Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

FC Rokycany - SŠ Plzeň MD 1:2 (1:0)

publikováno 05.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

5.9.2017 1. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (9), Hlinka (9), Janda (9), Santner (10), Barac (9), Pokorný (9), Chytrý (9), Tichý (9), Dado (9), Polák (10), Hranáč (9)

lavička: Novotný (9), Brejcha J. (9), Milotínský (9), Walter

branky: Brejcha J., Polák

     Naše mladé pušky dnes čekal soupeř, který v doposud odehraných utkáních neobdržel jedinou branku. Již tato okolnost vypovídala o tom, jak náročný zápas nás čeká. Náš soubor v minulém utkání vydoloval svoji první výhru, která jej mohla přeci jen posunout dále. Trenéři měli k dispozici prakticky stejnou sestavu jako v sobotu. Ve slunečném podvečeru jsme šli na věc.

     Od začátku sledujeme bojovné utkání. Hra je vcelku vyrovnaná, ale postupem času se zdá, že si aktivněji počínají domácí hráči. V 9. minutě sledujeme kombinaci soupeře před naší šestnáctkou, na jejímž konci letí balón na pravou stranu, kde vyplave jeden ze soupeřů. Proti němu rychle vybíhá Filip, skáče mu do střely a balón vyráží do bezpečí. Ve 13. minutě posíláme dlouhý nákop až z levé strany naší poloviny na pravou stranu, kam si zabíhá Domino. Ten zatáhne balón do vápna a tísněný bránícím hráčem pálí. Domácí gólman má ale svoji bližší tyč pokrytou a vyráží míč na roh. Ve 23. minutě po naší ztrátě balónu ve středu hrací plochy domácí hráči nakopávají míč za naši obranu, kde hned dva hráči soupeře letí na naši branku. Filip první střelu protihráče bravurně vyráží, ale následnou dorážku další ze soupeřů již posílá do sítě – 0:1. :-@ Za pár minut zkoušíme odpovědět, ale jak střelecký pokus Dana, tak následná střela Máry jsou zblokovány domácí obranou. Ve 29. minutě se zdá, že má Hlína po svém zákroku balón pod kontrolou, ale zřejmě po následném nedorozumění se Santim o míč přichází. Jeden ze soupeřů mu lacině krade hračku a okamžitě si to namíří z levé strany na Filipa. Následná střela naštěstí končí pouze na levé tyči. Do konce první půle si již žádný tým nedokáže vypracovat vážnější příležitost. Náš herní projev není špatný, ale zatím mu chybí trochu nadstavby. Soupeř si s našimi výpady dokáže poradit. Utkání je ale hratelné. Potřebujeme se chytnout nějakou akcí a začít si věřit. Tak uvidíme, co předvedou naši hráči ve druhé půli.

     Ve druhém poločasu nastupuje do zápasu Pavka, který střídá Dana. Posty si navíc mění Petr s Pepou. Po pauze se chvíli obraz hry příliš nemění a hra je v poli vyrovnaná bez nějakých větších šancí. Po několika minutách se zdá, že aktivita je spíše na našich kopačkách. A skutečně se více tlačíme do domácí šestnáctky, ale zatím bez nějaké větší příležitosti. Až v 55. minutě Míra napadá soupeřova gólmana a nutí ho k chybě. Obírá jej o balón, ale v tísni již nedokáže doklepnout míč do prázdné branky, kterou o pár čísel míjí. Obrovská škoda a Míra jde plánovaně z hrací plochy, když místo něj nastupuje žolík Brejchy. Za další dvě minuty Domino posílá balón z pravé strany do otevřeného prostoru, kam si nabíhá právě Brejchy, kterého do základu nepustily lehké zdravotní komplikace. Místo zakončení si ale ještě zkouší vytvořit lepší pozici pro střelu a je po šanci. Domácí hráči se najednou ocitají pod naším rostoucím tlakem. Směrem dopředu již nejsou tak aktivní, poněvadž naši kopáči neskutečně jezdí a utahují šrouby. V 64. minutě to přichází. Udržíme balón na pravé straně hřiště a vzápětí již letí centr do domácí šestnáctky. Tam si kouli přebírá Brejchy, rychlou kličkou se zbavuje soupeře a nekompromisně zavěšuje pod víko – 1:1. (so) Za další dvě minuty dostává Hlína při obranném skluzu poslední záchrany křeč a musí být střídán Zbynďou. Mládenci cítí, že z dnešního zápasu mohou vytěžit více než současnou remízu. Domácí hráči jsou možná poněkud zaskočeni naší celoplošnou aktivní hrou, kdy každý náš kopáč nechává na hrací ploše opravdu všechno. V 71. minutě Domino prochází z pravé strany přes hradbu domácích hráčů až před vybíhajícího gólmana. Pokouší se na dlouhou nohu míč ještě propíchnout kolem brankáře, ale po kontaktu s ním je akce přerušena. V 74. minutě Pepa tahá balón od poloviny hřiště a posílá příhru před domácí šestnáctku, kde neúnavně operuje Mára. Ten přebírá kouli zády k brance, efektně a hlavně efektivně se zbaví obránce na svých zádech, okamžitě se ocitá tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi, kterému vzápětí nasazuje „jesličky“ – 2:1. (so) Nádherný fotbalový moment, kterým otáčíme utkání. Naši kopáči do konce zápasu nevypouštějí snad jediný souboj a domácím hráčům nedávají prakticky žádnou šanci nadechnout se k nějaké dramatizaci zápasu. Famózní práce.

     To, co jsme měli možnost vidět ve druhém poločase, bychom chtěli sledovat každé naše utkání. Naše mladé pušky se nadechly k opravdu neskutečnému výkonu, když na nich snad nebyla vidět vůbec žádná únava nebo ji dokázaly famózně kamuflovat. Někteří hráči opravdu vydrželi létat tam a zpět po celý zápas, což zřejmě dnešní utkání nakonec rozhodlo. Zatímco domácí kopáči začali pomalu „odcházet“ nebo jsme je prostě nepustili zpátky do zápasu, z našich mladíků přímo čišel hlad po otočení utkání. Rádi bychom věděli, co naše hráče ve druhé půli dokázalo tak nakopnout – asi to bylo od všeho trochu: několik povedených individuálních akcí, střídání (rozhodně ale nelze prohlásit, že odcházející hráči zahráli špatně!), povzbuzující lavička – prostě ideální aktuální rozpoložení celého týmu. Velká gratulace a pochvala všem zúčastněným. Ale zpátky na zem. Čeká nás únavná cesta do Třeboně. To, že máme na to, abychom na jihu Čech vyválčili tři body již po dnešku určitě víme. Teď již stačí opravdu „málo“ – dokázat to!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz