Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Tatran Sedlčany 2:1 (0:1)

publikováno 16.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

16.9.2017 6.kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (6), Toman (5), Krejčí (6), Lihm (7), Šura (6), Gashi (7), Krejča (6), Skopový (8), Frýbert (5), Šural (7), Tesař (6)

lavička: Vámos (6), Ranš (6), Vrbata (-), Brejcha V., Santner, Volek

branky: Vámos, Gashi 

     Po úspěšném zájezdu do Třeboně jsme dnes nastoupili na domácím trávníku v Roudná-Aréně proti Sedlčanům. Ke kormidlu se vrátil trenér Dejmek, který měl k dispozici až na Chudobu, jemuž spoluhráč na tréninku pěkně přišlápl nohu, prakticky všechny kopáče. Několik hráčů se ale vracelo po tréninkových výpadcích – Toman a Vrbata po zranění (nemoci), Vámos z Ukrajiny a Frýbert z poznávacího kurzu. Podle dosavadních výsledků soupeře se dal očekávat vyrovnaný zápas, ve kterém mohou rozhodovat maličkosti. Chtěli jsme se pokusit potvrdit získané tři body z posledního venkovního utkání. Trávník byl mokrý a navíc začalo slabě pršet. Zkrátka podmínky nic moc.

     Zápas začínáme tragicky. Po soupeřově dlouhém odkopu z nouze ve 2. minutě nezachytáváme výpad jednoho z protihráčů po levé straně. Ten zatáhne balón až k levé brankové čáře, a poněvadž nám chybí důraz, maník propíchne kouli před naši branku, kde další ze soupeřů si míč posouvá a kolem tří našich hráčů včetně gólmana posílá přízemní balón cizelérsky do sítě – 0:1. :-@ To je rána do vazu jako hrom hned po několika desítkách vteřin. V 10. minutě Timmy opět nestíhá svého hráče na levé straně a musí za něj zaskočit Dejv, který ostrým zákrokem přerušuje soupeřův postup. Sudí je milosrdný a našemu řízkovi pouze ústně domlouvá. Ve 13. minutě hosté zahrávají roh z levé strany. Na centr si naskakuje jeden ze soupeřů, ale slabou hlavičku Karpy bezpečně pokrývá. Hned v další minutě Domino ztrácí balón po svém špatném zpracování ve středu hřiště a hosté se okamžitě hrnou k naší šestnáctce. Vymýšlejí průnikovou příhru na levou stranu a hostující tykadlo vzápětí postupuje proti vybíhajícímu Karpymu. Toho poté zkouší lobovat, ale náš gólman ještě stíhá konečky prstů kouli plácnout do rohu. Dlouho na nás leží deka po obdržené brance. Nedokážeme se dostat do zápasu. Hosté jsou u většiny balónů dříve a lépe kombinují. Až ve 20. minutě si vytváříme tlak v hostující šestnáctce po našem rohovém kopu. Z něj vytěžíme dvě střely, z nichž tu první gólman vyráží, aby tu druhou slabší skryl ve své náruči. Ve 25. minutě Kenny centruje z levé strany do vápna soupeře, ale nepokrytý Šury letící kouli pouze lehce lízne. Ve 33. minutě hosté zahrávají přímák z levé strany. Karpy má co dělat, aby míč mířící pod víko stihl vyboxovat do pryč. Ve 39. minutě po jednom střetu se soupeřem zalehává na trávník Domino a jak se po chvíli ukáže, musíme střídat. Během tří minut, co jsme hráli o deseti, si soupeř dokázal vytvořit několik nebezpečných náznaků příležitostí, ale naši zadáci s Karpym v čele dokázali všechny situace ustát. Ve 42. minutě tak vbíhá na hrací plochu Saša místo zraněného Domina a Mimi se zatahuje na Dominovo místo. Do přestávky se již nic nezmění. Po obdržené brance na samotném začátku utkání nám hezky dlouho trvalo, než jsme alespoň opticky dokázali vyrovnat hru. Z naší hry bohužel bolí oči. Kombinace neexistuje, jsme daleko od soupeřů a vůbec působíme takovým zabrzděným dojmem. Ještěže soupeř také žádnou hitparádu neprodukuje. Takto se ještě můžeme pokusit utkání zvrátit. To by ale znamenalo dát do hry přeci jen více vůle a srdíčka. No uvidíme.

     Obraz hry se po příchodu z kabin nemění. V 51. minutě Cigi centruje z levé strany a jeden z hostujících kopáčů odvrací balón pár čísel vedle své branky do rohu. Po jeho rozehrání se balón dostává na levé straně ke Kennymu, který se uvolní a svojí střelou trefuje jednoho ze soupeřů, který u pravé tyče zaskakuje za svého gólmana. V 57. minutě kulhajícího Mimiho nahrazuje při své premiéře v dresu staršího dorostu Matěj. V 62. minutě si balón navede na střed hřiště z pravé strany před šestnáctku Cigi a pálí. Zajímavý pokus hostující gólman vyráží vpravo přímo k dobíhajícímu Šurymu, ale ten ze zajímavé pozice bohužel pálí vedle vzdálenější tyče. V 66. minutě proniká Kenny po své levé straně až k brankové čáře, odkud posílá příhru pod sebe na hranici malého vápna. Tam se nabízí Saša, který mezi dvěma soupeřovými zadáky trefuje kouli k zadní tyči. Hostující gólman ale rozštěpem famózně vkládá kopačku do dráhy balónu a vykopává jej do bezpečí. Přeci jen si konečně dokážeme vytvořit nějakou tu příležitost. V 69. minutě jeden ze soupeřů sbírá Karpyho výkop a posílá balón ihned vpřed. Před naší šestnáctkou se uvolňuje další z protihráčů, ale jeho zbrklá střela končí pár metrů nad naší brankou. Hned v další minutě sledujeme možná jeden z klíčových okamžiků dnešního utkání. Kenny jde do souboje se soupeřovým gólmanem a vyklepává mu balón z rukavic. Hostující brankář si ale při svém zákroku zřejmě poraní koleno a musí být střídán. V 75. minutě Timmy centruje z pravé strany do šestnáctky soupeře, kde ale Saša letící kouli pouze lízne. V 79. minutě vypadává Karpymu soupeřův centr z levé strany, ale náš gólman naštěstí ještě stíhá lehce tečovat soupeřovu dorážku na roh. V 84. minutě vyfoukaného Kennyho střídá Vrby a začínáme riskovat hru na tři obránce. V 88. minutě se na levé straně šestnáctky uvolňuje Timmy a posílá tvrdou střelu na hostující branku. Gólman ale nepříjemný pokus vyráží před sebe a jeho spoluhráči míč poté uklízejí do bezpečí. V další minutě Karpy zachytává soupeřovu slabou střelu a okamžitě posílá dlouhý balón na soupeřovu polovinu. Tam za koulí vybíhá Saša, i když hostující hráči reklamují ofsajd. Na pravé obraně se ale zapomíná jeden ze soupeřů a akce pokračuje. Naše tykadlo se rázem ocitá před vybíhajícím gólmanem, kterého ladným obloukem přehazuje – 1:1. (so) Naše rostoucí aktivita tak přináší své ovoce. Běží poslední minuta řádné hrací doby a Saša udrží balón na úkor dvou hráčů soupeře a posílá jej na rozběhnutého Bena. Ten si kouli předkopává, aby také on byl důraznější než dva protihráči. Jde z levé strany do šestnáctky a křížnou střelou kolem zasahujícího gólmana na zadní tyč spouští naši euforii – 2:1. (so) Tak to je nářez. Hosté vrhají všechny zbytky sil do útoku a poněvadž naši hráči nedokáží dostat balón do bezpečí, musí se ještě Karpy proletět vzduchem, aby zkontroloval poslední soupeřovu nepříjemnou střelu. Po dalších několika sekundách je tady ale konec utkání.

     Zápas lze shrnou jednoduše. Šok hned na úvod, náš ospalý až mdlý projev prakticky po celé utkání a závěrečný zázrak v posledních dvou minutách. Je ale pravda, že jsme se ve druhé půli přeci jen začínali probouzet ale opravdu zvolna. Hostům naopak poněkud docházeli síly, což se naplno projevilo při naší druhé brance. To největší ponaučení z dnešního utkání je to, že se opravdu vyplatí bojovat až do úplného konce, kdy i ten největší optimista trhá svoji sázenku. Nic to ale nemění na tom, že náš herní projev byl jedním slovem mizerný. Jsme schopni určitě lepších výkonů a hráči to moc dobře vědí. Každopádně tři body zůstaly doma, což by po zhlédnutí 88 minut dnešního utkání nikdo netipoval. Doufejme, že si naši hráči dokáží vylízat rány po dnešním utkání, aby se všichni dokázali zapojit do normálního tréninkového režimu. Příští utkání na horké táborské půdě nás určitě bude stát hodně sil, ale pojďme se pokusit o další úspěch. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz