Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - FC Písek fotbal B 5:1 (5:0)

publikováno 24.03.2018 (aktualizováno 22.07.2018)

24.3.2018 18. kolo ČDD U19

sestava: Karpíšek (9), Šural (7), Chudoba (7), Krejčí (7), Ranš (6), Vrbata (6), Krejča (8), Skopový (8), Gashi (8), Uvízl (8), Vámos (8)

lavička: Brejcha V. (5), Volek (9), Polák (-), Šura, Hlinka

branky: Uvízl 2x, Vámos 2x, Gashi

     Dnes jsme měli mít za sebou již dva zápasy. Bohužel počasí tomu vůbec nepřálo, a tak ostrý vstup do jarní část sezóny nás čekal až dnešního slunečného dopoledne. Soupeřem nám byl aktuálně třetí celek tabulky z Písku, kterému jsme měli co vracet. Trenér Dejmek se bohužel musel obejít bez čtyř hráčů základní sestavy, z nichž zranění Lihm s Tomanem mají prakticky již nyní po sezóně. To byly opravdu citelné ztráty, a i když naši hráči byli na dnešní utkání řádně natěšeni, s napětím jsme očekávali, kterak se náš tým s těmito okolnostmi vyrovná. Kouč si brzo po ránu dlouho lámal hlavu, kterak zacelit místo po Tesařovi, jenž na poslední chvíli ulehl. Na pomoc mu svojí radou přispěchal starý lišák z Roudné, který trenéru Dejmkovi vnukl myšlenku s nasazením Uvízla. To se nakonec ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů našeho dnešního úspěchu. Další podstatnou okolností bylo to, že náš dnešní soupeř se zřejmě v současné době také potýká s velkou absencí hráčů – možná je na tom ještě hůře, poněvadž do základu nasadil hned několik mladých pušek. Protože se hrací plochu podařilo dát do velmi slušného stavu vzhledem k předchozím klimatickým podmínkám, mohli jme jít rovnou na věc.

     Úvod utkání nám vychází náramně. Hned ve 3. minutě podnikáme rychlý výpad po levé straně, když balón tahá Ben. Ten jej vzápětí posílá přes celou šestnáctku na opačnou stranu. Míč propadá až k nabíhajícímu Denisovi, který si tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi ví rady, když kouli posílá k bližší tyči. Svojí premiérovou trefou ve svém vůbec prvním zápase za starší dorostence nás posílá do vedení – 1:0. (so) Soupeř se pokouší odpovědět v 11. minutě. Přetažený roh z levé strany si zpracuje jeden z protihráčů a z ostrého úhlu pálí. Karpy je ale rychle na zemi a míč již pevně svírá ve svých rukavicích. Ve 21. minutě náš gólman získá balón po soupeřově výpadu a okamžitě posílá dlouhý výkop na útočnou polovinu. Denis svojí rychlostí platí na soupeřova kapitána, kterého přesprintovává. Dobíhá skákavý balón a již z velkého vápna posílá přízemní střelu ke vzdálenější tyči. Hostující gólman prakticky rezignuje na jakýkoliv zákrok – 2:0. (so) Tomu se říká premiéra. Hned v další minutě Cigi rychle rozehrává standardní situaci na levé straně. Obloučkem za obranu nachází Bena, který se uvolňuje u levé brankové čáry a z úhlu zkouší tvrdou střelou překvapit gólmana. Ten kouli vytahuje nad břevno svojí svatyně. Ve 27. minutě Saša před šestnáctkou soupeře patičkou vybízí k zakončení Denise. Náš dnešní snajpr nabídkou nepohrdne a střelou z první o pár čísel míjí levou šibenici. Za další dvě minuty nalezeme na soupeře a získáváme balón na svoje kopačky. Cigi vymýšlí ideální příhru ze středu hrací plochy na vpravo se rozbíhajícího Vrbyče. Tomu se po pár krocích podaří balón odcentrovat někam k penaltovému puntíku. Tam již číhá zabiják Saša, který se pokládá do polovysokého balónu a bezpečně jej uklízí k pravé tyči vedle bezmocného gólmana – 3:0. (so) Běží 33. minuta a Karpy stahuje soupeřův přímák do koše. Okamžitě zakládá kontr, když k pohybu svým výhozem na levou stranu vybízí Cigiho. Ten po pár krocích s balónem na svých kopačkách přihrává středem hřiště Ráďovi tak šikovně, že hned čtyři hráči soupeře jsou rázem mimo hru. Náš kapitán poté načasuje svoji kolmici za obranu vpravdě ideálně, aby Sašu nevystavil do postavení mimo hru. No a naše tykadlo vzápětí vletí do šestnáctky soupeře z levé strany a podél vybíhajícího gólmana uklízí kouli ke vzdálenější tyči – 4:0. (so) Krásná rychlá fotbalová akce jak z příručky. V těchto minutách jsme pány na hřišti a ve 37. minutě je tady bůr. Ráďa sbírá odražený balón ve středu hrací plochy a všímá si rozbíhajícího se Bena, kterému ihned adresuje svoji příhru do ulice za soupeřovu obranu. Ben letí z levé strany do vápna a obstřelem na zadní tyč opět nachází recept na vybíhajícího gólmana soupeře – 5:0. (so) Máme za sebou poločas, ve kterém jsme byli nebývale produktivní. Naše jednoduchá a přesná hra platila na místy naivní obranu našeho soupeře. Výborně rozehrané utkání je ale třeba ještě dovést do tříbodového konce.

     Druhou půli začínáme zatím beze změn. Ve 48. minutě si vytváříme další velkou příležitost, když Denis prostrkává mezi dvěma soupeři balón na pravou stranu na nabíhajícího Vrbyče. Ten se vzápětí famózně uvolňuje, když zahraje bránícímu zadákovi na housle, ale sám před gólmanem poté pouze zblízka nakouří právě zasahujícího brankáře soupeře. Hra se po přestávce vyrovnává, když naši hráči přeci jen ubírají nohu z plynu, a hlavně jim schází větší trpělivost a přesnost přihrávek. V 60. minutě dnes výborného Denise střídá Venca. V 65. minutě po našem rohu z levé strany posílá Cigi centr před hostující branku. Tam Saša svojí dlouhou nohou zkouší obloučkem překvapit vybíhající gólmana, ale ten se stíhá bleskurychle vrátit a vyplácnout míč padající do branky v poslední chvíli na roh. Soupeř je přeci jen stále častěji hostem na naší polovině hřiště, ale do velké šance jej zatím nepouštíme. Až přichází 75. minuta, když nedokážeme jednoduchým způsobem dostat balón z hranice šestnáctky do bezpečí. Koule se stále odráží na hostující kopačky až do chvíle, když se jeden ze soupeřů již v našem vápně otáčí a podél vybíhajícího Karpyho trestá naši nedůslednost – 5:1. :-@ Hned vzápětí prostřídáváme gólmany, když se po delší době způsobené zraněním jde do naší svatyně postavit Vašek, který tak protáčí Karpyho. V 79. minutě Cigi obírá hostujícího zadáka o balón a sype si to z levé strany do šestnáctky soupeře. Tam svojí adresnou příhrou vybízí ke skórování Vencu. Ten ale nedokáže kouli ideálně převzít a je po tutovce. Za další dvě minuty je horko naopak před naší brankou. Opět se nám nedaří zpacifikovat hostující výpad a jeden ze soupeřů se dostává k velmi nebezpečné střele z hranice šestnáctky. Vašek ale balón směřující k pravé tyči dokáže vyrazit. Míč má stále soupeř, ale jen do chvíle, než náš gólman stáhne hostující centr do svých rukavic. V 89. minutě se na hrací plochu na chvíli podívá Mára číslo dvě, který protáčí Vrbyče. Po chvíli sudí utkání končí.

     První poločas nám dnes vyšel parádně. Využili jsme možná i toho, že soupeři tráva přeci jen dělala poněkud problémy, ale hlavně jsme dokázali proměňovat svoje šance. Byli jsme aktivní na balónu a měli chuť do hry. Po přestávce jsme potom viditelně zvolnili a naše hra postrádala lehkost z první půle. Jakoby nám došla šťáva a soupeř na tom byl lépe fyzicky – to by se nám v příštích zápasech mohlo krutě vymstít. Tři body proti poněkud záplatovanému soupeři se ale z úvodního utkání každopádně počítají a mohly by náš také trochu poslepovaný soubor dostat do pohody. Příští týden to ale v Přešticích bude pořádná šichta. Pokud hodláme uspět, musíme vydržet se silami po celé utkání. Od příštího víkendu sehrajeme hned pět soutěžních utkání ve čtrnácti dnech. Přejme si proto jediné – zdravotně konsolidovaný kádr – těch zranění a nemocí už bylo dost. Pokud budeme hrát s chutí jako v dnešní první půli, výsledky se zákonitě dostaví. Dobrý vstup do jarní části sezóny pánové. (Y)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery