Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - FK Motorlet Praha B 2:3 (2:1) 6:7 na p.k.

publikováno 18.11.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

18.11.2017 15. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (4), Kořan (5), Šura (8), Lihm (8), Toman (7), Šural (7), Krejča (7), Skopový (8), Chudoba (5), Vámos (7), Tesař (6)

lavička: Vrbata (5), Brejcha V. (-), Walter, Muknšnábl

branky: Vámos, Chudoba

     Ani jsme se nenadáli a náš premiérový divizní podzim je ten tam. Dnes jsme jej zakončili domácím utkáním proti rezervě pražského Motorletu. Náš soupeř zatím figuruje v tabulce pod námi, ale zajímavé je, že pouze ve čtyřech zápasech nezískal ani bod. Mládenci ale hodlali protáhnout svoji vítěznou sérii a rozloučit se tak s výborným podzimem. Trenér Dejmek musel řešit několik absencí. Na trávníku již neuvidíme Frýberta, který se odstěhoval do zahraničí, a navíc bylo potřeba zalepit posty Gashiho s Krejčím, které na hřiště nepustily zdravotní problémy. Jejich absence by mohla být hodně znát. Dalším faktorem, který mohl ovlivnit náš výkon, byla dvoutýdenní pauza od posledního soutěžního utkání. Naši kopáči ale měli o motivaci postaráno – ve hře byla koučova přehazovačka. Na těžkém terénu se dal očekávat zápas plný náročných osobních soubojů s absencí technických fines.

     Začátek utkání probíhá ve znamení soupeřovy aktivity. Naši hráči jsou ospalí a prakticky se nedokáží dostat na soupeřovu polovinu. Hosté zahrávají několik rohových kopů, když naši zadáci musí balón uklízet na poslední chvíli zpod kopaček soupeřových tykadel. V 10. minutě právě po jednom z rohů z levé strany míč propadá na přední tyči a pouze nesoustředěnost překvapeného protihráče nás zachraňuje od pohromy. Hlavičkující soupeř se do zakončení dostává jak slepý k houslím a kouli z malého vápna trká vedle naší branky. Několik dalších nebezpečných situací naše obrana dokáže vyřešit, ale přichází 18. minuta. Ztrácíme ve středu hřiště balón a hosté se hrnou do naší šestnáctky. Centrovaný míč se nám daří vyhlavičkovat před vápno. Tam si jej ale jeden ze soupeřů ze vzduchu sklepává a stejnou nohou poté posílá z nějakých 22ti metrů na naši branku. Koule klepne o trávník přímo před zasahujícím Karpym, kterého přeskakuje a končí v naší síti – 0:1. :-@ Sice pěkná střela, ale rozhodně chytatelná. Po obdržené brance se konečně začínáme probouzet, vyrovnáváme hru a hosté již nejsou tak často na návštěvě v naší šestnáctce. Přichází 29. minuta a vymýšlíme pohlednou rychlou akci, když Domino získá balón, posune jej do středu hřiště na Cigiho, který posílá míč za soupeřovu obranu. Saša využívá své rychlosti, dostává se před hostující zadáky a letí do šestnáctky. Tam si obhazuje vybíhajícího gólmana a zasouvá kouli do zívající branky – 1:1. (so) Na těžkém terénu koukatelná akcička. Ve 34. minutě podnikají hosté rychlý výpad po levé straně. Akci se nám sice podaří zbrzdit, ale soupeř má stále balón na svých kopačkách a uvolňuje se na levé straně naší šestnáctky. Jeho následná střela letí kolem Karpyho na zadní tyč, odkud ji duchapřítomně Domino vyhlavičkovává z brankové čáry. Následnou dorážku již Karpy vykrývá. Okamžitě zakládáme rychlou odpověď, když si na pravé straně vyměňuje kouli Šury s Mimim, aby ji vzápětí nacentroval do vápna. Tam Mára sklepává Sašovi, který se otáčí a pálí k levé tyči. Gólman je ale rychle na zemi a výborným zákrokem vytahuje míč na roh. Ve 43. minutě kopeme roh z pravé strany. Na Ráďův přetažený centr gólman nedosahuje a balón končí na zadní tyči u Máry, který je ale otočený zády k brance. Ten volí nejjednodušší řešení, když skákající míč kope přes hlavu za sebe směrem, kde tuší branku. Jeho oblouček již dobíhající hráči nedokáží dostat do bezpečí – 2:1. (so) Premiérovou trefou našeho záložníka tedy ještě do přestávky otáčíme zápas. Úvod utkání jsme doslova prospali, ale zlepšenou hrou po obdržené brance se nám dvěma proměněnými šancemi podařilo skóre strhnout na svoji stranu. Druhý poločas ale bude ještě těžký boj.

     Hned v úvodní minutě propadáme na levé straně a soupeř dostává míč do šestnáctky. Tam se Kořimu naštěstí podaří v poslední chvíli zblokovat soupeřův pokus na roh. V 53. minutě zahrává Cigi přímák od půlící čáry. Posílá balón do šestnáctky a ten propadá prakticky za všechny hráče. Na zadní tyč si zabíhá Timmy, který se ale nezkoncentruje a z první posílá míč vysoko nad branku. V 60. minutě Kořiho prostřídává Vrby, který jde na hrot a zatahuje se Šury s Mimim. V 63. minutě sledujeme jeden z klíčových okamžiků, když po našem autovém vhazování na pravé straně si balón zpracovává Cigi, který s trochou štěstí přechází přes dva hostující zadáky a posílá míč před branku. Tam si nabíhá zcela nehlídaný Mára, který má před sebou zívající branku. Bohužel na těžkém terénu zkouší zakončit z první a skákající kouli vůbec netrefuje. V 68. minutě si Cigi po své akci v hostující šestnáctce nechce nechat líbit protihráčovo obtěžování a máme tady strkačku. Sudí vytahuje žlutou kartu a posílá oba kohouty na deset minut na střídačky. V 72. minutě hosté získávají ve středu hrací plochy balón a svoji akci poté tahají po levé straně. Jeden ze soupeřů má dost času, aby poslal nadýchaný centr z rohu šestnáctky na zadní tyč. Tam si zabíhají hned dva hráči soupeře, aby ten první se svojí velkou příležitostí naložil prachmizerně. Svoji hlavičku z velmi zajímavé pozice naštěstí pro náš tým posílá zcela mimo zařízení. Závěr zápasu se nese ve znamení urputného boje, když se hosté sice dostávají k několika střelám zpoza šestnáctky, ale s těmi si Karpy bez problémů dokáže poradit. Bohužel dvě minuty před koncem si náš gólman vybírá další slabší chvilku, když Šuryho malou domů hrubě podcení a balón pouze lehce tečuje. Dobíhající soupeř má před sebou pouze jednoduchou úlohu – míč doběhnout a doklepnout do prázdné branky – 2:2. :-@ Minutu před koncem hrací doby ještě Venca střídá Mimiho. Hosté cítí šanci, poněvadž našimi hráči obdržená branka přeci jen trochu otřásla a v poslední minutě nám zle zatápějí. Nejdříve průnik jednoho ze soupeřů po levé straně zastavuje až Dejv skluzem na přední tyči, aby poté hosté svůj tlak ještě vystupňovali, když mají možnost zahrávat dva rohové kopy po sobě. S pořádnou porcí štěstí hlavně první z nich ustojíme, abychom šli poprvé v sezóně do penalt.

     Začínají hosté a Karpy volí opačnou stranu – 0:1. :-@ Ráďa napodobuje svého předchůdce – 1:1. (so) Soupeř znovu na opačnou stranu, než skáče náš gólman – 1:2. :-@ Dejv si gólmana také posílá na druhou stranu – 2:2. (so) Karpy sice tentokráte stranu vystihuje, ale je tam pozdě – 2:3. :-@ Dominovi gólman také poněkud cuchá nervy, když balón přes jeho rukavice končí přeci jen v síti – 3:3. (so) Soupeř poté doprostřed, zatímco Karpy volí stranu – 3:4. :-@ Saša si počká na pohyb gólmana a také doprostřed – 4:4. (so) Hostující gólman si posílá Karpyho na opačnou stranu – 4:5. :-@ Cigi jistě k tyči – 5:5. (so) Soupeř volí razanci poněkud nahoru – 5:6.  :-@ Vrby vyčeká gólmana – 6:6. (so) Karpymu chybělo pár čísel, ale bohužel – 6:7. :-@ Márovi bohužel gólman střelu vyráží – 6:7. :'( Bereme pouze bod.

     Vzhledem k vývoji zápasu jsme dnes dva body ztratili, ale klidně se mohlo stát, že bychom odcházeli dokonce bez bodového zisku. Bohužel utkání nevyšlo Karpymu, který se podepsal pod oba obdržené góly. Každý den zkrátka není posvícení a náš gólman nás na podzim dokázal podržet ve všech předchozích utkáních. Škoda, že jsme nepřidali třetí branku, když jsme si příležitosti vytvořit dokázali, ale skórovat mohl i soupeř. Dnes jsme tomu štěstíčku zkrátka moc naproti nešli, ale i ten bod se určitě počítá. Co mrzí možná nejvíce, že nespatříme na vlastní oči koučovu přehazovačku. Zcela jistě jsme si představovali výsledek posledního podzimního utkání jiný, ale s celkovým počtem bodů na našem kontě musíme být rozhodně spokojeni. Mládenci se v průběhu soutěže dostali do výborné formy, když jim hodně pomohla některá vydřená utkání, od kterých jsme se mohli odrazit dále. Podstatné bylo, že se nám až na jednotlivce nezaplnila marodka a utkání jsme odehráli s většinou zdravých klíčových hráčů. Takže pánové – velká gratulace a poděkování za předváděné výkony, užijte si zimní přestávku a budeme věřit, že se adekvátně dokážeme připravit i na druhou polovinu soutěže. Dobrá práce – SPORTOVKA FOREVER!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery