Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - MFK Dobříš 5:0 (2:0)

publikováno 04.11.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

4.11.2017 13. kolo ČDD U17

sestava: Muknšnábl (9), Milotínský (7), Hlinka (8), Santner (8), Walter (9), Brejcha J. (7), Tichý (7), Chytrý (8), Hranáč (7), Uvízl (8), Polák (9)

lavička: Dado (7), Janda (8)

branky: vlastní, Hranáč, Santner, Uvízl, Polák

     Dnes výjimečně začínaly naše mladé pušky, které si chtěly zpravit chuť po ne zrovna vydařeném zápase v Rakovníku. Soupeřem jim byl celek ze spodku aktuální tabulky – Dobříš. Oproti minulému utkání trenéři nemohli počítat s Pokorným, ale k dispozici byl naopak Uvízl a Janda, který nás minulý víkend nechal ve štychu. Za téměř mrazivého počasí navíc okořeněného lehkou mlhou jsme šli do utkání v roli favoritů, ale to platilo i v předchozím zápase.

     Úvod utkání se nese ve znamení naší aktivní hry a naši hráči se několikrát pokoušejí střelami ze střední vzdálenosti překvapit hostujícího gólmana. Naše střelecké pokusy ale postrádají přesnost. V 11. minutě kopeme přímák z levé strany. Před brankou si balón zpracovává Brejchy, ale sám před gólmanem jej z několika kroků pouze nastřeluje. Vyražený míč si ale jeden z dezorientovaných hráčů soupeře nešťastně sráží do vlastní branky, když ladným lobem přehazuje svého bezmocného brankáře – 1:0. (so) Ve 14. minutě pohledně kombinujeme ve středu hřiště prakticky na jeden dotek. Příhra letí nalevo na Brejchyho, který centruje do vápna. Míč propadá až na zadní tyč, kde operuje Dan. Jeho první střelu sice blokuje jeden ze zadáků, ale Dan je stále v pohybu, dobíhá odražený balón a propíchne jej mezi gólmanem a blokujícím protihráčem až do sítě – 2:0. (so) Po solidním úvodu, kdy naše nátlaková hra přináší ovoce, naši kopáči přeci jen polevují ve své aktivitě a hosté zkoušejí srovnat krok. Ve 26. minutě Michi fauluje jednoho ze soupeřů, který se po našem hráči ohání. Když je poté sudím slovně napomínán, neodpustí si několik vzpurných slov a po udělené žluté kartě si jde na deset minut odpočinout na střídačku. Proti oslabenému soupeři se sice dostáváme několikrát do zakončení, ale našim střelám schází více přesnosti. Nejzajímavější pokus vyšle ve 33. minutě Denis, jehož střela zpoza šestnáctky míjí o pár čísel levou tyč. Ve 38. minutě Michi prochází středem hřiště postupně přes tři hráče soupeře, ale jeho střela z hranice šestnáctky mu vůbec nesedne a bezpečně končí v náruči stojícího gólmana. Po celý první poločas máme sice stále více ze hry, ale ke dvěma brankám z jeho úvodu nedokážeme zatím přidat žádnou nadstavbu.

     Do druhé půle Dana prostřídává Míra. Po přestávce začínám tak, jak jsme před pauzou končili – relativně vlažně. Možná poněkud paradoxně nás na koně dostává situace ve 47. minutě, když se sudímu zřejmě nepozdává nějaký Denisův komentář k předchozímu souboji, a vidí v jeho rukou žlutou kartu. A aby toho nebylo málo, se svojí troškou do mlýna hned přispěchává i Michi, který zřejmě nedostatečně reaguje na přání sudího, jenž si s ním chce promluvit. A žlutí se znovu. Jdeme na dlouhých deset minut do devíti, což není vůbec nic příjemného. Světe div se, ale naši zbylí kopáči po celou tuto dobu kombinují a tlačí soupeře k jeho brance. Hraje se prakticky stále na hostující polovině, a zatímco hráči soupeře se vůbec nedokáží dostat do hry, naši mladíci jsou neustále v pohybu a tlačí se dokonce i do zakončení. Největší příležitost si vytváříme v poslední minutě našeho oslabení, když Brejchy dostává na levé straně balón a letí do vápna. Tam vymýšlí kličku jednomu z hostujících zadáků, ale jeho následná střela končí pár čísel vedle bližší tyče hostujícího zařízení. V 58. minutě Denis kope přímák z pravé strany. Svůj centr posílá na zadní tyč, kde se do vzduchu vznese bez nějakého obtěžování ze strany soupeře Santi, a hlavou uklízí balón do sítě – 3:0. (so) Hosté již mají vystřídáno a jdou po chvíli do deseti, poněvadž jeden z hráčů ze zdravotních důvodů nemůže pokračovat ve hře. Zápas je zřejmě rozhodnut, pouze čekáme, zdali se nám podaří skóre ještě navýšit. V 60. minutě Denis zatlačí na gólmana, který váhá s rozehrávkou. Ten zmatkuje a zblízka nastřeluje našeho útočníka. Míč se odráží směrem k brance, takže Denis využívá své rychlosti, nechává brankáře za sebou a pohodlně doklepává kouli do sítě – 4:0. (so) V 63. minutě letí míč před hostující šestnáctku, kde si jej zpracovává Mára, který vzápětí balón protlačí přes jednoho ze soupeřů a zkouší zakončovat. Gólman míč sice vyráží, ale Mára jej opět dostává pod svoji kontrolu, nechává brankáře za sebou a prostřeluje soupeře, který zevluje na brankové čáře – 5:0. (so) V 67. minutě střelce naší poslední branky Máru nahrazuje Pepa. V 75. minutě si přihrávku z poloviny hřiště zpracovává před šestnáctkou Michi a pálí. Jeho tvrdou střelu gólman pouze vyráží na pravou stranu, kam dobíhá Míra. Ten se brankáře může zeptat, kamže by to chtěl. Míra se ale neptá a prostě ho v obrovské šanci řádně nakouří – smolaře už hledat nemusíme. Tři body jsou ale doma.

     Soupeři se nám dnes rychle podařilo vnutit svoji hru, ale po dvou vstřelených brankách jsme poněkud sundali nohu z plynu. Probudilo nás až dvojnásobné oslabení našeho týmu ve druhé půli, kdy jsme opět začali více běhat. Dalšími vstřelenými brankami jsme skóre posunuli do pro nás zajímavější podoby. Dnes se nám neukázněnost našich hráčů paradoxně vyplatila, ale ve velké většině utkání je tomu právě naopak – viz Rakovník. V posledních pěti utkáních se na naší straně hned šestkrát žlutilo. Na nervových soustavách některých našich kopáčů je potřeba trochu zapracovat – Michi vedeš. Nyní máme před podzimním posledním utkáním dvoutýdenní pauzu, a potom hurá na Motorlet. Nebylo by špatné mít po podzimní části pozitivní poměr vítězných utkání a proher. Zápas to proti pražskému soupeři bude určitě velmi náročný, ale poslední utkání podzimu ještě navíc na domácím trávníku se prostě neprohrává. Tak se pojďme s podzimem rozloučit tím nejlepším výkonem, jakého jsme schopni.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz