Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

TJ Jiskra Třeboň - SŠ Plzeň MD 1:6 (1:3)

publikováno 09.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

9.9.2017 5. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (8), Hlinka (8), Chytrý (8), Santner (8), Barac (8), Pokorný (8), Walter (8), Tichý (9), Novotný (8), Brejcha J. (8), Hranáč (9)

lavička:, Dado (8), Milotínský (7), Polák (7)

branky: Hranáč 2x, Tichý 2x, Santner, Novotný

     Naše mladé pušky se v posledních utkáních rozehrály k zajímavým výkonům. Dnes v Třeboni hodlaly navázat na famózní představení z Rokycan. Bohužel trenér Konopík se musel obejít bez zraněného Jandy a i další z klíčových mužů Polák musel zápas začít pouze na lavičce také ze zdravotních důvodů. Přesto jsme šli do utkání optimisticky, abychom se pokusili protáhnout naši šňůru vítězných utkání. Konečně vysvitlo slibované slunce, takže podmínky byly ideální.

     Hned po několika úvodních vteřinách se po zákroku jednoho z domácích hráčů dala pískat penalta, ale hrajeme dále. V 7. minutě uniká po pravé straně Domino, který se dokáže dostat až do vápna, odkud zkouší pálit. Jeho přízemní střela razítkuje vzdálenější tyč. Odražený balón dobíhá Dan, který jej bezpečně doklepává od odkryté domácí svatyně – 1:0. (so) Dobrá práce. V 18. minutě jeden z domácích kopáčů nesmyslně oběma rukama volejbalově zachytává balón, který podél levé lajny mířil na našeho rozběhnutého hráče. V rukou rozhodčího se objevuje žlutá karta a volejbalista si jde odpočinout na deset minut. Ve 24. minutě přesilovku využíváme, když po pravé straně opět uniká Domino, který potáhne balón až k pravé brankové čáře, odkud přihrává pod sebe před domácí branku. Tam dobíhá Miči, který nabídkou nepohrdne, a i když je v tísni, doráží kouli do odkryté domácí branky – 2:0. (so) Ve 29. minutě se osmělují domácí hráči. Z levé strany letí do naší šestnáctky balón přímo k trestuhodně nepokrytému soupeři, který ale skákavou kouli pouze lehce tečuje nad naše zařízení. Ubrali jsme nohu z plynu a soupeř toho začíná využívat. V 34. minutě domácí centrují z pravé strany na zadní tyč, kde necháváme hlavičkovat jednoho z místních borců, ale Filip balón bezpečně ukrývá ve svém koši. Poté sudí zřejmě kompenzuje situaci z úvodu utkání, když nechává bez povšimnutí podezřelý Hlínův zákrok na jednoho ze soupeřů. Minutu před koncem se nám po delší době konečně podaří pohledná rychlá akce. Hlína skvěle vystihuje domácí příhru na pravé straně a zakládá kontr. Balón se dostává k Dominovi, který opět letí do domácí šestnáctky. Když si již myslíme, že naše křídlo prováhalo ten správný moment k přihrávce, Domino se rychlou kličkou zbavuje svého strážce a posílá zpětnou příhru na střed šestnáctky. Tam si nabíhá pozapomenutý Dan, který znovu bezpečně umisťuje míč do odkryté sítě – 3:0. (so) Bohužel hned v následující shodou okolností poslední minutě první půle ztrácíme poněkud koncentraci v našich zadních řadách. Naši obránci si dávají přednost, kdo půjde do balónu. Mezi ně vletí jeden ze soupeřů a z velkého vápna okamžitě, a hlavně přesně, pálí k pravé tyči mimo dosah zasahujícího Filipa – 3:1. :-@ Tak to byla škoda. Okamžité soupeřovo snížení nás může přeci jen poněkud rozhodit. Ale je tady pauza, ve které je třeba si některé věci vyříkat. Každopádně máme dobře nakročeno k dalšímu úspěchu.

     Plánovaně střídáme, když Volťase s Danem protáčejí Zbyňďa s Mírou a Petr se posouvá do zálohy. Po přestávce přistupujeme k nátlakové hře a pomalu začínám domácí hráče tlačit k jejich brance. Ve 45. minutě Pavka posílá ideální balón z levé strany do domácí šestnáctky nabíhajícímu Mírovi, který se ale nedokáže odhodlat ke střele z první. S balónem udělá ještě pár kroků, a i když vybíhajícího gólmana dokáže obstřelit, jeden z vracejících se zadáků soupeře vykopává kouli z brankové čáry. Za další dvě minuty letí Domino z levé strany do vápna. Tam si poradí se soupeřem, ale místo příhry tentokráte volí střelu, kterou mu gólman vystihuje a vyráží míč na roh. Hned z tohoto rohu ale zaprší. Miči centruje na přední tyč, kde se Santi vrhá do dráhy míče a koníčkem jej posílá přesně k zadní pravé tyči – 4:1. (so) V 50. minutě necháváme před naší šestnáctkou trochu prostoru jednomu ze soupeřů, který se do balónu opírá z nějakých 25ti metrů. Filip se pověsí do vzduchu a efektním zákrokem vyráží nepříjemnou střelu na roh. Jsme stále aktivnější. V 59. minutě proniká Domino po pravé straně. Jeho snahu domácí hráči přerušují, ale ne na dlouho. Balón se mu znovu vrací na kopačky a Domino přechází hned přes dva hráče soupeře. Vzápětí pak posílá balón podél brankové čáry směrem k brance, kde jej domácí gólman v tísni propouští za sebe. Zřejmě by se koule dokutálela až do sítě, ale přibíhá tam Pavka, který si nemůže nechat ujít jedinečnou příležitost dorazit míč z deseti centimetrů do sítě – 5:1. (so) Domácí hráči se směrem dopředu již moc neangažují, poněvadž se nám daří včas zachytávat jejich pokusy o přechod do útoku. V 67. minutě Domina střídá Mára. V 76. minutě podnikáme rychlý přechod do útoku středem hřiště. Balón tahá Petr, který před sebou tlačí celou domácí obranu. Vzápětí posílá ideální balón vlevo na nabíhajícího Mičiho. Ten vletí do vápna, podívá se na postavení gólmana a kolem něho nezadržitelně skóruje k pravé tyči – 6:1. (so) V další minutě se Zbyňďa vysouvá ze zadních řad až na hrot, kde zkouší být v domácí šestnáctce rychleji u balónu než soupeřův gólman. Ten ale má již kouli dávno pod kontrolou, když jej dojíždí utržený expres Zbyňďa. Žlutá karta v rukou sudího mu poté předčasně o pár minut ukončuje pobyt na hrací ploše. Ale to je již pomalu konec utkání.

     Naši mladíci tak dnes dokázali potvrdit výkon z posledního utkání. Sice jsme se hlavně v první půli nevyvarovali hluchých míst, ale zlepšenou hrou po přestávce jsme bezpečně přehráli pomalu uvadajícího soupeře. Když jsme zůstávali v pohybu a aktivně se nabízeli, bylo nás plné hřiště. Na dalšího soupeře se budeme připravovat poněkud jinak, poněvadž prváci jsou na seznamovacím kurzu. Doufejme, že to nenaruší již pár zápasů pomalu se utvářející chemii mezi našimi hráči. V sobotu přivítáme Sedlčany a proč bychom se opět nepokusili o plný počet bodů – no ne?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery