Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

TJ Jiskra Třeboň - SŠ Plzeň SD 1:3 (0:3)

publikováno 09.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

9.9.2017 5. kolo ČDD U19 A

sestava: Karpíšek (8), Chudoba (5), Krejčí (8), Lihm (8), Šura (6), Gashi (6), Krejča (6), Skopový (5), Frýbert (7), Šural (7), Vámos (7)

lavička: Tesař (7), Brejcha V. (-), Santner, Ranš, Volek

branky: Gashi, Šural, Vámos

     Tak máme za sebou nejdelší výlet sezóny. Naším dnešním cílem se stalo město rybníkářů Třeboň. Po neúspěšné předehrávce v Rokycanech jsme byli odhodláni spravit si náladu právě v Třeboni. Podle dosavadních výsledků našeho soupeře jsme měli v hlavách, že by mělo jít o hratelné utkání. Tato skutečnost ale bývá velice ošidná. Naši kopáči se navíc museli popasovat s absencí svého trenéra, který si jel plnit klubové povinnosti u mužů. Jako zastupující „protektor“ tak s námi musel vyrazit kovaný Roudeňák Schejbal. Trenéři se rozhodli dát důvěru stejné sestavě jako v posledním zápase s jednou výjimkou. Z dalekých krajů se vrátil Karpíšek, který na gólmanském postu dnes vystřídal Volka. V útulném areálu jsme tak mohli jít na věc.

     Úvod utkání nám vychází náramně. Vystihujeme soupeřovu špatnou příhru ještě na domácí polovině. Kenny posílá balón ze středu hrací plochy ulicí na nabíhajícího Bena, který letí zprava do vápna. Tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi pálí. Jeho přízemní střela prolétá mezi dolními končetinami brankáře a končí v síti – 1:0. (so) V 6. minutě Cigi posílá balón na levou stranu za domácí obranu. Kenny si kouli dobíhá, zasekává, obránce kolem něj projíždí po zadnici a náš záložník z úhlu zkouší svoje štěstí. Svojí jedovkou trefuje gólmana stojícího u své bližší tyče. Poněkud polevujeme v naší aktivitě z úvodních minut. V 15. minutě se jeden z domácích kopáčů vysouvá po pravé straně, ale v poslední chvíli mu do jeho zakončení vpadne jeden z našich stoperů a blokuje balón na roh. Centr po následném rohu Domino pouze lehce tečuje, čímž alespoň poněkud překvapí nepřipraveného soupeře za jeho zády, který nekoncentrovaně hlavičkuje nad naši branku. Hra v poli se mezitím vyrovnala a našim hráčům se nedaří držet balón na svých kopačkách. Špatnými přihrávkami doslova nahráváme soupeři. Ve 31. minutě jeden z domácích hráčů zkouší pálit z nějakých 30ti metrů. Balón rychle ztrácí výšku a Karpy musí vytáhnout kouli z pod svého břevna nad svoji svatyni. V době přeci jen poněkud sílícího tlaku domácího týmu ve 40. minutě získává na levé straně balón Kenny a vydává se s ním vpřed. V rychlosti přechází postupně přes tři hráče soupeře, aby ze středu hrací plochy poslal krásný míč vpravo za obranu na nabíhajícího Šuryho. Ten z následného souboje s vybíhajícím gólmanem odchází jako vítěz, když mu znovu nasazuje „jesličky“ – 2:0. (so) To jsme potřebovali. Minutu před koncem získáváme míč na polovině hřiště a Cigi pozorně sleduje nabíhajícího Sašu, kterému posílá kolmici za domácí obranu. Ten udrží svého strážce na zádech, postupuje středem hřiště do vápna a světe div se, opět nachází místečko mezi dolními končetinami zasahujícího brankáře domácího celku – 3:0. (so) Po dvou rychlých, a hlavně přímočarých akcích na konci první půle, jdeme do kabin spokojeni. Soupeře jsme sice dokázali udržet na uzdě, ale nepředvádíme kdovíjak přesvědčivý výkon. Každopádně máme zápas výborně rozehraný a bylo by chybou přijít nějakou nekoncentrovaností o slušný náskok.

     Po pauze to vypadá, že začínáme poněkud brzy hrát údržbu. Ve 47. minutě Cigi trochu podcení situaci u naší levé brankové čáry, když hodlá nechat kouli dojít do autu. Soupeř mu ji ale sebírá a zkouší prakticky z brankové čáry napálit balón pod víko. Naštěstí zblízka trefuje zřejmě hlavu Karpyho připraveného u své tyče. Poté již poněkud krkolomně dostáváme míč do bezpečí. Hned v další minutě sledujeme obdobnou situaci tentokráte přesně na opačné straně. Právě Cigi obere jednoho z domácích zadáků na pravé brankové čáře a ihned přihrává balón před branku. Tam Šury v těžké pozici tísněný soupeřem posílá míč z první nad branku. Sledujeme klasickou holomajznu, když obě mužstva se předhání v počtu zkažených přihrávek. V 57. minutě domácí zahrávají přímák z levé strany. Nedokážeme centr dostat do bezpečí a domácí pálí. Střelu Karpy pohotovým zákrokem vyráží před šestnáctku, ale z chumlu těl vybíhá s míčem na kopačce další ze soupeřů a nekompromisně zavěšuje pod břevno – 3:1. :-@ Nedůrazem jsme si vykoledovali protivníkovo snížení. Obraz hry se nemění. Šancí je poskrovnu. Po našich ztrátách balónu nás několikrát podrží naši stopeři. V 68. minutě Bena prostřídává Mimi. V 75. minutě nám pomáhá jeden ze soupeřů, který nemilosrdně posílá k zemi po pravé straně rozbíhajícího se Mimiho. Domácí jdou na 10 minut do deseti, což by nám mělo hrát do karet. Na hřišti to ale není poznat. Po spoustě laciných ztrát míče si nedokážeme vydechnout a domácí se stále nevzdávají. V 85. minutě konečně předvádíme akci, kterou jsme se několikrát prezentovali v první půli. Cigi si naráží se Sašou a z pravé strany letí do šestnáctky soupeře. Bohužel si míč až příliš předkopává a jeho pokus na dlouhou nohu dostává gólman do rohu. V 88. minutě domácí brankář vybíhá proti balónu ze svého území a mizerně jej vykopává přímo na kopačky Cigiho. Ten po pár krocích zpoza šestnáctky netrefuje opuštěnou domácí svatyni. V poslední minutě ještě Sašu prostřídává Venca. Ale to zbývá do konce utkání jen několik desítek vteřin.

     Tolik uklidňující tři body jsme tedy dokázali od Třeboňských rybníků nakonec vydolovat hlavně díky několika povedeným rychlým výpadům v první půli. Po většinu utkání jsme se ale přizpůsobovali hře domácího celku. Do kvality posledního sice prohraného utkání mělo naše dnešní představení strašně daleko. Mládenci sice chtěli, ale chyběla nám přesnost přihrávek, vyhýbali jsme se hlavičkovým soubojům, a hlavně ve druhé půli jsme se nedokázali více kousnout. Zdálo se, že jsme dnes poněkud vyklidili střed hřiště. Co je ale podstatné - z venkovního hřiště vezeme tři body do Plzně, na čemž se dá dále stavět. Zahrát umíme určitě lépe, o čemž jsme se již několikrát přesvědčili. Náročný anglický týden máme za sebou a můžeme se tak opět poctivě připravovat na další sobotu. Všichni budeme věřit tomu, že za týden dokážeme ze sebe dostat opět to nejlepší, čeho jsme schopni. Proti Sedlčanům se pokusíme potvrdit dnešní vítězství. Tak pojďme na to!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz