Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

TJ Tatran Sedlčany - SŠ Plzeň SD 1:1 (0:1) 4:1 na p.k.

publikováno 14.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

14.4.2018 21. kolo ČDD U19

sestava: Karpíšek (10), Chudoba (6), Šura (7), Krejčí (7), Ranš (5), Šural (8), Krejča (7), Skopový (8), Gashi (8), Tesař (8), Vámos (7)

lavička: Vrbata (6), Brejcha V. (5), Janda (-), Hlinka, Polák, Volek

branky: Vámos

     Tak máme konečně za sebou asi nejnáročnějších 14 dní v sezóně, kdy jsme díky dohrávkám hráli celkem pět přetěžkých soutěžních utkání. Dnes jsme se vydali na výlet do Sedlčan. Kromě Uvízla si všichni hráči stihli jakž takž doléčit šrámy ze středečního zápasu, ale jak na tom budeme se silami – to bylo ve hvězdách. Místní kopáči se na nás určitě dobře připravili, poněvadž jsme jim na podzim v domácím vzájemném zápase doslova ukradli v posledních dvou minutách všechny body. V ideálním slunečném počasí nás čekalo přetěžké střetnutí.

     Již při rozcvičení na sebe upozorňuje Cigi, když jeden z balónů neomylně posílá po místním potůčku až na Slapy. To zřejmě neujde pozornosti sudího, poněvadž si jej při nástupu vychutnává narážkami na jeho vymazlené štulpny. Zatímco se náš záložník převléká, asi dvě úvodní minuty musíme odehrát bez něj. Ve 4. minutě ale Fíla posílá ze zadních řad balón na soupeřovu polovinu, kde jeden z protihráčů centr prodlužuje hlavou pouze za sebe přímo do běhu číhajícímu Sašovi. Ten postupuje do domácí šestnáctky se soupeřem na zádech. Proti vybíhajícímu gólmanovi zachová chladnou hlavu a podél něj posílá kouli k levé tyči – 1:0. (so) Výborný úvod. Jsme aktivnější až do chvíle, kdy jeden ze soupeřů nemilosrdně přerušuje Šuryho rozlet u pravé lajny. Nevypadá to s ním dobře, ale pár minut to ještě zkouší. Nepříjemné tvrdé hře domácích hráčů sudího metr bez udělování karet hraje do noty. V 16. minutě vypouštíme souboje na pravé straně šestnáctky a domácí kopáč bez problémů posílá balón od pravé brankové čáry před naše zařízení. S pořádnou porcí štěstí se koule odráží k našim kopačkám a vracíme ji někam k pravému rohovému praporku, kde další soupeřovu snahu přerušujeme alespoň faulem. Ve 24. minutě Šury dohrál – už to prostě nešlo. Nahrazuje jej Vrbyč. Za další dvě minuty můžeme být rádi za nastavený metr sudího – hlavně Saša. Tomu jeden ze soupeřů zalehne kotník, naše tykadlo se neudrží a loktem mu trošku polechtá žebra. Žlutá karta je tentokráte milosrdná, ale znamená to, že jdeme do deseti na deset minut. Soupeř cítí šanci a přikládá pod kotel. Sami se dostáváme pod tlak, když nedokážeme udržet balón. Vrchol domácího snažení přichází ve 32. minutě. Jeden ze soupeřů se uvolňuje na pravé straně a letí do šestnáctky. Matěj se nezmůže na nic jiného, než že ho nesmyslně zezadu zkosí – penalta. Další okamžik ale patří našemu gólmanovi. Soupeř nekopne pentli vůbec špatně. Prudký balón letí k levé tyči, a dokonce i ve více než ideální výšce. Karpy ale stranu vystihuje, jde tam naplno, nabírá výšku a neskutečným způsobem vymrští svoji horní končetinu, kterou zabraňuje balónu v cestě do své šibenice! (Y) Právě jsme viděli zákrok zápasu přátelé. To by nás mohlo nakopnout. Saša se po chvíli vrací do hry, ale pár minut trvá, než se nám podaří hru v poli alespoň opticky vyrovnat. Do konce poločasu jsou sice více na balónu domácí hráči, ale naše obrana s Karpym v čele zatím drží. Máme za sebou poločas plný emocí a osobních soubojů. Držíme sice hubené vedení, ale víme, že nás čeká dalších pekelných 45 minut.

     Při posledním zákroku před pauzou se zřejmě lehce zranil domácí gólman a se sebezapřením jde do domácí branky, kde vydrží ještě nějakých 25 minut. Naši hráči ale na něj nejsou schopni vyslat jednu jedinou střelu. Soupeř na nic nečeká, hned po začátku druhé půle na nás naleze a tlačí nás před branku. Navíc v 53. minutě zkouší Cigi zastavit výpad jednoho z místních maníků po levé straně. Je tam ale pozdě a další žlutá je na světě. Domácí tentokráte svoji přesilovku využívají ani ne po minutě. Špatně si rozebíráme hráče na naší levé straně a těm stačí ideálně si posunout balón kolem našeho zbývajícího zadáka. Aktivně hrající domácí kapitán tentokráte najde recept na skvělého Karpyho, když kolem něj posílá balón z pravé strany šestnáctky k zadní tyči – 1:1. :-@ Nevypadá to s námi vůbec dobře. Saša si také díky zranění začíná pomalu říkat o střídání a nezbývá nám než bojovat. Ještě před návratem potrestaného Cigiho v 63. minutě vyplavává soupeř zcela sám na levé straně a v naší šestnáctce má před sebou pouze vybíhajícího Karpyho. Zřejmě si ale na něj nevěří a přihrávkou ještě hledá svého lépe postaveného spoluhráče. Tam ale odvádějí obrovskou práci naši stopeři, když v poslední chvíli nadvakrát blokují jak přihrávku, tak následný pokus o střelu. Pohroma visí na vlásku, ale tentokráte nás z nejhoršího vytahuje jeden ze soupeřů, který ve středu hrací plochy v 68. minutě zbytečně zajíždí do Cigiho a také on si jde na deset minut orazit. Za další dvě minuty si Sašův kotník říká o vystřídání a na hrací plochu vbíhá Venca. V 75. minutě podnikáme rychlý výpad po levé straně, kde Cigi vybízí svojí příhrou k většímu pohybu Bena. Ten se s balónem na kopačkách dostává k levé brankové čáře, odkud posílá kouli přes celou šestnáctku na zadní tyč, kde Venca odmítne stát se dalším hrdinou zápasu. Z první nedokáže trefit odkrytou domácí svatyni a posílá míč z pravé strany kolem vzdálenější tyče. V 79. minutě ztrácíme balón ve středu hřiště a domácí kopáč si míč navádí před šestnáctku a zkouší technickou střelou vyzrát na Karpyho. Naštěstí o pár čísel naši svatyni přestřeluje. V další minutě bojovníčka Mimiho nahrazuje Pepík. V 82. minutě se špatně zabezpečujeme při dlouhém balónu na naši polovinu. Soupeř se dostává za naše obránce a postupuje do šestnáctky. Mládenci to ale nevzdávají a spolu s vybíhajícím Karpym jej vytlačují na pravou stranu. Domácímu snajprovi ale po dlouhé kličce stačí trefit naše opuštěné zařízení. I když tam dobíhají naši zadáci, není zřejmé, zdali by balón z kopačky protihráče dokázali zachytit, kdyby mířil do naší branky. Doklepávačka naštěstí míjí o pár čísel vzdálenější tyč. Hraje se nyní nahoru dolů až do 89. minuty, když jeden ze soupeřů za středovým kruhem zatahuje za záchrannou brzdu. Rukama zadrží rozbíhajícího se Cigiho, který už už spěchá do přečíslení. Zbylých několik desítek sekund domácí dohrávají v deseti. Utkání končí remízou a jdeme do penalt.

     Začíná soupeř, který pálí do středu branky, zatímco Karpy riskuje stranu – 0:1. :-@ Fíla se nepodívá, kam gólman až příliš brzo skáče a pálí na stejnou stranu k pravé tyči přímo do zasahujícího brankáře – 0:1. (N) Domácí kopáč napodobuje svého kapitána, zatímco Karpy znovu riskuje stranu – 0:2. :-@ Domino bohužel také kopíruje svého spoluhráče, když sledujeme navlas stejnou situaci jako u Fíly – 0:2. (N) Tentokráte náš gólman stranu vystihuje, ale na umístěnou prudkou střelu soupeře nemá nárok – 0:3. :-@ Situace je více než kritická, ale Ráďa si alespoň spravuje náladu klasikou – vršovickým dloubákem – 1:3. (so) Další domácí kopáč nás svojí exekucí posílá do Plzně bez bonusového bodu – 1:4. :-@

     Utkání bylo z obou stran velmi bojovné a plné osobních soubojů. Diváci si museli přijít na své. Naši hráči si dnes zaslouží velkou pochvalu za nasazení a bojovnost, se kterou se dokázali porvat o body. Možná, že jim bylo nakonec líto, že nedokázali získat ještě více, ale když si uvědomíme, že jsme se museli popasovat se zraněními i dvojnásobným oslabením, ten bodík prostě musíme brát. A to ještě můžeme přihodit jako bonus pět odehraných utkání ve 14ti dnech s omezeným počtem lidí. Penaltová loterie nám sice opět nevyšla, ale Karpy se blýskl famózním zákrokem, když zneškodnil v zápase tu klíčovou desítku. Prostě, když se v každém zápase mládenci vydají ze všech sil jako dnes, body prostě zákonitě přijdou. Je ale potřeba lépe se přizpůsobit nastavenému metru sudího a zbytečně neoslabovat své mužstvo. Konečně si nyní můžeme přeci jen pořádně oddechnout, vylízat si rány a pokračovat v klasickém soutěžním zápasovém režimu. A za týden doma znovu akce. Budeme se těšit pardálové!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery