Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SK SENCO Doubravka - SŠ Plzeň MD 0:4 (0:0)

publikováno 22.10.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

22.10.2017 ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (10), Hlinka (8), Santner (7), Tichý (8), Polák (7), Pokorný (7), Janda (8), Chytrý (8), Walter (7), Brejcha J. (7), Uvízl (9)

lavička: Dado (7), Hranáč (7), Novotný (7), Václ (7)

branky: Tichý 2x, Janda, Santner

     Naše mladé pušky po utrápené výhře o minulém víkendu proti slabým Prachaticím chtěly dnes podat daleko lepší výkon. Mladší dorost Doubravky je na rozdíl od svých starších kolegů aktuálně až za naším týmem, ale to nemuselo vůbec nic znamenat. Trenéři po minulém utkání nemohli počítat se zraněnými Baracem a Milotínským, ale přesto byla naše lavička tentokráte zaplněna.

     Začátek utkání mnoho vzruchu na hřišti nepřináší. Bohužel hned dva naše hráče sudí posílá postupně svléknout spodní černé termo, které barvou neodpovídá dresu. Naštěstí to je bez žlutých karet, ale Brejchymu s Mičim to přeci jen určitou dobu trvá, než tato operace proběhne. Hlavně Miči na střídačce hledá nějakou kabinku, kde by se zušlechtil. Nenašel ji, tak mu musel stačit prostor za střídačkou. Každopádně tato záležitost našim kopáčům na klidu zrovna moc nepřidá a naše hra tomuto rozpoložení zcela odpovídá. V 15. minutě Miči zbytečně fauluje jednoho ze soupeřů na hranici šestnáctky a domácí mají možnost zajímavé standardky. Přízemní balón prochází kolem zdi a Filip má plné ruce práce, aby kouli alespoň vyrazil před sebe. Tam dobíhá jeden za soupeřů, ale náš gólman jeho slabou dorážku nadvakrát likviduje. V 19. minutě centrujeme z levé strany na přední tyč, kde míč hlavou Denis přizvedává za sebe, kam si nabíhá Miči. Ten je ale bohužel v ofsajdu a sudí píská. Náš kapitán neudrží nervy na uzdě a vztekle napálí balón do sítě. Sudí mu sčítá několik jeho předešlých tmavších okamžiků a žlutou kartou jej posílá na deset minut vychladnout. Oslabení celkem v pohodě přečkáme, ale směrem dopředu jsme nuloví. Jedinou vážnější příležitost si připravujeme ve 35. minutě, když vysouváme Brejchyho po levé straně. Gólman dost netakticky vybíhá ze své svatyně a naše tykadlo tísněné soupeřovým zadákem jej chce přehodit. Bohužel jeho pokus je nepřesný a končí vedle opuštěné branky. První poločas jsme prospali, když jsme se vůbec nesoustředili na svoji hru. Na klidu nám nepřidala ani hra v oslabení a dodatečná úprava ošacení. Tak snad se po pauze poučíme a náš výkon bude mít rostoucí tendenci.

     Po přestávce začínáme o poznání aktivněji. Hned v úvodní minutě se ve středu hrací plochy uvolňuje Miči a po několika rychlých krocích pálí. Gólman balón letící někam pod břevno vyplácne nad svoji branku. Zahráváme hned dva rohové kopy a po druhém z nich se již radujeme. Denis posílá balón od pravého rohového praporku na přední tyč, kde jej trestuhodně propouští jeden ze soupeřů za sebe. Za bukem číhá Miči, který jej jednoduše sklepává do sítě překvapeného gólmana – 1:0. (so) Ve 45. minutě sledujeme krásnou nabídku ze středu hřiště na pravou stranu, kde operuje Domino. Jeho přízemní střelu gólman vykopává do hřiště přímo k Brejchymu. Ten zkouší všechny hráče před sebou z hranice velkého vápna lobovat, ale jeho pokus končí nad domácí svatyní. V další minutě jeden ze soupeřů tvrdě přerušuje Denisův rozlet na pravé straně a také on si jde odpočinout na deset minut. Po několika minutách propadá balón po našem přímáku na malé vápno, kam dobíhá Santi spolu s jedním ze soupeřů. Náš stoper míč lehce tečuje a přes soupeřovu kopačku balón líže břevno a končí nad branou. V 52. minutě Volťase protáčí Míra. Již několikrát jsme zkusili pálit z „připravených“ pozic s mizerným výsledkem. V 54. minutě ale sledujeme Mičiho gól podzimu. Ten si nechá nějakých 25 metrů od soupeřovy branky balón skočit, aby jej okamžitě z první vyslal směrem na soupeřovu branku. Sotva míč nabere výšku začíná okamžitě klesat. Jeho ladná trajektorie končí v levé šibenici místního zařízení – gólman se ani neohlídl – 2:0. (so) Nádherná rána. Tak to je již daleko veselejší, zvláště když soupeř začíná působit poněkud odevzdaným dojmem. V 58. minutě Domina střídá Pavka, který se po delší době podívá na hrací plochu. Za další dvě minuty Denis vymýšlí ideální přihrávku středem hřiště na nabíhajícího Pepu. Ten využívá svojí rychlosti, nechává za sebou soupeře a podél vybíhajícího gólmana umísťuje kouli k levé tyči – 3:0. (so) V následující minutě si o střídání říká Denis, jehož trápí kotník po jednom ze zákroků ve druhé půli. Na hrací plochu tak vbíhá Dan. Ve 63. minutě kopeme přímák z levé strany. Miči balón posílá na zadní tyč, kam si nabíhá Santi, a i když je tísněn jedním ze soupeřů, z první trhá síť – 4:0. (so) V 66. minutě se na hřiště podívá pomalu se uzdravující náš druhý gólman, který se ale jde proběhnout do útoku. Zápas je rozhodnut, do útoku se již příliš netlačíme a domácí hráče také nepouštíme do vážnějších příležitostí. Po zlepšené hře ve druhé půli tak utkání pohodlně dotahujeme do vítězného konce.

     Hráči se dokázali poučit z promarněné první půle a zodpovědnou aktivní hrou strhli zápas zaslouženě na svoji stranu. Pro dnešní utkání byl typický příběh Mičiho, který vlastně kopíroval výkon celého týmu. Po zbytečně nervózní první půli strhl po přestávce celý svůj soubor tím správným směrem. Dnešní výhra nad tradičním soupeřem se určitě počítá a bylo by záhodno na ni navázat hned o příštím víkendu, kdy zajíždíme na půdu podobně tabulkově postaveného soupeře jako byl ten dnešní. Tak pánové budeme se těšit do Rakovníka. Cíl je jasný – přivézt všechny body.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery