Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Tatran Prachatice 3:1 (1:1)

publikováno 14.10.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

14.10.2017 10. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (7), Hlinka (9), Santner (7), Tichý (7), Barac (-), Pokorný (6), Brejcha J. (7), Chytrý (6), Dado (6), Hranáč (6), Polák (7)

lavička: Milotínský (6), Janda (7), Walter (7)

branky: Dado, Santner, Pokorný

     Naše mladé pušky z dnešního zápasu hodlaly vytřískat všechny body. Soupeř se potácí u dna aktuální tabulky, nemá nikoho na střídání a většina hráčů již má v nohách předchozí utkání staršího dorostu. Trenér Konopík měl k dispozici podobnou sestavu jako minulý týden – pouze místo Uvízla byli připraveni nastoupit Dado a Janda, který se vracel po zranění. Navíc říjnové slunce příjemně hřálo – konstelace takřka ideální.

     Úvod utkání nám vychází. V 6. minutě letí balón do soupeřova vápna a hned dva naši kopáči mají možnost zakončit. Bary ale pálí přímo do vysunutého gólmana. K odraženému míči se hrne Mára, který je zkosen zasahujícím gólmanem. Sudí nechává pokračovat ve hře a volnou kouli Míra uklízí do opuštěné branky – 1:0. (so) Střelec se zřejmě nacházel v ofsajdovém postavení, ale sudí pravděpodobně nechal dokončit nepřehlednou akci po gólmanově penaltovém zákroku. Naše hráče vedoucí branka uklidňuje až příliš. Zcela upouštíme od naší nátlakové hry a navíc ve 12. minutě soupeř podniká rychlý výpad do naší obrany. Na dlouhý balón si po pravé straně nabíhá jeden ze soupeřů, který uniká našim zadáků a kolem vybíhajícího Filipa uklízí míč k zadní tyči – 1:1. :-@ Vyrovnávací branka naše kopáče zcela vyvádí z konceptu. Cože si to ti protihráči vlastně vůbec dovolili? V 16. minutě naši zadáci přestávají hrát v domnění, že sudí odpíská ofsajd. Praporek pomezního však zůstává dole a hned dva hostující kopáči se ženou zprava na osamoceného Filipa. Ten ale svým vyběhnutím zmenšuje soupeřům střelecký úhel a rozklekem vykopává následnou střelu na roh. Ve 20. minutě tady máme vynucené střídání, když Bary má problémy s kolenem po jednom ze soubojů a místo něj tak na hrací plochu vbíhá Zbynďa. Po celý zbytek první půle sice zkoušíme něco vymyslet, ale schází nám více pohybu a přesnost přihrávek. Ve 38. minutě se nám daří rychlý výpad po levé straně, když si Domino dokáže udržet soupeře na zádech, ale svoji následnou slabou střelu z hostující šestnáctky posílá pouze do gólmana. K odraženému balónu se ale dostává Dan, který se může zeptat, kam to soupeř chce. Následně přehazuje statického gólmana, ale pomalý balón jeden z hostujících zadáků metr před brankovou čarou hlavičkuje do pryč. Prospanou první půli trenér samozřejmě nese nelibě a v šatně seznamuje svoje svěřence se svými pocity. Máme ale před sebou ještě celý poločas, který může napravit dosavadní mizerný dojem z našeho výkonu.

Do druhé půle nastupuje vrátivší se Pepa, který nahrazuje Míru. Miči s Petrem se vracejí na své klasické posty. Chvíli po rozehrání ze středového kruhu se hosté dostávají na kraj naší šestnáctky a naši zadáci si počínají mírně řečeno velice netakticky při jejich bránění. Hned dva zákroky jsou přinejmenším hraniční, ale píšťalka sudího zůstává němá. Ve 45. minutě si Pepa na levé straně naráží s Mičim, ale svojí střelou opět trefuje hostujícího gólmana. Poněkud se přiostřilo a několik zákroků na obou stranách mohlo být klidně ohodnoceno žlutou kartou. Stává se tak až v 51. minutě, když jeden ze soupeřů tvrdě přerušuje rozbíhajícího se Santiho. Hra je ale kouskovaná a nám se nedaří vytvořit si soustavnější tlak proti oslabenému soupeři. Až v 57. minutě si balón bere ve středu hrací plochy Miči, prochází přes tři hráče soupeře, ale posledním kontaktem si míč předkopává až příliš a gólman je u něj dříve. Při svém zákroku možná Mičimu trochu pomůže na trávu, ale ten padá až příliš ochotně, takže o penaltě si může nechat pouze zdát. V 60. minutě letí oblouček do hostujícího vápna, kam si zabíhá Pepa. Ten svojí hlavičkou posílá dalším obloukem balón pouze na břevno a k dorážce se dostáváme pouze za cenu faulu. Naše přesilovka je u konce. V 62. minutě Dana střídá Volťas. Hosté se soustřeďují prakticky pouze na obranu a síly jim rychle ubývají. Přichází 68. minuta a máme možnost zahrávat roh z pravé strany. Brejchy centruje před branku, kde do vzduchu nejvýše vystoupá Santi, který sice hlavičkuje doprostřed soupeřovy svatyně, ale razantní hlavičku našeho stopera zasahující gólman vytěsnit nedokáže – 2:1. (so) Tak konečně, ale budou to ještě pořádné nervy. Hosté totiž nemají co ztratit a vrhají poslední síly do útoku. V 70. minutě Brejchy posílá svůj lob do hostující šestnáctky, kam si zabíhá Mára. Protlačí se mezi dvěma hráči soupeře, ale dostává se s balónem až příliš blízko gólmana, kterého z bezprostřední blízkosti překonat již nedokáže. Mára má poté ještě jednu příležitost, ale je ve vápně sražen jedním ze soupeřů. I tady ale hra pokračuje dále. Soupeřovy ataky se nám daří občas s velkým úsilím ustát a v poslední minutě máme možnost zahrávat přímák z nějakých 20ti metrů. Brejchy posílá balón do středu branky, odkud zasahující gólman míč vyráží doprava. Tam dobíhá Domino, který sice tísněný jedním z obránců, dotlačuje kouli do sítě – 3:1. (so) Tři body jsou doma.

     Naši hráči zřejmě silně podcenili soupeře a po vyrovnávací brance se vůbec nedokázali dostat zpátky do zápasu. Po přestávce jsme sice měli optický tlak, ale na našich kopačkách bylo stále mnoho nepřesností. Přesto se nám nakonec podařilo hosty přetlačit i z toho důvodu, že se na nich začala projevovat únava. Odehráli jsme letos již mnoho lepších utkání, než bylo to dnešní a musíme se urychleně rozvzpomenout na tyto poctivé výkony, abychom na ně dokázali navázat. Doubravka na nás bude příští týden určitě připravená a s dnešním výkonem bychom dozajista neobstáli. Tak se pojďme poctivě připravit na tu záludnou doubraveckou umělku.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery