Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

FK Hořovicko - SŠ Plzeň MD 0:2 (0:1)

publikováno 28.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

28.9.2017 14. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (10), Hlinka (7), Santner (7), Chytrý (8), Barac (8), Pokorný (6), Brejcha J. (9), Tichý (8), Walter (8), Polák (9), Milotínský (9)

lavička: Uvízl (7), Hranáč (6)

branky: Polák, Brejcha J.

     Naši mladíci se chtěli na půdě Hořovicka po dvou porážkách pokusit znovu najít vítězný recept. Oproti minulému utkání se trenérům hlásilo o dva hráče více, což byla určitě ta nejpodstatnější okolnost. Bohužel naopak jsme nemohli počítat s Jandou, který si o víkendovém zápase zlomil prst na ruce.

     Začátek utkání se nese ve znamení naší aktivní hry. V 6. minutě sledujeme ideální příhru na pravou stranu, kde si Domino dokáže udržet soupeře na zádech a letí do vápna. Bohužel odtud obstřeluje jak vybíhajícího gólmana tak vzdálenější tyč domácího zařízení. Ve 14. minutě Hlína vychází vítězně ze souboje s jedním z protihráčů na polovině hřiště, udrží balón, prochází přes dva hráče soupeře a zkouší prostrčit míč za obranu. Balón je sice ztečovaný na levou stranu, ale tam si zabíhá Mára, který již ze šestnáctky natáhne a nádhernou táhlou střelou vymetá pravou šibenici domácí svatyně 1:0. (so) V 17. minutě se sice kostrbatě ale přece dostáváme po levé straně do vápna. Na konci naší akce Zbynďa přízemní střelou trefuje vybíhajícího gólmana. Domácí hráče se nám vcelku dobře daří držet v uctivé vzdálenosti od naší branky. Občasné střelecké pokusy soupeře ze střední vzdálenosti má Filip pod kontrolou. V první půli jsme o něco více na balónu, ale stejně jako soupeř si do přestávky nedokážeme vytvořit nějakou větší příležitost. Jednobrankový náskok je sice pěkný, ale hodně ošidný. Bude potřeba ve druhé půli pokusit se naše vedení navýšit.

     Dnes mají odpracovaného Domino s Volťasem, místo kterých do druhého poločasu nastupují oba hráči z lavičky – Dan s Denisem, pro kterého to bude letošní soutěžní premiéra zrovna proti svému mateřskému klubu. Obraz hry se příliš nemění. Jsme aktivnější, pozorně bráníme, ale výraznější šanci si vytváříme až v 59. minutě, kdy Miči prochází středem hřiště a posílá míč za obranu soupeře. Tam si kouli zpracovává Denis, který se otáčí, ale gólman je rychle venku ze své branky a náš útočník pálí zblízka pouze do něj. Následnou dorážku z hranice šestnáctky posíláme nad branku. V 63. minutě si zajímavou možnost vytváří domácí hráči, když přímák z levé strany letí na zadní tyč, kde si na centr naskakuje jeden ze soupeřů, který hlavičkuje naštěstí pár čísel vedle bližší tyče. V 66. minutě posíláme balón na hranici domácí šestnáctky. Tam se koule chvíli odráží mezi kopáči, až vyplave na levé straně, kam si zabíhá Brejchy. Ten okamžitě pálí z první, ale domácí gólmana má bližší tyč dobře pokrytou a kouli dostává pod svoji kontrolu. V 74. minutě znovu dostáváme balón před šestnáctku, kde si jej přebírá Brejchy, který si jej ťuká kolem bránícího hráče na pravou stranu a z velkého vápna nechytatelně pálí k zadní tyči – 2:0. (so) Brankou dáváme razítko na náš dnešní poctivý výkon. Posledních několik minut hrajeme prakticky o deseti, poněvadž Máru chytla bolestivá křeč do lýtka a pouze vykrývá prostor kolem středového kruhu. Výsledek utkání si ale již dokážeme pohlídat.

     Na rozdíl od svých starších kolegů naši mladíci obě předehrávaná utkání dokázali zvládnout. Filip si svými jistými zákroky došel pro svoji první vychytanou nulu, obrana zahrála kompaktně a několik šancí z nichž dvě jsme dokázali proměnit, jsme si vytvořili. Trpělivou hrou jsme si tak dokráčeli pro povzbuzující body z venkovního hřiště. Naše hra zaznamenala viditelný posun oproti minulému ustrašenému utkání v Táboře. Na náš výkon tak zkusíme navázat hned v neděli proti starým známým Klatovům, což rozhodně nebudou žádná ořezávátka. Pokud k utkání ale přistoupíme podobně jako dnes, mohli bychom se těšit na další kvalitní výkon z naší strany. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery