Čestný úspěch se nám ale vstřelit nepodaří.

     Kromě obou našich stoperů a nastartovaného Šuryho se dnes jednalo o vysloveně odfláknutý zápas. Domácí hráči sice nebyli o parník lepší, ale naplno a zaslouženě využili našich nedorazů a strašidelných chyb, které jsme dokázali vyprodukovat. Naši kopáči se vůbec nedokázali přinutit poprat se o balón a dát do hry něco navíc. Zákonitě tak utkání dopadlo, jak dopadlo. Herně se dařit samozřejmě vždycky nemusí, ale není možné, aby na hrací ploše se opravdu snažilo pouze pár jednotlivců. Hrajeme týmovou hru, a když byť jeden hráč do hry nedá srdíčko, je to okamžitě vidět. Když jich je najednou více – je po zápase a po náladě. Dali jsme si pořádnou facku, ale napravit dnešní šílenost se můžeme pokusit hned příští týden. Příbram, která byla právě sesazena z prvního fleku, můžeme svým zlepšeným výkonem poslat ještě níže. Kdo byl přítomen našemu podzimnímu vzájemnému utkání musí mít o motivaci postaráno. Tak pánové, pojďme opět ukázat naši lepší tvář a ubránit naši tvrz!!!

 

Kdo by měl zájem, ještě může dodatečně přidat hodnocení svého výkonu i svých spoluhráčů:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wkSTl0FYTU6FQzH7mzGVEhH1ilpmUV5Ps8GdqmH-31dUOUo3WjBSVTdNUlZWTEFNMFlTR1hERU0yWS4u 

 

Připomínám, že ve čtvrtek pravděpodobně před tréninkem spácháme týmové foto, aby se z Vás staly mediální hvězdy - kontaktujte i zraněné hráče!!! (P)(P)(P)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz