Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SK Spartak Příbram - SŠ Plzeň MD 2:1 (0:1)

publikováno 07.10.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

7.10.2017 9. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (7), Hlinka (7), Santner (7), Chytrý (8), Barac (8), Pokorný (7), Brejcha J. (7), Tichý (7), Walter (7), Uvízl (8), Polák (7)

lavička: Hranáč (7), Milotínský (7)

branky: Uvízl

Také naše mladé pušky dnes čekal zápas proti silnému soupeři, který se pohybuje v nejvyšších patrech tabulky. Do Příbrami jsme vyjeli s prakticky totožnou sestavou jako v minulém domácím utkání. V proměnlivém počasí jsme nechtěli prodat svoji kůži lacino.

Hned ve 2. minutě po autovém vhazování z pravé strany si Brejchy pokrývá balón a po chvíli jej posouvá na hranici malého vápna, kam si nabíhá Volťas. Ten ale v jasné šanci kouli pouze lehce škrtá. V 15. minutě vymýšlíme krásnou ulici na pravou stranu. Tam si míč posouvá Domino a letí do šestnáctky. Místo očekávaného zakončení proti vybíhajícímu gólmanovi míč ještě nahrává na opodál sprintujícího Máru. Tomu ale před prázdnou brankou smolně nevychází krok, aby kouli doklepl do zívajícího zařízení. Ve 20. minutě se u pravé brankové čáry uvolňuje znovu Domino. Jeho příhra před branku je sice zblokována, ale míč se odráží na nohu Denise, který se objevuje na hranici šestnáctky. Jeho střela ale bohužel o pár čísel míjí pravou tyč domácí svatyně. Ve 30. minutě jsou na řadě místní kopáči. Ti dostávají balón na pravou stranu naší šestnáctky. Kvůli nedůrazu našich zadáků se jeden z místních maníků dostává do zakončení, ale Filip je na místě, když jeho střelu vykrývá a jím vyraženou kouli poté dostáváme do bezpečí. Ve 33. minutě soupeř zahrává roh z pravé strany. Na přetažený centr si Filip pouze lehce sáhne a další ze soupeřů nebezpečně hlavičkuje nad naši branku. Ve 36. minutě zahráváme přímák z nějakých 40ti metrů. Denis balón posílá středem hřiště přímo na branku. Koule projde chumlem hráčů a před zasahujícím gólmanem zřejmě trochu skočí. Ten letící míč pouze lehce tečuje a pomalý balón propadá za něj až do sítě – 1:0. (so) Šťastná branka. V první půli jsme možná byli opticky lepším týmem a snažili se hrát svoji hru. Uvidíme, zdali v tomto tempu dokážeme pokračovat i po přestávce.

Bohužel hned od samotného začátku druhé půle na nás domácí hráči nastupují a naši kopáči s obtížemi odolávají jejich nájezdům. V prvních pěti minutách si soupeř vytváří nějaké tři čtyři výborné příležitosti, když se jednou zaskví Filip a další tři nebezpečné střely končí mimo naši branku. Poté se přeci jen poněkud zvedáme, ale směrem dopředu jsme nuloví. V 55. minutě Domina, kterého chytají třísla, střídá Dan. Běží 60. minuta a domácí zahrávají přímák z nějakých 20ti metrů. Balón letí přes zeď a Filip skáče ke své levé tyči. Bohužel je tam pozdě, a i když si na míč sáhne nedokáže mu v cestě do sítě zabránit – 1:1. :-@ Koledovali jsme si již dlouho. Ve 23. minutě domácí zahrávají další přímák od pravé autové čáry. Míč letí někam pod břevno a Filip má plné ruce práce, aby letící kouli alespoň plácnul před sebe a nadvakrát ji poté skryl ve svém koši. Dotírajícímu soupeři je navíc pískán faul na našeho gólmana. Za další dvě minuty jsme dnes svědky bohužel další sporné situace, když po soupeřově autovém vhazování z pravé strany se balón dostává před naši šestnáctku, kde Santi podstupuje souboj s jedním ze soupeřů. Ten se ocitá na zemi a sudí po několika vteřinách nařizuje pokutový kop. Z našeho pohledu – pokud se jednalo vůbec o faul, tak rozhodně ještě před vápnem. Domácí kopáč nedává poté Filipovi žádnou šanci, když si jej posílá na druhou stranu – 1:2. :-@ Naše hráče ale ani tato situace neprobírá z letargie a nejsou schopni směrem dopředu nic vymyslet. Navíc v 72. minutě sudí Mičimu zřejmě sčítá jeho předchozí podrážděné reakce a za běžný faul mu žlutou kartou ukončuje dnešní účast v zápase. Hned po rozehrání nařízeného přímáku letí balón před naši branku a po jednom ze soubojů zůstává Santi ležet na trávě – zřejmě po nějakém zásahu loktem. Sudí zřejmě kompenzuje předchozí kartičku a posílá ze hřiště také kapitána domácího celku. Zbynďa protáčí Volťase. Dvě minuty před koncem zahráváme přímák ze středu hrací plochy. Denis balón opět posílá do vápna, kde se nejrychleji orientuje Brejchy, který se s míčem dostává za domácí obranu, ale je sražen jedním ze soupeřů – penalta také na opačné straně. Míč si oproti nepsaným zvyklostem bere právě Brejchy a volí levou stranu. Vytáhlý domácí gólman ale volí stranu stejnou a míč vyráží přímo před Brejchyho. Ten ale bohužel nedokáže jednoduchý balón přizvednout, a i napodruhé bezhlavě pálí do ležícího gólmana. Ojedinělou ale jasnou příležitost tak nevyužíváme a domácí další komplikace nepřipouštějí.

Z naší strany to bylo utkání dvou naprosto rozdílných poločasů. V tom druhém jsme zcela vypadli z rytmu a domácí hráči zaslouženě otočili utkání, i když jim k tomu pomohla sporná penalta. Bohužel my jsme poté svoji příležitost zahodili, a tak pozápasová nálada v šatně nebyla nejveselejší. Každopádně nesmíme se nechat v průběhu utkání rozhodit nepříznivým vývojem utkání a vždy se plně koncentrovat na svoji hru. Prostě další velké zkušenosti. Každý z hráčů si musí srovnat v hlavě, zdali hlavně ve druhé půli jezdil nadoraz. Další možnost k zisku bodů budeme mít za týden. Jedeme prostě dál a znovu se zkusíme řádně připravit na další zápas. Prostě budeme tentokráte jezdit po celé utkání a body zkrátka zůstanou doma. Vono to zase pude!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery