Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Motorlet Praha B 0:5 (0:2)

publikováno 18.11.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

18.11.2017 15. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (7), Milotínský (4), Hlinka (5), Janda (7), Walter (5), Pokorný (5), Tichý (7), Chytrý (7), Dado (5), Brejcha J. (7), Uvízl (7)

lavička: Hranáč (6), Václ (6)

branky: nula

     Poslední letošní utkání mají za sebou také naše mladé pušky. Proti silnému Motorletu se chtěly rozloučit poctivým výkonem, ale zůstalo pouze u marného snažení. Trenéři se bohužel museli obejít bez dvou pilířů základní sestavy – Santnera a Poláka – a to byla velká čára přes rozpočet. Soupeř aspiruje na příčky nejvyšší a čekal nás tedy velmi náročný zápas – navíc, když jsme měli před posledním zápasem dvoutýdenní pauzu.

     Úvod utkání nám nevychází. Hned ve 2. minutě hosté dostávají balón do naší šestnáctky a pálí. Filip dokáže první střelu vyrazit. Stejně si poradí i s následnou dorážkou. Bohužel míč se od něj odráží přímo do bránícího Zbyndi, od kterého se koule naneštěstí dostává za brankovou čáru – 0:1. :-@ Smolný okamžik hned na úvod. Několik dalších minut se na těžkém terénu spíše bojuje a zůstává pouze u náznaků příležitostí. Více ze hry ale přeci jen mají hosté. V 17. minutě Petrovu mizernou příhru přes celou šířku hřiště vystihuje jeden ze soupeřů. Ten se s balónem na kopačkách dostává přeci jen mimo optimální střelecký úhel, a navíc mu vzápětí nesedne ani následná střela, která prolétá vedle našeho zařízení. Ve 22. minutě dostává spoustu prostoru jeden ze soupeřů před naší šestnáctkou. Má habaděj času, aby si balón připravil a poslal svoji nechytatelnou navštívenku na naši branku přímo pod víko – 0:2. :-@ Směrem dopředu jsme prakticky neškodní. V 35. minutě opět namažeme balón na nohu jednomu ze soupeřů, který postupuje středem hrací plochy, ale jeho střelecký pokus je slaboučký a navíc nepřesný. Za další dvě minuty dostává balón na pravou stranu Domino, který si to namíří do šestnáctky. Z ostrého úhlu zkouší vyzrát na vybíhajícího gólmana a svojí střelou trefuje bližší spojnici břevna a tyče – škoda. Neuběhne ani minuta a podnikáme další rychlý kontr tentokráte po levé straně. Na konci naší akce zkouší Brejchy přehodit z hranice šestnáctky vystoupivšího gólmana. Bohužel s gólmanem přehazuje i hostující svatyni. V poslední minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu po zákroku na Petra. Bohužel toho musíme ze hřiště odnést na nosítkách. Do druhé půle určitě nenastoupí a budeme doufat, aby se nejednalo o nějaké vážnější zranění.

     Za zraněného Petra, což bude určitě citelné oslabení, nastupuje po přestávce Dan. V úvodu druhé půle hrajeme přesilovku, ale obraz hry je prakticky stejný. Bohužel v 52. minutě se počet hráčů na hrací ploše opět mění. Tentokráte musí na deset minut ven Michi za přerušení jednoho ze soupeřů. Sice se poté na lavičce dušuje, že v souboji nejprve zasáhl balón, ale s rozhodnutím sudího nic nenaděláme. Hosté na rozdíl od našeho týmu přesilovku bezezbytku využívají. V 56. minutě propadáme na naší pravé straně a jeden z hostujících kopáčů vletí do vápna z levé strany. Svoji přízemní střelu podél padajícího Filipa posílá na zadní tyč – 0:3. :-@ Neuběhnou ani dvě minuty a nám se vůbec nedaří zachytit nástup hostujícího rychlíku po pravé straně. Ten hobluje pravou lajnu a vzápětí posílá prudkou příhru do vápna před naši branku. Naši bránící hráči jsou bohužel druzí a další ze soupeřů v náběhu nezadržitelně skóruje – 0:4. :-@ Pěkná rychlá akce – bohužel naši kopáči byli odsouzeni pouze do rolí statistů. V 61. minutě musí ze hřiště Pepa, jehož již několik minut trápí křeče. Nahrazuje jej Ála. Za další dvě minuty necháváme spoustu prostoru jednomu ze soupeřů, který natahuje z hranice šestnáctky a pálí. Jeho pumelici Filip ještě dokáže vyrazit, ale pro naše kopáče akce okamžikem střely končí. Další z dobíhajících soupeřů poté tedy může pohodlně doklepnout volnou kouli do odkryté branky – 0:5. :-@ Hosté se již spokojují s aktuálním stavem utkání, a poněvadž z našich hráčů se pokouší rozehřát soupeřova brankáře několika pokusy ze 30ti metrů pouze Denis, utkání spěje ke svému konci. Někteří naši frustrovaní hráči se ještě chtějí trochu kočkovat, ale rozmíšky naštěstí nepřerostou v nějakou divočinu.

     Zřejmě náš nejhorší výkon jsme si schovali do posledního podzimního utkání. Jedním z důvodů dnešní jasné porážky bylo sice několik absencí, ale dalším našim kopáčům chyběla fyzička a zkrátka nestíhali. Nemá smysl nad našimi kopáči ale lámat hůl. Na podzim jsme odehráli několik zajímavých utkání a získali v nich nezanedbatelné množství bodů. Podařilo se nám sehrát vyrovnané partie s několika silnými soupeři. Naopak některé ztracené body určitě mrzí, ale je třeba se opět z těchto zápasů poučit a jít dál. Nyní si přes zimní pauzu vylížeme utržené rány, dáme se pořádně do kupy a než se nadějeme, bude tady zimní soustředění, kde půjdeme opět znovu do akce. U našich mladých pušek platí pravidlo, že jaro je lepší podzimu – proč by to nemělo být i v letošní sezóně – co chlapci?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery