Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Přeštice 2:1 (1:1)

publikováno 02.09.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

2.9.2017 4. kolo ČDD U17A

sestava: Muknšnábl (8), Walter (7), Janda (8), Santner (8), Barac (8), Pokorný (8), Brejcha J. (7), Chytrý (8), Tichý (9), Polák (8), Hranáč (8)

lavička: Hlinka (8), Dado (7), Novotný (6)

branky: Chytrý, Polák

     Podobně jako naši starší dorostenci ani mladé pušky nevstoupily do letošní sezóny tou správnou nohou. To ale lze pochopit, poněvadž se mládenci stále ještě sehrávají a to nějakou dobu potrvá. Každopádně nějaký slušný výkon, a ještě lépe slušný výsledek by se mohl stát katalyzátorem jejich dalšího snažení. Dnes jsme se chtěli o tuto eventualitu pokusit právě v domácím utkání proti Přešticím, které nás vloni přehrály v obou vzájemných zápasech. Oproti minulému zápasu měla trenérská dvojice Konopík – Šádek navíc k dispozici Barace, kterého se konečně podařilo dopsat na soupisku a Novotného, jenž v týdnu úspěšně absolvoval opravnou zkoušku. Koučové si znovu poněkud pohráli se sestavou a vymysleli několik rošád. Pomohlo to – co myslíte?

     Úvod utkání nám vůbec nevychází. Hosté kopou roh z levé strany. V naší šestnáctce nám schází důraz. První hlavičku protihráče ještě dokážeme zblokovat, ale balón se dostává k dalšímu soupeři, který jej nekompromisně z hranice malého vápna opírá o břevno ze spodní strany – 0:1. :-@ Tak to je studená sprcha na úvod. Mládenci se ale ze šoku zkouší rychle oklepat a hra v poli se rychle vyrovnává. V 15. minutě zahráváme přímák z levé strany. Polovysoký centr míří někam na hranici malého vápna, kam si zabíhá Brejchy, ale ten pouze smolně promáchne. Hned v další minutě tentokráte soupeř posílá centr na pravou stranu, kde se uvolňuje jeden z protihráčů a z úhlu nepříjemně pálí. Filip se ale natáhne jak široký tak dlouhý a prudký balón tečuje kolem vzdálenější tyče své branky do rohu. V 18. minutě nalezeme před branku soupeře. Centr z levé strany gólman trestuhodně podbíhá, ale za ním není nikdo z našich hráčů, aby jednoduchou kouli doklepl do sítě. Pro míč si dobíhá Volťas, který jej vzápětí centruje před hostující branku z opačné strany. Na balón si poněkud krkolomně naskakuje Mára, s jehož hlavičkou má gólman obrovské problémy a konečky prstů ji vytahuje nad branku. Po našem dalším rohu musí hostující gólman znovu vytahovat náš další pokus zpod svého břevna nad zařízení. Ve 20. minutě znovu nalézáme na soupeře a Domino centruje balón od pravé brankové čáry před hostující branku. Tam se koule dostává ke zcela volnému Danovi, který skákavý balón z první posílá na branku. Gólman je sice mimo hru, ale střela našeho kopáče pouze trefuje osamoceného maníka, který postává na brankové čáře. Škoda. Ve 26. minutě tentokráte míč propadává za naši obranu a jeden ze soupeřů se najednou ocitá tváří v tvář Filipovi. Ten dokáže ustát hru nervů, soupeře vyčeká a vyráží jeho střelecký pokus do bezpečí. Za další dvě minuty na pravé straně operuje znovu Domino, který se zbaví svého strážce a opět od pravé brankové čáry posílá tentokráte přízemní příhru do vápna. Koule míjí dvojičku hráčů, aby za nimi nehlídaný Petr ošetřil svoji střelu k levé tyči mimo dosah zasahujícího gólmana – 1:1. (so) To si necháme líbit. Ve 31. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zákrok na Brejchyho a hosté jdou na deset minut do deseti. Oslabený soupeř ale kouše, když ve 34. minutě jeden z protihráčů piluje levou stranu hřiště, uniká svým strážcům a letí do vápna. Filip mu zmenšuje střelecký úhel, vykrývá jeho pokus a společně s dobíhajícím Volťasem dostávají kouli do bezpečí. V poslední minutě první půle se opět jeden ze soupeřů dostane před našeho obránce na levé straně, ale Filip znovu dobře vykrývá střelecký úhel a střelu kontroluje. Oslabení soupeře na konci poločasu nám žádný bonus nepřineslo. Po rychle obdržené brance jsme se ale dokázali zvednout a přinejmenším srovnat se soupeřem krok. Tak uvidíme, jestli máme sílu po přestávce ještě přidat nějakou nadstavbu.

     Ve 45. minutě letí z levé strany balón po ose Mára – Miči – Domino, ale ten tísněný soupeřem ve skluzu balón usměrňuje vedle hostující branky. Hned v další minutě jsou na tahu pro změnu hosté. Jeden ze soupeřů se dostane před svého hlídače do šestnáctky a z hranice malého vápna zkouší zakončit. Filip opět výborným zákrokem drží naše akcie nad vodou, když přízemní pokus vykopává. O minutu později Volťase, který již delší dobu jede přes bolest, střídá Hlína. Hned vzápětí podnikáme rychlý výpad po pravé straně. Domino letí až k brankové čáře a posílá pod sebe zpětnou příhru do šestnáctky. Tam nabíhá Mára, který si již s balónem ví rady a dostává jej do sítě – 2:1. (so) Otáčíme tedy skóre, ale konec utkání je ještě daleko. V 55. minutě posíláme míč do soupeřova vápna, kde si koule najde Mičiho. Ten jej okamžitě bez přípravy napálí přímo do hrudníku konsternovaného gólmana – smůla. Poté sledujeme více osobních soubojů než pokusů o kombinační hru. V 65. minutě Brejchyho protáčí Míra. V 71. minutě potom Pavka střídá Domina. Zuby nehty držíme jednogólový náskok a soupeře nepouštíme k naší brance. Šancí ubylo a hosté začínají být nervózní. Dvě minuty před koncem jeden ze soupeřů nekouše odpískaný ofsajd a zakopává balón s oslovením „č….u“ na rtech. Žlutá karta pro něj znamená konec v dnešním zápase. Utkání se nám tak podaří dovést do zdárného konce.

     I z dnešního druhého zápasu jsme dokázali vyválčit všechny tři body. Provedené změny v sestavě se dnes ukázaly jako plus. Mládenci měli chuť hrát a zachovávali chladnou hlavu, což byly jedny z hlavních podmínek našeho úspěchu. Naše hra měla chvílemi slušnou úroveň a opravdu se na ní dalo koukat. Věřme, že dnešní výhra bude pozitivním impulsem do další práce. V následujícím týdnu nás čekají dva náročné zápasy, ve kterých se pokusíme o podobný úspěch jako dnes. A proč by se nám to vlastně při podobném přístupu k utkání nemohlo podařit? Tak jedeme dál. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz