Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Jiskra Třeboň 3:1 (1:0)

publikováno 07.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

7.4.2018 20.kolo ČDD U19

sestava: Karpíšek (6), Tesař (5), Šura (6), Krejčí (5), Ranš (5), Vrbata (5), Krejča (6), Skopový (6), Gashi (7), Šural (6), Vámos (5)

lavička: Uvízl (6), Janda (5), Hlinka (6), Brejcha V. (6), Brejcha J., Volek

branky: Vámos, Krejča, Uvízl

V dnešním slunečném ale větrném dopoledni jsme přivítali tým ze druhé poloviny aktuální tabulky – Jiskru Třeboň. Do utkání jsme vstupovali v roli favorita a chtěli jsme potvrdit získané tři body z úterní dohrávky. Až na Chudobu, kterého do hry nepustil zraněný kotník, měl trenér Dejmek k dispozici stejný kádr jako v úterý.

Hned ve 2. minutě můžeme naplnit svoji normu rychlých jarních branek. Cigi kope přímák od naší lavičky a posílá dlouhý balón až na zadní tyč. Gólman podcení vliv větru a centr podbíhá. Za něj si zabíhá Saša, který bohužel v jasné pozici sklepává míč pouze nad hostující zařízení, a navíc ještě nepříjemně narazí bokem do tyče. Saša je chvíli mimo hru a náš tým zcela vypadává z rytmu. Soupeř nás nepříjemně tlačí k naší brance, ale není schopen využít zmatků v našich obranných řadách. Až ve 12. minutě si vypracováváme obrovskou šanci, která ale zůstává nevyužita. Cigi posílá ze zadních řad dlouhý balón na pravou stranu, za kterým sprintuje Šury. Je sice u míče dříve než vybíhající gólman, ale jeho další postup je zablokován jedním z hostujících zadáků. Přesto se naše tykadlo dokáže uvolnit a namíří si to z pravé strany do šestnáctky. Vybíhajícího gólmana se mu sice obstřelit podaří, ale poněvadž Saša na zadní tyči na střelu nezareaguje, balón míjí o pár pověstných čísel vzdálenější tyč soupeřovy branky. Hosté jsou stále aktivní a několikrát nebezpečně posílají míč do naší šestnáctky. Ve 24. minutě letí další balón před naši branku po soupeřově přímáku, ale našim hráčům se kouli daří odvrátit a Vrbyč dokonce krásnou přihrávkou do běhu podél pravé lajny vybízí k pohybu Šuryho. Ten přebírá míč kousek za půlící čarou a po několikametrovém sprintu posílá načechranou pochoutku na zadní tyč. Poněvadž třeboňští zadáci mezi sebou špatně komunikují, Saša najednou zcela sám očekává přílet balónu. Poté jej ze vzduchu pouze lehce sklepává koníčkem k levé tyči. I když Sašova dorážka postrádá razanci, hostující gólman přichází přesto pozdě – 1:0. (so) Ve 28. minutě rozehráváme roh z pravé strany nakrátko. Ráďa si s obtížemi naráží s Benem, ale nakonec udrží balón na svých kopačkách a ihned jej posílá přes celou šestnáctku. Tam bohužel naši hráči nabídku míjí až na Sašu, který balón z jasné pozice posílá z metru opět pouze nad branku. Budiž mu útěchou, že stál v ofsajdu. Horkotěžko se prosazujeme a nedokážeme se dostat do rytmu. Naše hra je plná nepřesností a minel. Přesto se můžeme dostat do většího klidu dvě minuty před pauzou. Matěj zachytí na levé straně balón a ihned jej posílá podél autové čáry dopředu. Saša si jej zpracuje, nasazuje bránícímu soupeři jesličky a ideální příhrou přes celou šestnáctku vybízí k zakončení Šuryho. Tomu při střele z první zůstane koule pod kopačkou, ale má ještě dostatek času ke druhému pokusu. Před ním zívá branka jako vrata a rozklepaný gólman na čáře. Nu – nebudeme to protahovat. Šury to prostě bezmyšlenkovitě ze dvou metrů posílá přímo do nohou statického gólmana. To by nás mohlo hodně ale hodně mrzet. Po bezkrevném výkonu jdeme do šaten s hubeným ale přesto náskokem.

Zraněný Saša je po svém pokusu ze druhé minuty utkání porazit branku poloviční a do druhé půle jej prostřídává Denis. Pomalu se ani nerozkoukáme a po strašném nedorozumění našich hráčů při přebírání balónu ve středovém kruhu, se po pravé straně hrne k šestnáctce jeden ze soupeřů. Z rohu našeho vápna zřejmě chce potom míč zacentrovat před naši branku, ale i vlivem větru je z toho přímá střela na naši svatyni. Karpy stojí na přední tyči a než si uvědomí, cože se to vlastně děje, má balón prakticky již nad svojí hlavou. I když se natahuje, co to jde, ideální trajektorie míče končí v naší šibenici – 1:1. :-@ Nádherný gól a pořádná sprcha pro naše kopáče. Hosté jsou najednou na koni a ani protivítr nám vůbec nepomáhá. V 54. minutě Vrbyho protáčí Pepík. V 61. minutě toho má dost i Matěj a na hrací plochu vbíhá Hlína. V 66. minutě Fíla hlavou prodlužuje dlouhý výkop soupeřova gólmana pouze za sebe, kam si zabíhá soupeř. Ten poté kouli posunuje do běhu svému spoluhráči, který vbíhá do naší šestnáctky z levé strany. Karpy mu ale bleskurychle zmenšuje střelecký úhel a padá mu do střely. V 70. minutě nalézáme na soupeře v jeho šestnáctce po našem přímáku. Denis obírá o balón jednoho ze zadáků u pravé brankové čáry a posílá kouli blíže k brance do souboje Benovi. Ten vletí mezi dva hráče soupeře a od brankové čáry posílá svoji svíci na zadní tyč. Poněvadž gólman šel proti balónu, je zcela mimo hru a číhající Cigi si dá na zadní tyči setsakra záležet, aby svoji hlavičku dokonale ošetřil k levé tyči opuštěného hostujícího zařízení – 2:1. (so) Děkujeme za ty dary. Je to veselejší, ale hosté již nemají co ztratit a jdou do toho po hlavě. Naštěstí naše obrana odolává a nepouštíme soupeře do žádné významnější příležitosti. Bojuje se většinou ve středu hrací plochy. V 84. minutě Mimiho nahrazuje Venca. Za další dvě minuty čerstvý Venca náramně platí na soupeře. Po Ráďově hlavičce k jednomu z hostujících kopáčů, právě Venca obírá soupeře o balón a po několika krocích jej posílá nabíhajícímu Benovi. Ten se s koulí u nohy neohroženě pustí postupně mezi tři soupeřovy hráče, aby z hranice šestnáctky míč v pádu posunul doleva na volného Denise. Ten na nic nečeká a okamžitě pálí podél stojícího gólmana k levé tyči – 3:1. (so) Razítko na naše těžce vydřené vítězství je tady. Utkání již dokážeme dotáhnout až do tříbodového konce.

Body sice dnes zůstaly doma, ale náš výkon si rozhodně za rámeček nedáme. Po skončení zápasu nám nějaké ty kamínky ze srdíček spadly. Nedokázali jsme prakticky po celé utkání najít svůj rytmus hry a pro vítězství jsme si došli snad pouze vůlí – což se ale také počítá. Po obdržené brance jsme znejistěli, a naopak soupeř na nás opět platil svojí bojovností a chutí do hry. Opět se u našich hráčů objevil velký počet zbytečně ztracených balónů a spousta nepřesností – asi vítr. Vypadá to, že se prostě pouze přizpůsobíme hře soupeře a ono to nějak dopadne. Podle tohoto pravidla bychom měli proti silnému Petřínu ve středeční dohrávce ukázat svoji lepší tvář. Tak uvidíme. Nyní se nám naskýtá šance ještě více zamotat horní patra tabulky. Musíme utkání ale chytnout z poněkud jiné strany. Tak co mládenci – využijeme ji?

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz