Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FC Písek fotbal B 1:0 (0:0)

publikováno 24.03.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

24.3.2018 18. kolo ČDD U17

sestava: Václ (8), Milotínský (8), Hlinka (8), Janda (8), Barac (8), Uvízl (10), Polák (8), Brejcha J. (8), Dado (7), Hranáč (7), Muknšnábl (8)

lavička: vymeteno

branky: Uvízl

     Soubor našich mladých pušek má před sebou pekelné jaro. Bohužel nás v zimě z různých důvodů opustilo několik opor, takže trenéři budou mít tvorbu základní sestavy značně ulehčenu. Musíme si navíc přát, aby se nám vyhýbaly zranění a nemoci. Tyto okolnosti zrovna dnes doslova a do písmene poslaly na hrací plochu přesně jedenáct statečných včetně dvou gólmanů. Na rozjezd nás nečekal nikdo jiný než aktuální lídr celé tabulky – tým Písku. Prostě skvělé vyhlídky. Do utkání jsme šli sice s chutí ale také s velkou pokorou, poněvadž jsme nevěděli, co od zápasu samotného očekávat.

     Několik úvodních minut se nese ve znamení soupeřovy aktivity, která nám dělá velké problémy, ale kterou dokážeme ustát. Postupně se nám daří hru v poli vyrovnat, ale šance si vytvořit zatím nedokážeme. Soupeř si možná největší příležitost vytváří v 17. minutě, když se po trmě-vrmě v naší šestnáctce balón odráží k jednomu z protihráčů, který jej ale z ideální pozice posílá nad naši branku. Utkání je bojovné plné osobních soubojů a šancí vidíme pomálu. Nějaká ta propagační střela, jinak obrany obou týmů drží. Náš nejsvětlejší moment v první půli si schováváme na 35. minutu. Brejchy přiťukává balón ve středu hřiště Márovi. S ním si poté před šestnáctkou naráží Denis, který se ihned opírá do míče, ale jeho tvrdý pokus hostující gólman dokáže vyrazit. Dostáváme se ještě k dorážce, ale slabý pokus brankář pacifikuje. V poslední minutě první půle se hosté hrnou do naší šestnáctky z pravé strany. Následná zpětná příhra od pravé brankové čáry nachází dobře postaveného protihráče. Tomu ale střela naštěstí nesedne ideálně a Ála stíhá pohotovým zákrokem míč tečovat na roh. Hosté měli trochu více ze hry, ale do šaten odchází oba týmy bez vstřelené branky.

     Po přestávce se obraz hry příliš nemění. Hra se přelévá ze strany na stranu, ale žádný tým si zatím není schopen vytvořit zajímavější příležitost. Ve 48. minutě máme možnost zahrávat standardní situaci z levé strany. Brejchy posílá balón přes zeď, ale hostující gólman míč mířící pod břevno efektně vyráží nad svoji svatyni. V 58. minutě zbytečně ztrácíme balón ve středu hrací plochy. Soupeř tahá míč po levé straně a po chvíli jej posílá na opačnou stranu. Tam vyplavává pozapomenutý soupeř, který si to namíří z pravé strany k naší brance. Ála nás zachraňuje svým reflexivní zákrokem od pohromy, když balón mířící k zadní tyči lehce tečuje na roh. Zápas se začíná lámat a rozhodnout může jediná chyba či povedená střela. Běží 72. minuta a Pepa ze zadních řad posílá balón na vpravo se rozbíhajícího Denise. Ten startuje své motory a v souboji se dvěma soupeři s notnou dávkou štěstí udrží balón na svých kopačkách. Vzápětí si navede kouli ke středu hrací plochy, natáhne a zpoza šestnáctky vypustí zvíře. Křížná střela má ideální trajektorii k zadní tyči, když před zasahujícím gólmanem ještě skočí a končí v síti – 1:0. (so) Dnes je to zkrátka Denisův den. Soupeř samozřejmě vrhá všechny síly do útoku a začíná hrát na riziko. Několikrát nás zamyká před naši šestnáctku. Podaří se nám přečkat pár rohových kopů a v 77. minutě máme po jednom z nich možnost utkání zcela rozhodnout. Podnikáme výpad do otevřené soupeřovy obrany, když se Pepa dostane s balónem na kopačkách před hráče soupeře a před sebou má již jen couvajícího gólmana. Toho tísněn zkouší překvapit obstřelem již zpoza šestnáctky, ale hostující brankář jeho úmysl vystihuje a balón vyráží alespoň na roh. Několik dalších soupeřových pokusů o vyrovnání silou vůle přečkáme, a to již slyšíme slastný zvuk píšťalky sudího, který zápas ukončuje.

     Dnes jsme byli za svoje snažení odměněni. Mládenci se na hřišti opravdu vydali a jelikož soupeři zvlhl střelecký prach, mohli snít svůj sen o úspěchu v tomto úvodním jarním zápase až do konce. Hosté byli možná v určitých fázích utkání fotbalovější, ale našim chlapcům vydržela bojovnost a zarputilost až do samotného konce. Každý jeden člen našeho týmu si na hřišti odehrál svoje. V okleštěné sestavě jsme předvedli výkon, který nás může posunout hlavně psychicky. Podobně jako dnes budou někteří členové souboru v příštích zápasech vypomáhat svým starším kolegům. Ostatně Denis si dnes připsal na své konto oba vítězné góly. Určitě přijdou utkání, ve kterých nám střídačka prostě zákonitě bude chybět, ale dnešek ukázal, že můžeme sehrát více než vyrovnanou partii se silným soupeřem, a na věci nic nemění ta okolnost, že Písek dnes zřejmě také nebyl v plné palbě. Znovu si přejme, ať se nám vyhnou nemoci a zranění, abychom se mohli důstojně postavit svým soupeřům podobně jako v dnešním utkání. Dobře vy mládenci, jen tak dál. (Y)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery