Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 2:1 (1:1)

publikováno 01.10.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

1.10.2017 8. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (6), Šura (7), Lihm (9), Krejčí (7), Toman (7), Gashi (9), Chudoba (7), Skopový (9), Šural (7), Vámos (7), Brejcha V. (6)

lavička: Frýbert (6), Kořan (-), Vrbata, Ranš, Volek

branky: Šural, Lihm

     Dnes jsme zakončovali náš druhý anglický týden utkáním s tradičním soupeřem z Klatov. Po čtvrtečním hořovickém výbuchu jsme si hlavně sobě chtěli dokázat, že něco tam v těch nohách přeci jen být musí. Další dva dny volna přišly vhod našim marodům, takže do základu jsme již mohli počítat s dvojicí Š+Š. Bez tréninku alespoň na několik desítek minut hry dorazil Frýbert, ale svoje střelecké galapředstavení z minulého víkendu stále ještě nestihl vydýchat Tesař a vůbec nejhorší ranou byla absence jednoho z našich herních mozků Krejči, který hořovickou osmičku navíc odnesl zřejmě nějakým lehčím otřesem mozku – dejte se do kupy chlapci, bude vás potřeba. Vyhlídky na nějaké vylepšení nálady zkrátka nic moc, zvláště když se hostům zrovna vyprázdnila marodka, se kterou se potýkali v předchozích utkáních. Ve vlhkém dopoledni jsme tak šli na věc.

     Oproti minulé komedii tentokráte zachytáváme začátek zápasu a úvodní minuty se nesou ve znamení naší aktivní hry. Ve 3. minutě se tlačíme do soupeřovy šestnáctky a hostující zadáky donutíme k malé domů. I když má gólman času spoustu, svým nepovedeným odkopem trefuje kopačku jednoho ze svým překvapených spoluhráčů, od kterého se balón odráží přímo k Šurymu. Ten ani na chvíli nezaváhá a z otočky posílá kouli kolem konsternovaného gólmana do sítě – 1:0. (so) Tak to si necháme líbit. Poněkud zaskočený soupeř se dlouho k ničemu nemůže dostat. Naopak naši hráči se stále tlačí před hostující branku, ale finální fáze nevychází. V 15. minutě bohužel soupeře posazuje do sedla naše zbytečná chyba. Karpy ve snaze založit akci, posílá balón na Domina. Bohužel ten není na myšlenku našeho gólmana připravený, a hlavně míč je navíc velmi nepřesný. Kouli tak získává soupeř a po několika krocích centruje na malé vápno z levé strany. Tam si mezi naše zadáky zabíhá další ze soupeřů, zpracovává si balón a zblízka pálí. Fíla mu sice na poslední chvíli ještě padá do střely, ale pouze ji tečuje mimo Karpyho dosah – 1:1. :-@ Ze šoku se rychle oklepáváme a znovu dokážeme držet balón na našich kopačkách více než soupeř. Ve 28. minutě sledujeme naši pohlednou akci, když Saša posílá míč do středu hrací plochy na Ráďu, který po několika krocích vybízí svojí příhrou na pravou stranu za hostující obranu k rychlejšímu pohybu Bena. Ten je již v soupeřově šestnáctce a pálí pod víko. Vybíhající gólman ale ránu reflexivně vyráží nad svoji svatyni. Ve 32. minutě Saša vysouvá Bena tentokráte až k levé brankové čáře. Náš záložník balón stíhá ještě na hrací ploše a posouvá jej pod sebe na přední tyč. Tam si mezitím nabíhá Saša, ale střelou z první bohužel netrefuje zívající hostující zařízení. Utkání probíhá ve velkém tempu, je plné osobních soubojů, ale žádný z týmů si nějakou další výraznější příležitost vytvořit nedokáže. Do kabin tak jdeme za remízového stavu. Hostující hráče až na zmíněnou brankovou situaci se nám daří držet na uzdě a je jenom velká škoda, že se nám nepovedlo proměnit naše další gólovky. Takto oba týmy začínají znovu.

Do druhé půle trenér Dejmek nasazuje doufejme, že uzdraveného Kennyho místo Vency. Již na konci první půle si dnes výborný Ben prohazuje svůj post s Márou. Jak jsme byli aktivní v prvním poločase, tak po přestávce se karta začíná pomalu obracet. Jsou to hosté, kterých začíná být plné hřiště, zatímco někteří naši hráči vadnou. V 57. minutě soupeř rozehrává roh z levé strany nakrátko. Naši hráči reagují příliš pozdě. Do naší šestnáctky letí nebezpečný balón, který ale prochází přes celé malé vápno, aniž by jej před prázdnou brankou někdo tečoval. To jsme si oddechli. Naše obrana s Karpym v čele zatím odolává, ale občas s pořádnou porcí štěstí. Směrem dopředu toho moc nepředvádíme – občas nějaká ta standardní situace, ale na kombinaci již viditelně nemáme. Soustřeďujeme se spíše na boření než tvoření. V 80. minutě musí dolů Šury, který na hrací ploše po nemoci nechává úplně všechno. Svoji letošní premiéru si vbíhá odbýt Koři, který nastupuje na jeho místo. Běží 86. minuta a Ráďa se chystá zahrávat roh z pravé strany. Centr letí na zadní tyč, kde si na něj naskakuje soupeřem trestuhodně nehlídaný Dejv a hlavičkuje přesně k levé tyči. Zásah soupeřova gólmana přichází příliš pozdě – 2:1. (so) Že bychom právě prožívali další kouzelný závěr soutěžního utkání? A skutečně – silou vůle nepouštíme hosty k očekávanému závěrečnému tlaku a ve chvíli, kdy si trenér Dejmek připravuje poslední taktické střídání, sudí utkání končí.

     Dnes jsme měli možnost vidět famózní zmrtvýchvstání našeho týmu po čtvrtečním masakru. Naši kopáči podali týmový zodpovědný výkon, pomocí něhož se podařilo z dnešního utkání doslova vydolovat další tři důležité bodíky. V první půli jsme byli lepším týmem a kdybychom byli produktivnější, nikdo by se nemohl divit, pokud bychom do šaten odcházeli s aktivním skóre. Po přestávce se ale obraz hry zcela otočil a byli to hosté, kteří nám zle zatápěli. Po pravdě řečeno, naši hráči je ale do nějaké vysloveně tutové šance nepustili. Dnes rozhodla jedna nepokrytá standardní situace, kterou se nám podařilo proměnit. Bylo vidět, že toho naši kluci mají skutečně plné zuby, ale již poněkolikáté utkání odjezdili až do samotného závěru, což nám opět přineslo úspěch. Každé utkání je jiné a opět jsme si dokázali, že když k zápasu adekvátně přistoupíme, můžeme se radovat z našeho výkonu a když si to sedne i z výhry. To si pamatujme minimálně do příštího víkendu, poněvadž za týden nás čeká zápas proti jednomu z favoritů celé soutěže – Příbrami. Pokud si k horníkům pojedeme „pouze“ zakopat, dopadneme jak sedláci v Hořovicích. Za dnešní výkon palec nahoru pánové (Y) a pojďme se připravit na další souboj.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz