Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SK Petřín Plzeň - SŠ Plzeň MD 0:0 (0:0) 3:5 na p.k.

publikováno 11.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

11.4.2018 17. kolo ČDD U17

sestava: Václ (10), Milotínský (8), Hlinka (8), Bárta (8), Barac (8), Walter (8), Polák (8), Janda (9), Brejcha J. (8), Uvízl (8), Dado (7)

lavička: Hranáč (8), Muknšnábl (8)

branky: 100%tní penalty

     Před našimi mladými puškami byl přetěžký úkol – pokusit se bodovat na horké petřínské půdě. Čtvrté utkání po sobě nastupujeme ve zcela stejném složení a do sbírky nám zatím chyběl dvoubodový přísun bodů z utkání. Naši sbírku jsme ale dnes dokázali zkompletovat – ale popořádku.

     Úvodních několik minut se nese ve znamení vzájemného oťukávání. Až ve 13. minutě kopeme přímák z poloviny hřiště. Hlína se opírá do balónu a domácí gólman má co dělat, aby míč snášející se pod břevno vytáhl konečky prstů nad svoji branku. Po našem následném rohu se k balónu dostává Brejchy, který z otočky v pádu zkouší zakončit, ale jeho pokus je zblokován soupeřem na další roh. Ve 21. minutě domácí hráči podnikají rychlý výpad do našich řad, na jehož konci je nepříjemná střela zpoza šestnáctky. Ála ale přízemní balón kontroluje a tečuje jej kolem své pravé tyče na roh. Po celou první půli sledujeme bojovné utkání, ve kterém se utkávají dva rovnocenné týmy, ale obrany zatím ční nad útoky. Po čtyřiceti minutách plných soubojů jdeme do šaten za bezbrankového stavu.

     Krátce po přestávce ve 48. minutě stahujeme ze hřiště Denise, který toho má již plné brejle a místo něj nastupuje Dan. Stále se hraje bez výraznějších příležitostí. V 61. minutě Filip střídá Míru. V doposud opticky vyrovnaném utkání začínáme pomalu tahat za kratší konec. Na našich hráčích jsou přeci jen znát známky únavy i vlivem předchozích zápasů. Klíčový okamžik přichází v 68. minutě. První výpad soupeře se nám daří odrazit, ale na naší polovině si bere balón další z domácích kopáčů, který se s ním neohroženě vydá přes několik našich hráčů po levé straně až do naší šestnáctky. Tam vletí mezi dva naše zadáky, kteří jej berou do kleští. Soupeř padá a sudí ukazuje na značku pokutového kopu. Je to na Álovi. Ten vystihuje stranu a přízemní balón vyráží ke své levé tyči. Následně se vrhá pod nohy i dorážejícímu hráči a dostává míč do bezpečí. Díky našemu gólmanovi máme stále šanci dosáhnout na body, poněvadž na nějaké ofenzivní manévry se nám zkrátka nedostává sil. Domácí hráči si vytvářejí ještě jednu obrovskou příležitost v 78. minutě, kdy nás tlačí do naší šestnáctky. Centr z levé strany letí na hranici malého vápna, kde osamoceně operuje jeden ze soupeřů. Ten ale ve velké šanci letící nesmysl hlavou pouze lehce lízne a koule končí pár čísel vedle vzdálenější tyče. Z posledních sil ustojíme domácí závěrečný tlak a dovádíme tak těžké utkání do bezgólové remízy.

     Ještě jsou tady ale penalty, a tudíž možnost získání bonusového bodu, což se nám ještě letos nepoštěstilo. Začíná náš soubor. Bary si zkušeně počká na gólmanův pohyb a střelou do středu branky rozstřel startuje – 1:0. (so) Ála sice soupeři směr střely vystihuje, ale prudký balón přesto končí přesně u pravé tyče – 1:1. :-@ Hlína si poté posílá gólmana na levou stranu, aby míč uklidil k pravé tyči – 2:1. (so) Tentokráte jde Ála na opačnou stranu, ale mrzet ho to nemusí, poněvadž domácí nešťastník posílá svůj pokus vedle pravé tyče – 2:1. (yn) Filip využil svých brankářských zkušeností a posílá si gólmana na opačnou stranu – 3:1. (so) Soupeř střelou s ideální výškou nedává našemu gólmanovi pražádnou šanci – 3:2. :-@ Zbynďa nám poté zahraje pořádně na nervy, když proti jeho nepříliš umístěném pokusu startuje domácí gólman. Proti střele jde ale poněkud nebrankářsky a balón mu proklouzává pod všemi končetinami do sítě – 4:2. (so) Tentokráte Ála příliš brzo riskuje stranu a soupeř pohodlně vykřesává jiskřičku naděje – 4:3. :-@ Tu však sfoukává Brejchy, který si posílá gólmana doprava a balón uklízí k levé tyči – 5:3. (so) Z horké petřínské půdy si tak odvážíme druhý bonusový bod.

     Sledovali jsme náročné utkání plné osobních soubojů, kde jsme domácím hráčům byli přes hodinu vyrovnaným soupeřem. Na konci utkání nám ale viditelně začaly docházet síly, a proto jsou dva vydolované body z dnešního zápasu velkým úspěchem. Samozřejmě, že bez našeho gólmana, který uspěl v klíčovém okamžiku celého utkání, bychom zřejmě odcházeli s prázdnou. Hráči si zaslouží velkou pochvalu za urputnost a nasazení, které do utkání dali a za svoji vůli byli tentokráte nakonec sladce odměněni. Doufejme, že nám zbylo ještě trochu sil, abychom se v Sedlčanech pokusili úspěšně zakončit naše obrovsky náročné dva anglické týdny. Dobrá práce mládenci.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery