Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FC Rokycany 2:2 (1:2) 3:5 na p.k.

publikováno 03.04.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

3.4.2018 16. kolo ČDD U17

sestava: Václ (7), Milotínský (8), Hlinka (7), Bárta (7), Barac (9), Dado (7), Polák (8), Janda (8), Brejcha J. (7), Muknšnábl (7), Uvízl (7)

lavička: Walter (7), Hranáč (7)

branky: Barac 2x

     Také naše mladé pušky měly dnes před sebou velkou výzvu. I naše záloha měla z víkendu co napravovat. Trenér Konopík měl sice k dispozici všechny hráče jako v minulém utkání, ale musí si pomalu zvykat na jednu okolnost. Někteří tahouni jeho souboru stále častěji vypomáhají svým starším kolegům a před „svým“ zápasem již mohou mít v nohách hezkou porci odehraných minut. Každopádně jsme se chtěli o body pořádně poprat.

     Bohužel hned ve 2. minutě platí známé „nedáš – dostaneš“. Naši hráči si vytvářejí palebnou pozici a hned třikrát zkouší ohrozit soupeřova gólmana. Všechny naše pokusy jsou ale zblokovány, a nakonec balón získá pod svoji kontrolu brankář. Ten vzápětí posílá dlouhý míč až na naši polovinu. Hlína na pozici stopera si zakřičí: „Mám!“ a neměl – podskakuje balón. Hned dva hráči soupeře okamžitě letí do naší šestnáctky a vybíhajícímu Álovi nedávají vůbec žádnou šanci – 0:1. :-@ Naši hráči jsou jako opaření a několik dalších minut pouze sledují hostující aktivitu. V 8. minutě hosté procházejí středem hrací plochy a posouvají míč do vápna. Tam jej dostává jeden ze soupeřů naštěstí na dlouhou nohu, kterou kouli pouze tečuje vedle našeho zařízení do autu. V další minutě hosté posílají svůj přímák do šestnáctky, kde další ze soupeřů okamžitě pálí na naši branku. Ála balón vyráží před sebe a následnou dorážku se našim zadákům s vypětím všech sil podaří ztečovat na roh. Ve 12. minutě si protihráč šteluje míč na hranici šestnáctky, aby následnou technickou střelou z levé strany orazítkoval vzdálenější tyč naší svatyně. Konečně začínáme pomalu zvedat hlavu a hru alespoň opticky vyrovnáváme. Ve 24. minutě Brejchy středem hrací plochy vybízí k akci Denise, který zatáhne balón na levou stranu šestnáctky a pálí. Jeho pumelice ale končí na bližší tyči hostující branky. V další minutě Mára přebírá míč na polovině hřiště a odhodlává se k sólíčku po pravé straně. Nechává za sebou dva hráče soupeře, ale v šestnáctce místo příhry volí střelu, které končí pár čísel vedle bližší tyče. Ve 30. minutě Hlína zachytává balón na svojí polovině a ihned jej posílá na levou stranu na nabíhajícího Baryho. Ten uniká svému strážci, vletí do vápna, natáhne si kouli kolem soupeře a pálí. Jeho střelu zastavuje až soupeřova síť – 1:1. (so) Premiérová trefa našeho zadáka by nás mohla ještě více nakopnout. Bohužel ve 35. minutě hosté zahrávají dva rohy za sebou. Ten druhý rozehrává soupeř z levé strany a míč se dostává až k opačnému rohovému praporku. Odtud soupeř centruje do malého vápna, kde Ála bohužel balón podbíhá. Na zadní tyči si potom hned dva neobsazení protihráči mohou střihnout, kdože z nich doklepne kuličku do naší branky – 1:2. :-@ Ve 38. minutě letí míč opět do naší šestnáctky, kde osamocený hráč z nějakých dvou metrů nekompromisně pálí přímo do Ály, který ránu ustojí a blokuje ji do pryč. Doslova jsme prospali začátek zápasu a hezkou dobu trvalo, než jsme se zmohli na nějakou odpověď. Když se začalo blýskat na lepší časy, soupeř nám opět zasadil smrtící úder. Uvidíme, co přinese druhá půle.

     V šatně zůstal Filip, kterého nahrazuje Volťas. Oproti prvnímu poločasu sledujeme vyrovnanou hru, ale šancí rozhodně ubylo. V 55. minutě Denise prostřídává Dan. V 63. minutě Brejchy kope roh z pravé strany. Přetažený centr na zadní tyči vrací hlavičkou před branku Hlína. Tam si nabíhá pozapomenutý Bary a zblízka skoro protrhává síť – 2:2. (so) Že by nový snajpr? V 69. minutě naši zadáci nezachytávají kolmici soupeře a jeden z hostujících hráčů letí do naší šestnáctky z pravé strany. V rozhodující chvíli mu ale do jeho střely padá Zbynďa a blokuje balón na roh. Utkání je bojovné až do samotného závěru a oba týmy chtějí rozhodnout v normální hrací době. Bohužel obrany ční nad útoky a další příležitosti prakticky nepřicházejí. Po zlepšeném výkonu ve druhé půli tak dovádíme zápas do penaltového rozstřelu.

     Začíná soupeř a posílá si Álu na opačnou stranu – 0:1. :-@ Bary si poté počíná jistě a střelou doprostřed branky stav srovnává – 1:1. (so) Hostující kopáč střílí opět na opačnou stranu, než kam skáče náš gólman – 1:2. :-@ Hlína jej ale poté napodobuje – 2:2. (so) Soupeř si pokládá Álu a proměňuje střelou doprostřed – 2:3. :-@ Dan to zkouší obdobně, ale jeho přízemní razantní pokus hostující gólman stíhá v pádu vykopnout – 2:3. (N) Ála tentokráte stranu trefuje, ale balón má bohužel správnou výšku – 2:4. :-@ Brejchy vykřesává střelou k levé tyči plamínek naděje – 3:4. (so) Ten ale sfoukává poslední ze soupeřů, který nekompromisně posílá balón pod břevno – 3:5. :-@ Bereme bod.

     Dnes to byl zápas dvou rozdílných poločasů – alespoň, co se týče aktivity a nasazení našich hráčů. Ten bodík ale musíme brát. Soupeř si vytvořil přece jen více střeleckých příležitostí a po většinu utkání byl aktivnější. Naši kopáči zlepšeným výkonem po přestávce si přesto došli pro vyrovnání. Opět jsme si ale dokázali, že jsme schopni čelit soupeři, když dáme do hry něco navíc. Soutěž je rozjetá a v sobotu přivítáme Třeboň. Podzimní utkání nám vyšlo – proč by se to nemohlo povést i nyní? Musíme se ale opět pořádně připravit, a hlavně nastavit se mentálně na vítězný zápas. Tak co – půjde to?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery