Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Tatran Sedlčany 1:2 (1:1)

publikováno 16.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

16.9.2017 6. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (7), Hlinka (7), Janda (7), Santner (6), Barac (7), Pokorný (7), Brejcha J. (7), Tichý (7), Chytrý (6), Polák (8), Walter (7)

lavička: Milotínský (5), Dado (6), Hranáč (-), Planeta (-)

branky: Polák

     Naše mladé pušky naplno bodovaly v posledních třech utkáních. Tuto velmi úspěšnou sérii chtěly dnes prodloužit proti celku Sedlčan, který aktuálně okupuje druhý flek tabulky. Čekalo nás tedy velmi těžké utkání, ve kterém se mělo ukázat, zdali se můžeme měřit s dalším silným soupeřem. Trenérské duo Konopík – Šádek si mohlo tentokráte dovolit ten luxus postavit nominaci k dnešnímu zápasu podle přístupu jednotlivých hráčů k tréninkovému procesu. To by byla paráda, kdyby se naši mladíci museli každý týden o nominaci „poprat“ na trénincích – uvidíme. Tak se pojďme podívat, kterak se utkání vyvíjelo.

     Na začátku utkání se zdá, že aktivita je spíše na kopačkách hráčů hostujícího týmu. Nějaké větší šance ale nepřicházejí. V 7. minutě ale soupeř zahrává přímák od poloviny hřiště. Proti balónu, který letí někam na hranici malého vápna, vybíhá ze své branky Filip. Vletí mezi dvojici hráčů a míč bohužel konečky rukavic pouze lehce přizvedává za sebe, čímž se rázem ocitá mimo hru. Koule pomalu padá do branky, ale nikdo z našich kopáčů na ní není schopen dosáhnout – 0:1. :-@ V 10. minutě vyrábíme chybu v našich zadních řadách, když při snaze odkopnout balón trefujeme napadajícího kopáče. Ten si to okamžitě namíří do naší šestnáctky, ale místo předpokládané střely z velmi zajímavé pozice volí ještě příhru na svého spoluhráče, jehož následný volej je zblokován naším zadákem. V 19. minutě Santi doslova namaže jednomu ze soupeřů a ten si vzápětí kouli vyměňuje se svým spoluhráčem. Akce naštěstí končí střelou z velmi zajímavé pozice nad naše zařízení. Za další dvě minuty Brejchy centruje z levé strany do hostující šestnáctky. Jeden ze soupeřových zadáků mizerně trefuje kouli a prakticky ji posílá přímo k číhajícímu Márovi. Ten nabízenou šancí nepohrdne a balón posílá kolem bezmocného gólmana do sítě – 1:1. (so) To by nás mohlo trochu nakopnout. Ve 27. minutě jeden ze soupeřů prochází po pravé straně až do naší šestnáctky a zkouší svoje štěstí. Jeho střela není z nejtvrdších, ale končí na pravé tyči naší branky. Odražený balón odkopáváme k dalšímu hostujícímu hráči, který opět pálí. Jeho pokus ale Filip nachází ve svém koši. Ve 30. minutě hosté vymýšlejí ideální ulici středem hřiště za naši obranu. Tam si zabíhá jeden ze soupeřů, který okamžitě postupuje sám na vybíhajícího Filipa. Ten výborným zákrokem vykrývá jeho střelecký pokus, a když vyraženou kouli zkouší dostat pod svoji kontrolu, následný atak soupeře sudí vyhodnocuje jako nedovolený. Ve 33. minutě tlačíme soupeře před jeho branku. Domino přechází po pravé straně přes svého strážce, ale dostává se až příliš blízko vybíhajícímu gólmanovi, kterého nastřeluje. Odražený balón potom v tísni posíláme mimo tři tyče. V poslední minutě první půle si soupeř krásně naráží balón v naší šestnáctce a okamžitě se ocitá sám před naším gólmanem. Filip ale vyčeká úmysl protihráče a jeho střelu vykrývá. Vyražený balón naši zadáci poté dostávají do bezpečí. Hosté si dokázali vytvořit více nebezpečných příležitostí než naši mladíci, ale do šaten jdeme s nadějnou remízou. Bohužel naše hra nemá parametry té z minulých utkání. Působíme poněkud ospale a až příliš necháváme hrát soupeře. Pokud nehodláme čekat na nějaký zázrak, musíme přidat v pohybu a nasazení.

     Trenéři hodlají překvapit soupeře stažením střelce našeho zatím jediného gólu Máry, místo kterého nasazují Zbynďu. Ve 43. minutě se bohužel kumuluje několik chyb našich hráčů za sebou. Nejdříve se Matyáš dlouho rozmýšlí, zdali má vyrazit proti balónu. Poté naši hráči sice podstupují důrazný souboj s jedním soupeřovým útočníkem, který se ocitá na zemi (zřejmě to opravdu bylo přes balón). Zatímco naši hráči (hlavně Brejchy) roztahují ruce – jako že oni nic, že to bylo čisté, soupeř na nic nečeká, zvedá se ze země, získává míč zpátky pod svoji kontrolu a peláší až k pravé brankové čáře. Odtud poté posílá zpětnou příhru před naši branku, kam dobíhá špatně bráněný soupeř, který prostřeluje zasahujícího Filipa – 1:2. :-@ Dostáváme lekci z důslednosti. Příležitostí ve druhém poločase znatelně ubylo a spíše se bojuje než kombinuje. Ve středu hrací plochy se nám ještě jakž takž daří, ale do soupeřovy šestnáctky se bohužel dostat nemůžeme. V 60. minutě hosté zahrávají přímák z pravé strany. Na centr si nabíhá jeden ze soupeřů, který naštěstí hlavičkuje pár čísel kolem pravé tyče. V téže minutě jde ze hřiště Volťas, kterého střídá Míra. Obraz hry je ale stále stejný. Hosté poctivě brání a čekají na naše chyby. Náš nápor zatím nepřichází. V 74. minutě se uchylujeme k dvojitému střídání, když Domina s Hlínou nahrazují Dan s Honzou, pro kterého je to premiérový start v našem dresu. Bohužel do konce utkání si nejsme schopni vytvořit byť jen nějaký náznak příležitosti. Hosté si závěr zápasu zkušeně pohlídají.

     Narazili jsme dnes na připravený tým, jehož výkon byl přeci jen kvalitnější než ten náš. Mládenci působili zakřiknutě a bez chuti. Postupem času jsme se dokázali dostat do zápasu, ale nedokázali jsme si vytvořit brankové příležitosti a více prověřit hostujícího gólmana. Naopak soupeř mohl skórovat vícekrát. Dnes nám zkrátka scházelo více bojovnosti a nadšení pro hru. Co se nepovedlo dnes, se ale pokusíme dokázat příště. V Táboře to ale bude obrovsky těžké a hlavně musíme k tomuto utkání přistoupit zcela odlišně. Tak znovu do práce – zamakáme v tréninku a hurá do Tábora. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery