Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

FC MAS Táborsko B - SŠ Plzeň SD 2:3 (2:1)

publikováno 23.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

23.9.2017 7. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (8), Šura (7), Lihm (9), Krejčí (8), Toman (8), Gashi (8), Krejča (8), Skopový (8), Frýbert (8), Vámos (8), Tesař (9)

lavička: Ranš (7), Chudoba (-), Vrbata, Brejcha V., Volek

branky: Tesař 3x

     Dnešním zájezdem do Tábora jsme načali náš druhý letošní anglický týden. Chtěli jsme se ve vzdálené destinaci pokusit zlepšenou hrou o bodový zisk. Nad naší sestavou viselo několik otazníků, ale nakonec se do kupy nedal pouze Šural. Dokonce i zaspavší Šura na sebe dokázal hodit rychle pár věcí a stihl náš povoz na Slovanech. Na cestě nás zdrželo několik silničních pracovních čet, předstírajících práci a špatná navigace trenéra Dejmka, který si popletl stadiony. Na místo samotné jsme tak dorazili až půlhodinky před začátkem utkání, což se nakonec ukázalo jako nepodstatné, poněvadž jsme do utkání dokázali vstoupit aktivně. V ustupujícím mlžném oparu jsme tak mohli rozehrát naši dnešní mistrovskou partii v dresech s krátkými rukávy, které zadumaný kouč realizačnímu týmu omylem na cestu připravil.

     Na užší hrací ploše začínáme dnešní souboj aktivně. Jsme více na balónu, kombinujeme, a dokonce vyhráváme osobní souboje. V 5. minutě se na pravé straně otevírá prostor Benovi, který je rychleji u míče a letí do vápna. Do jeho následné střely ale v poslední chvíli vpadne jeden z vracejících se domácích zadáků, který kouli tečuje nad branku. I poté se hned několikrát dostáváme ke střelám ze střední vzdálenosti, ale prakticky všechny nacházejí dobře postaveného domácího gólmana. V 16. minutě podnikáme rychlou akci po levé straně. Kenny v rychlosti přechází hned přes tři domácí kopáče a posílá balón vlevo na rozběhnutého Cigiho. Ten vzápětí centruje do domácí šestnáctky, kam si nabíhá Saša, který z první pálí. Jeho přízemní pokus ale domácí gólman nachází ve svých rukavicích. Bohužel domácí využívají hned svoji první vážnější příležitost ve 20. minutě. Domino si špatně pokrývá soupeře na svojí pravé straně a protihráč má najednou dost prostoru, aby svojí příhrou vyhledal svého spoluhráče před naší šestnáctkou. Ten se s koulí na kopačce otáčí a neskutečně pálí. Na jeho střelecký pokus je zasahující Karpy krátký, poněvadž rychlý projektil se od břevna naší svatyně odráží za jeho záda do sítě – 0:1. :-@ Tak to je blesk z čistého nebe. Ve 24. minutě to s námi vypadá ještě hůře. Domácí kopou roh z pravé strany. Balón letí na přední tyč, kde jej jeden ze soupeřů patičkou přizvedává za sebe a zřejmě ještě přes některého z našich bránících kopáčů koule nabírá tak šílenou trajektorii, která přes veškerou Karpyho snahu končí opět v naší síti. Náš gólman si sice na padající list konečky rukavic sáhne, ale nestačí to – 0:2. :-@ Několik následujících minut naši hráči vypadávají z tempa a tentam je povedený úvod zápasu. Ve 29. minutě letí míč do našich zadních řad, kde zasahující Timmy posunuje kouli přímo do běhu jednoho ze soupeřů. Náš zadák ale ještě poté protihráče dokáže rozhodit natolik, že domácí kopáč svoji střelu posílá půl metru vedle levé tyče. Ve 31. minutě získáváme balón ve středu hrací plochy a po příhře na rozběhnutého Sašu se naše tykadla okamžitě ocitají v situaci dva na jednoho. Saša potáhne kouli a nachází svojí přihrávkou na pravou stranu Mimiho. Když se již zdá, že náš štírek prováhal optimální okamžik pro zakončení, v tísni pálí. Jeho přízemní pokus prochází pod tělem vybíhajícího gólmana, a i když se mu daří míč přeci jen trochu ztlumit, nestačí to a koule se líně dokutálí do sítě – 1:2. (so) Tak to by nás mohlo alespoň trochu nakopnout. Do konce první půle pak sledujeme vyrovnanou hru, kdy si ale žádný ze soupeřů již nedokáže vytvořit nějakou vážnější příležitost. Paradoxně máme za sebou jeden z nejlépe odehraných poločasů, ale skóre hovoří ve prospěch domácího celku. Každopádně máme před sebou celý druhý poločas, ve kterém při dnešním dosavadním výkonu našich hráčů nemusíme být bez šancí.

     Po přestávce pokračujeme v našem zajímavém výkonu a zdá se, že jsme opět aktivnější, i když si zatím nedokážeme vytvořit větší šanci. Pozornost domácího gólmana prověřuje hlavně Cigi, jehož několik střel zpoza šestnáctky končí ale v brankářově náruči. Když trenér Dejmek začíná uvažovat nad tím, kterak by ještě více zkusil oživit naši hru, přichází 59. minuta. Posíláme balón do soupeřovy šestnáctky na nabízejícího se Cigiho. Toho v poslední chvíli od balónu odstavuje jeden z bránících domácích hráčů a náš středopolař se ocitá na zemi. Zastaveného míče v domácím vápně si ale najednou „jakoby“ nikdo nevšímá, až na dobíhajícího Mimiho. Na toho domácí hráči úplně zapomínají a náš střelec někde od penaltového puntíku nekompromisně zakončuje. Zasahující gólman se natahuje marně – 2:2. (so) A střídání se odkládá. Hned v další minutě pak poněkud rozhozeného soupeře zatlačíme před jeho svatyni. Zdravě nabuzený Mimi na pravé straně otravuje hned tři hráče soupeře, kteří se jej marně snaží vykombinovat. Mimi získává balón a posílá jej z pravé strany před vápno. Tam míč přebírá Kenny, který zkouší svoji obvyklou kličku a zakončuje. Jeho pokus je ale sražen bránícími hráči opět na pravou stranu, kde v této chvíli již operuje Ben. Ten po několika krocích zkouší svoje štěstí střelou z ostrého úhlu. Domácí gólman nepříjemný pokus s obtížemi posouvá za sebe na zadní tyč, kam se po hlavě do souboje s jedním ze soupeřů vrhá Mimi a v pádu doklepává balón do sítě – 3:2. (so) Narodil se nám tak druhý letošní hattrick, a to u snajpra, kterého by na tento úspěch tipoval jen málokdo. Vždyť na stejný počet vstřelených branek Mimi vloni potřeboval úplně celou sezónu. Tak to je obrat – ale do konce utkání zbývá ještě odehrát skoro nekonečných třicet minut. Domácí hráči okamžitě přepínají na vyšší obrátky a několik následujících minut se vzmůžeme pouze na jednoduché odkopávání balónů v nouzi. Naše obrana ale drží a v 67. minutě předvádíme pěknou kombinační akci, když si Timmy v rychlosti naráží balón na levé straně s Mimim a posílá centr před šestnáctku soupeře. Tam Cigi utahuje svoji střelu. Jeho pokus ale míří pouze do středu branky, kde je připravený domácí gólman. V 76. minutě má odpracováno hrdina dnešního utkání Mimi, kterého nahrazuje Matěj. Soustřeďujeme se na poctivé bránění hubeného náskoku s občasnými výpady. V 84. minutě Sašu nahrazuje Mára. Soupeř sice často posílá balóny do naší šestnáctky, ale Karpy společně se svými zadáky dokáže všechny náznaky nebezpečných situací vyřešit. A poněvadž se protentokráte dokážeme vyvarovat nějaké vážnější chyby, nedáváme soupeři možnost větší příležitosti až do samotného závěru celého zápasu.

     Náš dnešní sebevědomý výkon lze směle zařadit k těm doposud nejlepším v letošní sezóně. Vybojované tři body na venkovním hřišti nebezpečného Táborska mají svoji obrovskou cenu. Paradoxně nás soupeř v první půli sice zpražil hned dvěma trefami, i když jsme v té chvíli byli herně lepším týmem. Mimiho první kontaktní trefa nás poté dostala zpět do utkání a náš štírek ve druhé půli svým střeleckým galapředstavením korunoval snahu všech našich hráčů o obrat v dnešním mači. Obrovsky cenná podobně jako v minulém utkání je ta skutečnost, že se naši hráči opět odmítli vzdát při nepříznivém vývoji utkání a bojovali až do konce. Ne vždy se tuto snahu samozřejmě podaří dotáhnout až do konce vítězného, ale je dobré vědět, že to dokážeme. Nyní se ale musíme rychle vrátit zpátky na zem, poněvadž již ve čtvrtek zajíždíme na neméně nebezpečnou půdu Hořovicka. Pokud budeme žít v myšlenkách pouze na poslední výsledkově vydařená utkání, pohoříme. Pokud ale do hry dáme znovu to, co dnes, můžeme se směle porvat o body i v příštím utkání. Tak za dnešek palec nahoru, ale teď odpočinout a znovu do práce mládenci!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery