Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SK Petřín Plzeň - SŠ Plzeň SD 3:0 (1:0)

publikováno 11.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

11.4.2018 17. kolo ČDD U19

sestava: Karpíšek (9), Chudoba (6), Šura (7), Krejčí (8), Ranš (5), Vrbata (5), Krejča (6), Skopový (8), Gashi (6), Šural (6), Vámos (6)

lavička: Uvízl (7), Tesař (6), Janda (6), Brejcha V. (6), Hlinka (-), Brejcha J., Volek

branky: sucho

     V dnešní dohrávce nás čekal v plzeňském derby obrovsky těžký soupeř. Byl to čtvrtý zápas ve dvanácti dnech, který naši chlapci museli podstoupit a jakýkoliv bodový zisk bychom brali všemi deseti. Jak se později ukázalo, druhý anglický týden po sobě si začíná vybírat svoji daň. Trenér Dejmek měl celý použitelný kádr k dispozici, poněvadž Karpíšek stihl dopsat svoji maturitní slohovou práci z češtiny včas. Ve slunečném odpoledni jsme tedy šli na věc.

     V úvodních minutách se pokoušíme zaskočit soupeře po našich několika rozích, když se to chvíli mlátí a odráží v domácím vápně, ale víc než na zablokované střely a dorážky se nezmůžeme. Naopak první větší šanci si vytvářejí domácí hráči v 5. minutě. Centr letí před naši branku z pravé strany přímo na hlavu jednoho ze soupeřů. Ten ale hlavičkuje naštěstí vedle naší svatyně. V 8. minutě Ben centruje z levé strany na hranici šestnáctky. Tam se balón s trochou štěstí odráží k Cigimu, který okamžitě z otočky pálí na branku. Utěšená střela líže břevno místního zařízení bohužel z horní strany. V 11. minutě nás při svém rychlém výpadu domácí vykombinují před naší šestnáctkou a vymýšlejí krásnou ulici na pravou stranu. Od pravé brankové čáry potom letí zpětná příhra před naši branku, kde se naštěstí dobíhajícího soupeře podaří našim zadákům dostat pod tlak, takže jeho zakončení není vůbec přesné a Karpy si pro míč dojde ke své levé tyči. Ve 24. minutě míří balón znovu do naší šestnáctky, kde jeden ze soupeřů přiťukává kouli zpět někam na penaltový puntík. Odtud poté další z protihráčů nekompromisně zakončuje. Karpy ale ze svých zásob vytahuje zákrok zápasu, když pumelici reflexivně vykopává nad svoji svatyni. Ve 29. minutě posílá soupeř kouli za naši obranu, kam musí do šprajcu vystartovat Karpy. Míč se po souboji odráží vzduchem na levou stranu naší šestnáctky, kam dobíhá další ze soupeřů, který hlavou trestuhodně míjí naši zívající branku. Přežijeme několik velkých šancí soupeře, abychom ve 39. minutě sami soupeře vyzvali ke skórování. Místo, abychom na levé straně jednoduše uklidili balón do bezpečí, hrajeme si s ním tak dlouho, až jej Matěj zbytečně ztrácí a soupeř kouli okamžitě posílá před branku. Karpy na příhru nedosáhne a špatně pokrytý soupeř na zadní tyči s pořádnou porcí štěstí posílá míč k pravé tyči. Skok našeho gólmana bohužel přichází pozdě – 0:1. :-@ I když se nám v první půli celkem dařilo hrát se soupeřem vyrovnanou partii, domácím se podařilo proměnit jednu ze svým několika vypracovaných příležitostí. Někteří naši kopáči toho před pauzou začínají mít plné brejle.

     Do druhého poločasu Vrbyče nahrazuje Denis. Domácí hráči pomalu začínají čím dál víc tlačit na pilu. V 53. minutě letí balón na pravou stranu naší šestnáctky, kde Ben špatně odhaduje situaci a důrazný soupeř dostává kouli pod kontrolu. Následná příhra před naši branku nachází kopačku dalšího protihráče, který prudký balón sklepává o břevno za brankovou čáru – 0:2. :-@ Na toto navýšení skóre budeme při našem rozpoložení asi těžko hledat odpověď. Zkoušíme oživit naši hru střídáním, když Matěje nahrazuje v 55. minutě Mimi. V našich hlavách se pomalu usazují myšlenky na nemožnost dramatizace dnešního utkání a podle toho také naše hra vypadá. V 68. minutě letí míč středem hrací plochy do našeho vápna. Tam se nejdříve Mimi špatně chytá se svým soupeřem, aby mu přeci jen v posledním okamžiku tečoval jeho střelu alespoň na roh. V 74. minutě nenalézáme odpověď na kombinaci dvou domácích maníků, kteří si na levé straně s našimi zadáky dělají, co se jim zachce. Vzápětí letí příhra od levé brankové čáry před branku, kam si nabíhá nehlídaný kopáč, který nekompromisně zavěšuje – 0:3. :-@ Ještě v téže minutě Šuryho nahrazuje Venca. V 77. minutě potom Cigiho Pepík. V 82. minutě ještě Fílu, který má za sebou výborný zápas, když držel naše zadní řady nad vodou, co to šlo, protáčí Hlína. V 86. minutě přechází jeden ze soupeřů po levé straně přes Hlínu a má před sebou pouze Karpyho. Nás gólman jej ale vyčeká a jeho pokus k bližší tyči se mu podaří zblokovat a dorážku již nepřipouští. V další minutě po domácím rohu z levé strany letí balón nadvakrát před naši branku, kde nepokrytý hráč z hranice malého vápna naši svatyni trestuhodně přestřeluje. Tlak domácího celku vrcholí, ale sudího píšťalka nás vysvobozuje od další pohromy.

     Dnes nám prostě došly síly. Čtvrté utkání po sobě, navíc proti opravdu silnému a připravenému soupeři, bylo nad naše možnosti. Naši hráči zápas neodchodili – dokonce několik kopáčů podalo nadstandardní výkony, ale dnes na víc prostě nebylo. Kromě začátku zápasu jsme směrem dopředu byli prakticky neškodní a soupeř dokázal potrestat několik našich zaváhání. V první půli tam bylo ještě znát odhodlání, ale druhá branka nás zlomila a v hlavách jsme již měli porážku. Bohužel tento týden nás ještě čeká sobotní zápas v Sedlčanech, kterým naštěstí šílené soutěžní tempo přeci jen poněkud poleví. Víme, že to bude opět neskutečně obtížné utkání, které se zřejmě budeme muset pokusit urvat vůlí. Pokud si nebudeme věřit, nemusíme do středních Čech vůbec odjíždět. Prostě bez poctivé regenerace a důsledné přípravy to nepůjde. Naši hráči si ale již mnohokrát v tomto ročníku dokázali, že uspět lze v každém utkání. Prostě jedeme dál a zabojujeme – SPORTOVKA FOREVER.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery