Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - MFK Dobříš 6:0 (3:0)

publikováno 04.11.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

4.11.2017 13. kolo ČDD U19

sestava: Karpíšek (9), Šura (8), Lihm (7), Krejčí (7), Toman (7), Gashi (7), Chudoba (7), Skopový (8), Krejča (7), Šural (7), Vámos (7)

lavička: Brejcha V. (6), Tesař (6), Vrbata (6), Kořan, Muknšnábl

branky: Krejča 2x, Vámos 2x, Šural, Gashi

     Po profesorském výkonu v Rakovníku, kdy jsme sice nakonec tři body získali, ale klepali jsme se až do konce utkání, nás dnes čekal tabulkově ještě hůře postavený soupeř. Z důvodu pracovního zaneprázdnění trenéra Dejmka se utkání výjimečně hrálo jako druhé v pořadí. Přípravu s týmem absolvoval zastupující kouč Schejbal, který svoji pozici hlavnímu trenérovi přepustil za stavu 3:0, poněvadž tým vedený trenérem Schejbalem jiné skóre ani nezná. Po absenci v minulému utkání se ze stáže na San Siru vrátil poslední dobou ve velké formě hrající Krejča, který hodlal všem ukázat, co nového se v Miláně o víkendu naučil. Náš středopolař utkání začínal netradičně na postu levého záložníka, když jej na jeho místo po minulém výborném výkonu prozatím nepustil Chudoba. Aktuální tabulka nás pasovala do role velkých favoritů, ale tuto prognózu jsme nejdříve museli dokázat na hřišti samotném. Tak jak se tedy utkání vyvíjelo.

     Zápas začínáme soustředěně a aktivní hrou si zkoušíme vytvářet šance. V úvodních třech minutách se do dvou nadějných příležitostí dostává Cigi, ale finální fáze nestojí z nic. V 6. minutě již ale náš navrátilec dotáhne svoji akci až do konce. Po spolupráci se Sašou se po našem autovém vhazování uvolňuje na levé straně, dělá ze zadáka statistu, když využívá svojí rychlosti a postupuje k soupeřově šestnáctce. Z její hranice poté pálí kolem zasahujícího gólmana přesně k pravé tyči – 1:0. (so) V 8. minutě Cigi nachází před šestnáctkou naběhnutého Bena, kterému ale nevychází krok a zatahuje balón před vybíhajícím gólmanem na pravou stranu. Odtud poté posílá centr na zadní tyč, kde hlavičkuje nebráněný Saša do odkryté části branky, ale jeden z vracejících se obránců soupeře v poslední chvíli vyráží balón do tyče svého zařízení a poté další ze soupeřů míč odkopává do bezpečí. O minutu později Kuba vhazuje na levé straně a nachází již v šestnáctce soupeře Sašu. Ten se s balónem na kopačce otáčí a od brankové čáry posílá příhru pod sebe přímo na nohu připraveného Šuryho. Šury, jak je jeho zvykem, zamíří z hranice malého vápna přesně doprostřed branky, ale poněvadž gólman je již v pohybu, balón pouze tečuje a nedokáže mu zabránit v cestě do sítě – 2:0. (so) V 11. minutě Saša dotírá na soupeřova zadáka, který jej při odkopu trefuje. Balón se odráží Sašovi do běhu a ten z hranice šestnáctky slabě pálí. Gólman přízemní střelu pouze vyráží doprava. Tam dobíhá Ben, který míč ihned posílá zpět před branku soupeře, kde číhá pozapomenutý Saša. Náš snajpr poté snad kolenem posílá balón do protipohybu gólmana a jistou dávkou štěstí jej překonává – 3:0. (so) Výborný začátek – no a poté jako když utne. Jestli to bylo způsobeno vlivem tzv. Schejbalova skóre nebo příchodem trenéra Dejmka, který v nějaké 15. minutě dorazil na lavičku – těžko říci. Každopádně jsme opět začali hrát údržbu. Soupeř, i když směrem dopředu nic nevymyslel, začal alespoň zachytávat naše útočné výpady a na hrací ploše se prakticky nic neděje. Za zmínku snad stojí pouze Timmyho střela zpoza šestnáctky ve 20. minutě, která míjí o pár čísel levou tyč a potom až naše úplně poslední akce v závěrečné minutě první půle. To Šury posílá balón od pravé brankové čáry do šestnáctky, kde soupeřův zadák míč trestuhodně míjí. Koule propadá až na Cigiho, který svojí první střelu posílá pouze do jednoho z obránců, aby se odražený balón k němu vrátil. Bohužel podruhé prakticky před prázdnou brankou posílá míč zbrkle pár čísel vedle pravé tyče. Náskok máme pohodlný, soupeř směrem dopředu je zatím neškodný, ale naše bohorovnost by se nám po přestávce mohla krutě vymstít. Určitě máme na to, abychom skóre ještě navýšili – uvidíme.

     Druhý poločas začínáme v nezměněné sestavě, pouze Cigi se vrací na „svoje“ místo, když se protáčí s Márou. V 51. minutě Ben centruje z pravé strany do vápna, kde soupeřovy zadáci odvracejí balón pouze na Šuryho hlavu. Ten míč přiťukává Cigimu, který pohybem oklame zadáka a zkouší svoje štěstí střelou z vápna. Gólman balón pouze vyráží před sebe, kam dobíhá Saša a ležícího brankáře pohodlně přehazuje – 4:0. (so) Ihned po rozehrání ze středového kruhu nalezeme na soupeře a napadající Šury se Sašou jej donutí k zahrání malé domů. Hostující gólman ale při odkopu chybuje, když balón posílá přímo na nohu Saši, který okamžitě zkouší trefit zívající branku. To se mu také podaří, ale vracející se gólman dokáže kouli alespoň vyrazit k pravé tyči. Tam ale dobíhá pozorný Ben a bez problémů doklepává míč do sítě – 5:0. (so) V 55. minutě Ráďa rozehrává roh z pravé strany a svojí příhrou nachází před šestnáctkou připraveného Cigiho. Jeho zajímavý pokus prolétá pár čísel vedle pravé tyče. Střídáme, když Máru střídá Venca, který se posouvá do útoku. Zatahuje se Šury. V 59. minutě jsme nedůrazní ve středu hrací plochy, čehož soupeř naplno využívá. Dostává se až do naší šestnáctky a Karpy si připisuje první ostrý zákrok v dnešním utkání, když bleskurychle vybíhá proti soupeři a skáče mu do jeho střely. Tempo hry opět zvolnilo. Karpy musí v 67. minutě znovu skákat pod nohy soupeře, který se uvolňuje na pravé straně naší šestnáctky. V další minutě Šuryho prostřídává Mimi. V 73. minutě jeden ze soupeřů přerušuje žlutým faulem Cigiho průnik středem hrací plochy a jde si na deset minut odpočinout. Kopeme přímák z nějakých 25ti metrů. Do balónu se opírá Cigi a soupeřův gólman má plné ruce práce, aby míč vyrazil alespoň nad sebe a poté jej vyplácl ze své branky. Vyraženému balónu v ústrety dobíhají Saša s Benem, ale ani jeden z nich nedokáže trefit kouli takovým způsobem, aby ji dostal do branky. Když se zdá, že soupeř dostal míč do bezpečí, sudí na pokyn svého asistenta píská a ukazuje směrem ke středovému kruhu. Míč po gólmanově zásahu již přešel brankovou čáru a tragické pokusy našich hráčů o dorážku byly zbytečné – 6:0. (so) Naposled střídáme, když Timmyho nahrazuje Vrby. V 76. minutě po vhazování soupeře na levé straně sbíráme balón a Ben vysouvá za hostující obranu Sašu. Ten si to namíří do vápna, ale místo zakončení ze zajímavé pozice hledá své lépe postavené spoluhráče. Balón se dostává k Cigimu, ale ten svojí příležitostí pohrdá, když z hranice malého vápna posílá balón přímo do gólmana. Vyražený míč poté sice Saša dopravuje do sítě, ale z ofsajdového postavení. Utkání se jen dohrává. V 86. minutě musí ale ještě Karpy nadvakrát pacifikovat nepříjemný pokus jednoho ze soupeřů zpoza šestnáctky. Po chvíli je tady konec zápasu.

     Utkání proti vcelku neškodnému soupeři jsme rozhodli během úvodní čtvrthodiny. Škoda, že jsme poté začali šetřit pohybem. Na další branky jsme si tak museli počkat až do druhého poločasu. Oproti minulému venkovnímu utkání jsme nedopustili žádné problémy, abychom se museli strachovat o výsledek. Naši hráči podávali chvílemi nadstandardní výkon, ale po většinu zápasu se spokojili s udržením výsledku. Karpy si několika pohotovými zákroky musel svoji druhou nulu v sezóně zasloužit. Na podzim nám zbývá odehrát pouze jedno jediné utkání. Máme celé dva týdny se na Motorlet adekvátně připravit. Již nyní můžeme prohlásit, že výsledky našeho podzimního divizní tažení jsou nad původní očekávání. Mládenci po rozpačitém úvodu chytli slinu a v několika zápasech se opravdu ukázali. Nebylo by od věci udělat za čtrnáct dní proti nevyzpytatelnému soupeři vítěznou tečku za úspěšným podzimem, aby půldokopná stála za to. Dobře vy – za dva týdny se pojďme rozloučit s úspěšným divizním podzimem – a jak jinak než pořádným výkonem, který v optimálním případě povede k dalšímu „Ani Ajax, ani Bayern neporazí SPORTOVKU !!!

 

     PS: Zájemci si mohou v pondělí okomentovat naše akce do Vápna – Špeciál – ať je změna.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz