Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:1 (1:1)

publikováno 31.03.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

31.3.2018 19. kolo ČDD U19

sestava: Karpíšek (7), Šural (6), Chudoba (5), Krejčí (5), Ranš (4), Vrbata (5), Krejča (6), Skopový (6), Gashi (6), Uvízl (6), Vámos (5)

lavička: Šura (5), Janda (-), Hlinka (-), Brejcha J., Volek

branky: Uvízl

     Dnes nám utkáním v Přešticích začal dvojnásobný anglický týden. Ve čtrnácti dnech nás tedy čeká celých pět zápasů. Trenér Dejmek měl k dispozici prakticky totožnou sestavu, která minulý týden tak úspěšně vykročila do druhé poloviny sezóny. Očekávali jsme velice náročný zápas, kde se nás domácí hráči budou snažit přetlačit svojí houževnatou a obětavou hrou.

     Úvod utkání nám vychází náramně. Již ve 2. minutě Šury posílá svůj centr z pravé strany na zadní tyč. Jeden z domácích hráčů hlavičkuje balón ale pouze před svoji branku přímo na nohu Denise. Ten se vůbec nerozpakuje a svoji přízemní střelu z první posílá do sítě – 1:0. (so) Hra v poli je ale vyrovnaná a v 11. minutě domácí zahrávají roh. Nejsme schopni dostat kouli do bezpečí a míč má na levé straně soupeř. Ten poté přechází přes nedůrazného Matěje a od levé brankové čáry posílá zpětnou příhru do vápna. Další z neobsazených soupeřů poté trhá naši síť, když prostřeluje hradbu těl před sebou – 1:1. :-@ Zkoušíme vzápětí odpovědět. Denis se v 16. minutě opírá do balónu z pravé strany a soupeřův gólman má co dělat, aby si pohlídal svoji bližší tyč. I když máme možná opticky více ze hry, je to po hříchu naše poslední výraznější příležitost v první půli. Nejsme schopni vykombinovat pozorně bránícího soupeře, který si ale také není schopen vypracovat nadějnější šanci. Domácí hrají přesně to, co jsme očekávali – zodpovědný jednoduchý fotbal, který na naše mládence bohužel v pohodě stačí. Poločasová remíza odpovídá zmaru na hrací ploše.

     Jestli jsme si mysleli, že po přestávce zazní nějaký budíček, šíleně jsme se spletli. Vůbec se nám nedaří zachytit úvod druhé půle a hezkých pár minut nám trvá, než se vůbec dostaneme s balónem na svých kopačkách na soupeřovu polovinu. V 57. minutě místo Matěje vbíhá na hrací plochu doufejme, že uzdravený Domino. Hned v další minutě domácí vymýšlejí ideální kolmou příhru středem hrací plochy, kterou naši zadáci pouze lehce tečují k jednomu z nabíhajících soupeřů. Ten jde okamžitě zcela sám proti vybíhajícímu Karpymu a pokouší se jej obstřelit. Náš gólman ale úmysl soupeře vystihuje a jeho střelu vykrývá. V 68. minutě musí být ze hřiště stažen Šury, který má svalové problémy. Nahrazuje jej Pepa. Ještě v téže minutě nalezeme na soupeře a nutíme ho k chybě. Získáváme balón a hned dva naši hráči operují osamoceni na levé straně domácí šestnáctky. Zakončuje nakonec Ben, který bohužel trefuje pouze bližší tyč soupeřovy svatyně. Ještě se dostáváme k dorážce, ale tu již gólman dokáže vyrazit na roh. V 77. minutě prakticky nereagujeme na centr jednoho z domácích kopáčů z levé strany. Balón propadá přes celé vápno k dalšímu zcela volnému soupeři, který má před sebou branku jako vrata. Naštěstí svoji střelu posílá pouze do vzdálenější tyče našeho zařízení. Utkání se láme. V 82. minutě Saša pěkně pouští příhru ve středu hrací plochy za sebe, kam si nabíhá Cigi. Ten přebírá balón a letí do šestnáctky. Na její hranici ale jeden ze soupeřů tahá za záchrannou brzdu. Milosrdný sudí nařizuje přímý kop. Cigi však bohužel z ideální vzdálenosti přestřeluje jak stojící zeď, tak i domácí branku. V 86. minutě draze platíme za zmatky v našich obraných řadách. Ráďa špatně ve středu hřiště zpracovává Karpyho nabídku a jednoho ze soupeřů, který balón získává, nedokáže poté nikdo pokrýt. Soupeř si poté kouli navádí před šestnáctku a technickou střelu posílá k pravé tyči mimo dosah zasahujícího Karpyho – 1:2. :-@ Vrbyho vzápětí nahrazuje Hlína. Vrháme vše do útoku a v 90. minutě Mára vyplave na pravé straně a posílá balón před branku. Tam si kouli zády k brance přebírá Saša, obtáčí se kolem soupeře, ale střelou z otočky nedokáže trefit zívající polovinu soupeřovy svatyně. Balón končí vedle vzdálenější tyče. V nastavené minutě letí naše poslední standardka do vápna soupeře, ale propadnuvší balón Saša vůbec netrefuje, navíc sudí má praporek nad hlavou.

     S bodem bychom byli zřejmě spokojeni, ale domácí si šli poctivě za svým a ukázali nám, jak se má o body bojovat až do samotného závěru. Naši hráči dnes bohužel nedokázali přidat do své hry jakoukoliv nadstavbu, a naopak jim domácí těsná obrana dělala velké problémy. S předvedeným profesorským výkonem, kterým jsme se mimo jiné prezentovali již před týdnem ve druhé půli proti Písku, budeme mít starosti s jakýmkoliv soupeřem. Někteří hráči sice měli na hrací ploše několik světlých chvilek, ale pak se zase naopak nechali zbytečně otrávit průběhem utkání a možná i proto jim v klíčových okamžicích chyběla síla a větší soustředěnost. Jen tak mimochodem dnešní průměrné bodové hodnocení hráčů řadí náš výkon mezi tři nejhorší výkony dosavadního průběhu sezóny. Pozitivní jarní vstup z minulého víkendu je tak rázem zapomenut a musíme se pokusit obrat o body silné Rokycany hned v úterý. Opět je tady to známé – je to v hlavě. Takže poctivě zregenerovat, i když po tomto zpackaném zápase to bude opravdu těžké, a pojďme se pánové pokusit naladit se na úterní odpoledne, kdy v dohrávce přivítáme soupeře z Rokycan. Máme soupeři co vracet, tak pojďme se přinutit žrát trávu – musí tam být srdíčko !!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz