Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Jiskra Třeboň 4:1 (2:1)

publikováno 07.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

7.4.2018 20.kolo ČDD U17

sestava: Václ (8), Milotínský (8), Hlinka (8), Bárta (8), Barac (9), Walter (8), Polák (8), Janda (9), Brejcha J. (9), Uvízl (8), Hranáč (8)

lavička: Dado (8), Muknšnábl (10)

branky: Hranáč, Walter, Polák, Muknšnábl

     Naše mladé pušky také chtěly z dnešního utkání vyválčit plný počet bodů. Trenéři měli k dispozici totožnou sestavu jako v úterní dohrávce, pouze udělali dvě změny v základní sestavě.

     Začínáme aktivně a postupně si vytváříme převahu. Bohužel zatím pouze optickou a do žádné příležitosti se nedostáváme. Naopak – ve 13. minutě hosté zahrávají přímák ze středu hrací plochy. Balón letí před naši branku. Ála si zakřičí a boxuje míč před sebe. Tam Hlína kouli zcela nepochopitelně (že by peníze?) hlavičkuje zpět směrem na vlastní branku. Míč stačíme ještě lehce tečovat, ale Ála si svojí setrvačností při skoku poslední naděje sráží balón u tyče do své branky – 0:1. :-@ Tak to je šok. Naši hráči ale nepřestávají ve svojí aktivní hře a jsou odměněni ve 21. minutě. Získáváme balón ve středu hřiště a Brejchy si před šestnáctkou poradí hned se třemi hráči soupeře. Vzápětí míč propíchne z levé strany do šestnáctky za hostující obranu, kam si zabíhá Dan. Ten pouze lehce posouvá balón kolem vyběhnutého gólmana k levé tyči – 1:1. (so) Snaha dobíhajícího zadáka zabránit míči v cestě do branky je k ničemu. Ve 27. minutě získáváme balón na levé straně a Denis jej potáhne až k levé brankové čáře. Odtud přihrává pod sebe na hranici malého vápna, kam si nabíhá Volťas. Ten v tísni míč zlehka dloubne takovým způsobem, že koule obloučkem přelétá vysunutého gólmana a o břevno se odráží až za brankovou čáru – 2:1. (so) Pěkná, i když šťastná technická záležitost. Po zásluze otáčíme skóre utkání. Hned v další minutě okamžitě nalézáme na soupeře a po hezké kombinaci Bary posílá opět zpětnou přihrávku od levé brankové čáry do šestnáctky. Tam si nabíhá Pepík, ale jeho pokus z nadějné pozice končí nad soupeřovo svatyní. Ve 35. minutě Denis zatáhne míč tentokráte k pravé brankové čáře a další příhrou pod sebe hledá své spoluhráče před brankou. Tam Brejchy zkouší patičkou přelstít soupeře, ale jeho teč je zblokována. Dostáváme se ještě ke dvěma dorážkám, ale první je opět zblokována a druhá končí u připraveného gólmana. Jsme fotbalovější a při chuti. Zaslouženě jdeme do šaten s jednobrankovým náskokem.

     Hned dvě minuty po pauze zahráváme roh z levé strany. Balón propadá na hranici malého vápna, kde nehlídaný Mára smolně promáchne a míč má ve své moci gólman. V 55. minutě podnikáme akci po pravé straně, kde se Pepík dostane za obranu soupeře a posouvá balón do šestnáctky Márovi. Ten tentokráte přízemní střelu posílá přesně k pravé tyči – 3:1. (so) Střídáme, když Denise nahrazuje Míra. Začínáme pomalu kontrolovat utkání. V 65. minutě ale soupeř posílá rychlý balón za obranu, kam si nabíhá další z protihráčů, který si to rázem namíří na vybíhajícího Álu. Náš gólman poté dokáže soupeře vystát a střelu vyrazit do bezpečí. Hned v další minutě proniká Mára středem hřiště a tísněn se dostává do šestnáctky. Bohužel balón má na dlouhou nohu a pouze jím lehce nastřeluje gólmana. Naposledy střídáme, když Dana nahrazuje Filip. Za nějaké dvě minuty si právě Filip nabíhá na dlouhý balón a postupuje až do hostující šestnáctky. Tísněný se potom odhodlá ke střele, která ale postrádá přesnost. V 70. minutě jeden ze soupeřů vyplavává na levé straně šestnáctky. V poslední chvíli jej zakřižuje Bary a skáče mu do střely. Balón se odráží od soupeře směrem na naši branku. Ála je ale rychle venku ze své svatyně a dobíhajícímu soupeři krade míč před jeho kopačkou. V 77. minutě využíváme zaváhání soupeřova gólmana, který se mazlí s balónem až příliš. Pepík mu u pravé brankové čáry sebírá hračku, dostává se před něj a už už se chystá kuličku doklepnout do prázdné branky. Gólman se ale ještě nevzdává a zezadu doráží na našeho záložníka tak důkladně, až Pepík míč pouze posouvá podél brankové čáry přesně k nohám číhajícího Filipa, který bez respektu z několika centimetrů trhá síť a vzápětí sklízí všechnu slávu – 4:1. (so) Utkání poté pohodlně dovádíme ke třem bodům.

     I když jsme si nesmyslnou vlastní brankou zkomplikovali zápas, neklesli jsme na mysli a cílevědomě jsme si šli za svým. Prakticky po celé utkání jsme byli aktivní, a to nám nakonec přineslo ovoce a zaslouženou výhru. Ve středeční dohrávce ale narazíme na soupeře jiného kalibru, kterému máme z podzimu co vracet. Tak opět řádně zregenerovat a zpátky do rachoty. Dnes to byla dobrá práce.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery