Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

FC MAS Táborsko B - SŠ Plzeň MD 4:1 (2:0)

publikováno 23.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

23.9.2017 7. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (6), Chytrý (7), Hlinka (7), Janda (8), Barac (8), Pokorný (6), Brejcha J. (7), Tichý (8), Dado (6), Polák (8), Hranáč (7)

lavička: pusto prázdno

branky: Polák

     Také naše mladé pušky dnes čekal náročný zápas proti silnému soupeři. Bohužel oproti minulým utkáním neměl trenér Konopík mnoho práce se skládáním základní sestavy. Hned pětice hráčů se omluvila ze zdravotních důvodů a další frajer nechal svoje spoluhráče ve štychu úplně. Zkrátka k utkání bylo připraveno přesně jedenáct kopáčů. To nám na optimismu samozřejmě vůbec nepřidalo, ale přítomní chlapci byli připraveni se o body pořádně poprat. Oproti předchozímu utkání starších dorostenců vyšlo i slunce, takže se hrálo v příjemném počasí.

     Celé utkání se odvíjí ze dvou situací z úvodních minut. Hned ve 2. minutě chybuje jeden z domácích zadáků a prakticky namaže balón na kopačky Dominovi. Ten se najednou ocitá zcela sám v domácí šestnáctce proti vybíhajícímu gólmanovi. Se svým zakončením ale váhá až příliš a nedokáže prostřelit zasahujícího brankáře soupeře. O minutu později se prosazuje důrazný protihráč, jenž využívá zaváhání našich zadáků, které obírá o balón a postupuje sám do šestnáctky. Odtud poté posílá míč kolem vybíhajícího Filipa k pravé tyči – 0:1. :-@ Klasické nedáš – dostaneš. V 11. minutě domácí zahrávají roh z pravé strany. Proti přetaženému centru dělá Filip krok dopředu a nedokáže se již vrátit ke své zadní tyči, kam se balón snáší. Tam hned dva zcela osamocení soupeři nemají žádný problém z několika centimetrů doklepnout míč do sítě – 0:2. :-@ Tak to je již hodně zlé. V 15. minutě letí míč za domácí obranu, kam si zabíhá Mára. Ten je sice tísněn domácími hráči, ale přesto se mu podaří balón posunout kolem vybíhajícího gólmana směrem na branku. Bohužel míč je příliš pomalý a vracející se zadáci soupeře tak nemají nejmenší problém dostat jej do bezpečí. Ve 23. minutě Pepík poněkud podceňuje situaci na posledním a soupeř jej obírá o balón. Jde poté zprava do naší šestnáctky, ale ve velké šanci pálí asi metr vedle bližší pravé tyče. Hned v další minutě si jeden ze soupeřů dělá z našich kopáčů legraci v našem vápně, když sbírá špatně odkopnutý míč a po vyšachování našich dvou zadáků naštěstí slabě pálí pár čísel vedle naší svatyně. Jsme všude druzí a bez důrazu. Ve 27. minutě nás opět domácí hráči přehrávají. Balón letí z pravé strany do naší šestnáctky, kde jeden ze soupeřů míč propouští na svého spoluhráče, který po krátké kličce pálí. Kouli má ale na dlouhou nohu a posílá jej pouze připravenému Filipovi do náruče. Pět minut před koncem poločasu se v krátké době po sobě domácí hráči dostávají hned ke dvěma střelám z nepříjemných vzdáleností. Naštěstí mají špatně seřízená mířidla a trestuhodně svoje tutovky zahazují. O naší hře v první půli nelze říct skoro nic pozitivního. Zbytečné chyby, bez důrazu, nepřesnosti – zkrátka můžeme být rádi, že je utkání stále ještě hratelné. Bohužel kvůli prázdné střídačce trenér nemá možnost oživit naši hru a základní jedenáctka to dnes musí odjezdit až do konce.

     Po přestávce jsme přeci jen dokázali vyrovnat hru. Šance si zatím sice nevytváříme, ale alespoň nedovolujeme soupeři tak lacině procházet před naši branku. Po delší době bez výraznějších příležitostí na obou stranách zahrávají v 64. minutě domácí přímák z pravé strany. Na přízemní balón si nabíhá ve velkém vápně jeden ze soupeřů, který odskakuje od našich kopáčů, a nepříjemně pálí. Jeho pokus míjí o pár čísel pravou tyč. Zkoušíme riskovat a přeskupujeme naše řady, když se Pepík vysouvá dopředu. V 70. minutě podnikáme rychlou akci po pravé straně. Z našich zadních řad letí balón na rozběhnutého Domina, který vymýšlí kličku soupeři. Píchnutou kouli poté přenechává Pepíkovi, který od pravé brankové čáry posílá míč pod sebe na nabíhajícího Máru. Jeho první střelu domácí gólman sice vyráží, ale balón se znovu dostává k našemu snajprovi a ten jej v tísni nějakým způsobem dotlačuje do sítě – 1:2. (so) Tak že by přece? Hned v další minutě Pepík letí s balónem tentokráte k levé brankové čáře, odkud zkouší zakončit. Míč z těžkého úhlu proletí podél domácí svatyně kolem zasahujícího gólmana pouze do autu. V 75. minutě si špatně přebíráme soupeřovy hráče při jejich autovém vhazování na levé straně. Balón se rychle dostává až do naší šestnáctky, kde si jej dva protihráči strčí a zcela nepokrytý soupeř poté nedává Filipovi svojí střelou žádnou šanci – 1:3. :-@ Navíc hned po našem rozehrání ztrácíme balón a Petr promáchne na posledním letící kouli. Domácí hráči na nás nalezou, dostávají míč na svoje kopačky a již z naší šestnáctky po přesné příhře opět zakončují ideálně – 1:4. :-@ Tak naše dramatizace utkání trvala nějakých pět minut. V předposlední minutě vidí ještě jeden ze soupeřů žlutou kartu za to, že dostatečně rychle neodstoupil od balónu při našem přímém kopu, čehož Miči využívá a zblízka jej nastřeluje. To je ale již konec utkání.

     V první půli nás domácí hráči jasně přehrávali, poněvadž jsme hráli bez důrazu a možná že i bez zájmu. Po přestávce jsme do utkání dali přeci jen něco navíc a došli jsme si pro snížení. Bohužel při riskantní hře jsme poté zapomněli na zadní vrátka, čehož domácí kopáči bezezbytku využili. Museli jsme se dnes vyrovnat s velkou absencí hráčů, ale hráči na hřišti hlavně v první půli adekvátně nepřistoupili k zápasu. Nemá smysl se v nepovedeném utkání zbytečně babrat. Hned ve čtvrtek se můžeme pokusit napravit si reputaci v dalším těžkém zápase na horké půdě domácího Hořovicka. Bez pořádné přípravy to ale nepůjde. Tak zregenerovat, doléčit se a znovu do tréninku. Víme přece, že umíme zahrát daleko zodpovědněji a s větší chutí do hry. Tak to ukažme hned v příštím utkání. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery