Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Klatovy 1898 0:2 (0:1)

publikováno 01.10.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

1.10. 2017 8. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (7), Hlinka (7), Santner (7), Chytrý (7), Barac (9), Polák (8), Brejcha J. (7), Tichý (8), Walter (7), Uvízl (7), Hranáč (6)

lavička: Pokorný (7), Milotínský (6), Dado

branky: nezadařilo se

     Naše mladé pušky v dnešním utkání proti Klatovům chtěly navázat na čtvrteční vítězný zápas v Hořovicích. Trenérské duo Konopík – Šádek mělo k dispozici prakticky totožnou sestavu jako ve čtvrtek, pouze provedlo dvě změny v základní sestavě. Tak se pojďme ve zkratce podívat, jak utkání probíhalo.

     Od začátku zápasu jsou to hosté, kteří tvrdí muziku. V 6. minutě posílají centr před naši branku z pravé strany. Bohužel tam jsou naši stopeři příliš daleko od hlavičkujícího starého známého, který z hranice malého vápna koníčkuje mimo dosah zasahujícího Filipa – 0:1. :-@ V 15. minutě zahrává soupeř roh z levé strany. Balón se několikrát odrazí v malém vápně. Jeden střelecký pokus blokují naši zadáci, aby se míč odrazil k dalšímu ze soupeřů, který okamžitě pálí z nějakých tří metrů. Filip mu ale reflexivním zákrokem radost kazí a poté již kouli dostáváme do bezpečí. V další minutě hosté kopou přímák z nějakých 35ti metrů. Přízemní střela vypadává zasahujícímu Filipovi z rukavic, ale naši zadáci jsou u volného balónu dříve a odkopávají jej alespoň na roh. Sledujeme takovou přetahovanou po celé ploše hrací plochy. Ve 36. minutě jsme s balónem na návštěvě v soupeřově šestnáctce. Podaří se nám slabě vystřelit, ale soupeřův gólman poněkud zmatkuje, když nedosahuje na pomalý balón. Bohužel i skluzující Denis přichází pozdě a kouli nedokáže doklepnout do odkryté části branky. Hosté byli prakticky po celou první půli o něco aktivnější a jejich vedení je zasloužené. Nic ale není ztraceno, pouze to chce přidat na pohybu, a hlavně se tlačit do zakončení, k čemuž jsme se prakticky nedostali.

     Do druhé půle místo Dana nastupuje Domino. Naše hra se po přestávce mění a hosty dokážeme na dlouhé minuty přitlačit před jejich šestnáctku. Bohužel to je ale zatím všechno. Šance stále nepřicházejí. Vysoké tempo naší hry nejsme schopni udržet po celou dobu druhé půle a hosté opět začínají vystrkovat růžky. V 57. minutě zahrávají roh z levé strany. Míč letí do naší šestnáctky, odkud nejsme schopni kouli dostat pryč, i když k tomu máme hned několik příležitostí. Naštěstí poslední soupeřova střela končí trestuhodně vedle naší branky. V 62. minutě se naši hráči starají spíše o neodpískanou ruku jednoho ze soupeřů než o pokračování hry a přichází trest. Hosté rychle přenášejí hru na levou stranu, kde jeden ze soupeřů tahá balón až k brankové čáře. Odtud se mu daří propasírovat míč do vápna, kam si nabíhá jeho nehlídaný spoluhráč, který z levé strany naší šestnáctky přesně pálí k pravé tyči – 0:2. :-@ Denis si poté neodpustí několik poznámek k předchozí situaci a je stažen z hrací plochy. Nahrazuje jej Zbynďa. V 69. minutě Brejchy natáhne za hranicí šestnáctky a svojí pumelicí razítkuje břevno hostujícího zařízení. Naše následná dorážka je zblokována na roh. Naše snad první významnější dnešní střela na soupeřovu branku. Po našem zahraném rohu jsou tady hosté s rychlým brejkem a vytvářejí si situaci tři na jednoho našeho nešťastníka. Akci se nám sice poněkud podaří zbrzdit, ale přesto se na jejím konci osamocený soupeř ocitá před naším gólmanem. Filip ale dokáže úspěšně čelit střele ze dvou metrů, kterou vykrývá a poté se našim vracejícím se zadákům podaří odklidit balón do bezpečí. V 73. minutě hosté podnikají akci opět po levé straně. Balón zatahují až k brankové čáře, odkud jej zkouší přihrát bezprostředně před naši branku. Míč prochází přes dvojici hráčů, která jej lehce tečuje, což způsobuje to, že osamocený kopáč za nimi míjí jasnou kouli před prázdnou brankou. V další minutě se sice dostáváme do hostující šestnáctky, ale bohužel už ne do zakončení. Soupeř získává balón a okamžitě podniká rychlý kontr, na jehož konci letí míč na pravou stranu naší šestnáctky. Tam osamocený soupeř postupuje proti naší brance a pálí. Filip si úspěšně pokrývá svoji bližší tyč a vyráží střelu na roh. Minutu před koncem utkání posíláme centr z pravé strany před soupeřovu branku. Tam si míč zády k brance zpracovává Mára, který se s ním otáčí a okamžitě pálí. Hostující gólman ale výborným zákrokem přízemní střelu vykopává daleko do hřiště. Po chvíli je tady konec utkání.

     Přes výborně organizovanou obranu soupeře jsme se prakticky po celé utkání nedostali do nějaké vážnější příležitosti. I když se naši hráči snažili o kombinační hru, hosté si několik šancí vytvořili a bohužel i proměnili. Soupeře jsme přehrávali pouze úvodních 15 minut druhé půle a to nestačilo. Dnes jsme v útočné fázi byli bezzubí – to nás trápilo nejvíce. Tak znovu do práce, poněvadž v sobotu zajíždíme od Příbrami, a tam nás rozhodně žádná procházka růžovým sadem nečeká. Každé utkání je jiné a proč bychom se hned v tom dalším nemohli radovat my?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz