Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SK Rakovník - SŠ Plzeň MD 0:0 (0:0) 5:3 na p.k.

publikováno 28.10.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

28.10.2017 12. kolo ČDD U17

sestava: Muknšnábl (7), Hlinka (6), Santner (7), Chytrý (8), Milotínský (7), Pokorný (5), Brejcha J. (7), Tichý (7), Dado (6), Hranáč (6), Polák (7)

lavička: Walter (7)

branky: kde nic tu nic

     Naše mladé pušky dnes hodlaly navázat na svůj slibný výkon ve druhém poločase proti Doubravce z minulého víkendu. Čekal nás sice tabulkově hůře postavený tým z Rakovníka, ale náš soubor se potýkal s několika problémy při skládání sestavy. Nakonec pouze čtyři posty zůstaly oproti poslednímu utkání beze změny. Trenérská dvojice Konopík – Šádek je sice známá svým pověstným větráním sestavy, ale dnes to snad ani jinak postavit nešlo. Někteří domácí hráči již sice měli v nohách různý počet odehraných minut z předchozího utkání, což se mohlo jevit jako naše výhoda, ale většinou tomu v našich zápasech bývá paradoxně naopak.

     Členové obou týmů se prakticky po celý zápas hodně snažili, aby tato reportáž byla rekordně krátká. V první půli sledujeme opticky vyrovnané utkání, kdy si žádný ze souborů není schopen vytvořit nadějnější příležitost. Většina hry se odehrává mezi šestnáctkami a gólmani obou týmů nejsou nuceni k nějakému obtížnějšímu zákroku. Naši kopáči až na jednu dvě nepřesné propagační střely se k ničemu nepropracují. Statisticky nejzajímavější okamžik sledujeme v 37. minutě, kdy Miči letí do šestnáctky s balónem na kopačce, ale nechává jej pod sebou. Přesto zakončuje a hned vzápětí dojíždí zasahujícího gólmana. Za svoje počínání vidí v rukou sudího žlutou kartu, což nás samozřejmě posílá do deseti.

     Oslabení i ve druhé půli vcelku bez problémů přečkáme, ale směrem dopředu jsme nuloví. Naším snad nejnebezpečnějším pokusem se tak stává Santiho přímák ve 49. minutě. Jeho táhlá střela z nějakých 30ti metrů letí k levé tyči, ale domácí gólman ji s obtížemi vyráží na roh. V 51. minutě se uchylujeme k našemu jedinému možnému střídání, když Dana nahrazuje Volťas. V 59. minutě kopou domácí roh z levé strany. Balón letí na zadní tyč, kde se do vzduchu vznese trestuhodně pozapomenutý soupeř, ale jeho hlavička je naštěstí více než nepřesná. V 63. minutě Hlína neunáší několik poznámek diváků vůči své osobě a jeho odpověď je stěží publikovatelná. Zasloužená žlutá karta v rukou sudího nás opět oslabuje na dlouhých deset minut. Na těžkém terénu kombinace vázne a každá akce jednoho či druhého soupeře je hned vzápětí přerušena. Dvě minuty před koncem také jeden ze soupeřů není schopen skousnout svůj prohraný souboj a dost zákeřně zezadu se pokusí sestřelit domnělého viníka svého neúspěchu. Také jeho odměňuje sudí žlutou kartou, ale na nějaký závěrečný tlak je příliš pozdě. Poprvé v tomto soutěžním ročníku tak náš zápas dospěl až do penaltového rozuzlení.

     Začíná soupeř a střelou doprostřed branky nedává skákajícímu Filipovi šanci – 0:1. :-@ Santi poté volí levou stranu stejnou jako gólman, ale tomu balón přes prsty proklouzává do sítě – 1:1. (so) Další ze soupeřů se vůbec nežinýruje a svoji pumelici posílá o břevno do sítě – 1:2. :-@ Mára poté bohužel domácí zařízení míjí, když pálí vedle pravé tyče – 1:2. (N) Soupeř volí opět razantní střelu doprostřed branky, ale i když Filip tentokráte ustojí souboj nervů, tvrdé střele v cestě za svoje záda zabránit nedokáže – 1:3. :-@ Hlína v další sérii snižuje, když pálí přesně k levé tyči, zatímco gólman volí druhou stranu – 2:3. (so) Domácí kopáč si ale poté počíná stejně pouze v opačném gardu – 2:4. :-@ Miči vykřesává ještě jiskřičku naděje, když volí střed branky, zatímco gólman stranu – 3:4. (so) Bohužel domácí gólman, který na sebe bere odpovědnost v poslední sérii, nechybuje, když pálí k levé tyči – 3:5. :-@  

     Utkání, které bylo obrovsky chudé na vytvořené příležitosti, nezadržitelně spělo k penaltám. Na těžkém terénu naši hráči nenašli recept na překonání poctivé soupeřovy obrany. Bohužel jedním z rozhodujících okamžiků dnešního utkání byla ta okolnost, že se naši hráči hned dvakrát nechali na deset minut vyžlutit. Po celé utkání jsme nedokázali najít vůbec nějaký rytmus hry. Proti houževnatému soupeři jsme se prostě nedokázali vůbec prosadit a penalty – to bývá loterie. Doufejme, že příští týden se naši chlapci k zápasu dostaví ve zcela jiném rozpoložení než dnes. Tak poctivá příprava v týdnu na trénincích znovu musí být základem našeho příštího zlepšeného výkonu. Znovu do práce, mládenci.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz