Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

FC Písek fotbal B - SŠ Plzeň MD 4:0 (2:0)

publikováno 26.08.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

26.8.2017 3. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl (6), Hlinka (4), Janda (8), Santner (6), Walter (5), Dado (4), Chytrý (5), Tichý (6), Pokorný (7), Brejcha J. (7), Polák (7)

lavička: Hranáč (6)

branky: nikdo

     Naše mladé pušky před dnešním utkáním bohužel počítaly ztráty. Tou nejvážnější bylo zranění našeho gólmana Václa na tréninku. Jeho absence bude poněkud delší. Oproti minulému utkání měli trenéři pouze jednoho hráče na lavičce, a to je sakra málo. Jestliže se předchozí utkání hrálo za velkého vedra, tak potom mladší dorostenci se doslova pekli. S tím se ale museli vypořádat oba soubory. Naši hráči dnes chtěli předvést minimálně podobně nadějný výkon jako v minulém utkání.

     Dlouho se hraje bez nějakých zajímavějších příležitostí. Po většinu času balón létá pouze ve středu hřiště a čeká se na první větší chybu. Bohužel ta přichází ve 22. minutě na naší straně. Domácí hráči posílají přízemní balón z pravé strany do vápna, kam si nabíhá trestuhodně nehlídaný soupeř. Ten také okamžitě zakončuje, ale Filip výborným zákrokem míč vyráží před sebe – bohužel přímo do Santiho, který pozdě stíhal soupeře. Na nešťastnou dorážku od našeho stopera je potom i Filip krátký – 0:1. :-@ Smolný okamžik naše hráče samozřejmě sráží do kolen. Domácí jsou najednou aktivnější a ve 27. minutě vpadnou do naší otevřené obrany. První atak soupeře sice výborně vykrývá Pepa, který ustojí vzájemný souboj a nedovolí svému hráči, aby přes něj přešel. Bohužel následuje zpětná přihrávka na dalšího místního maníka, se kterým jsme se nějak pozapomněli vrátit a ten již trestá. Jeho přízemní střela z hranice šestnáctky končí u levé tyče – 0:2. :-@ V poslední minutě první půle domácí centrují z levé strany do našeho vápna a znovu osamocený hráč se dostává k balónu. Jeho hlavička naštěstí končí vedle naší branky. První obdržená branka posadila domácí hráče na koně a ti si na rozdíl od našeho týmu dokáží vytvářet střelecké příležitosti. Někteří naši hráči nejsou ve své kůži. Uvidíme, co přinese druhá půle.

     Ta se bohužel podobá té první jako vejce vejci. Několik úvodních minut se nám daří držet se soupeřem krok, ale ten proměňuje hned svoji první velkou příležitost. V 57. minutě vymýšlí totiž průnikovou příhru z levé strany do vápna, kde opět nemáme jednoho ze soupeřů pokrytého. Ten poté sám proti vybíhajícímu Filipovi zachová chladnou hlavu a podél našeho gólmana nezadržitelně posílá míč do sítě – 0:3. :-@ Hned poté Hlínu prostřídává Dan. V 62. minutě soupeř tahá balón tentokráte po pravé straně. Vzápětí již letí přízemní příhra do našeho vápna. Naštěstí zakončující hráč to má na dlouhou nohu, takže kouli pouze sklepává vedle levé tyče. V 65. minutě si poslední Santi šlápne na balón a odevzdává jej soupeři. Ten okamžitě nachází svého spoluhráče na levé straně naší šestnáctky, který opět dokáže proměnit svoji příležitost, když balón znovu končí u levé tyče – 0:4. :-@ V další minutě si Santi vypíjí svůj dnešní kalich hořkosti až do dna, když po našem přerušení soupeřova postupu si neodpustí lehce poslat balón do ležícího soupeře. Za své počínání vidí žlutou kartu a jde si na osm minut odpočinout. Následné oslabení sice přečkáme bez pohromy, ale směrem dopředu je to z naší strany velká křeč. Mládenci to většinou zkouší až příliš individuálně, a to na soupeře vůbec neplatí. Domácí hráči jsou s výsledkem spokojeni a utkání se pouze dohrává.

     Oproti minulému utkání jsme si dnes nedokázali vytvořit jedinou zajímavější příležitost, dokonce jsme snad ani nedokázali vystřelit na domácí branku. To se pak těžko střílejí branky. Někteří naši hráči se vůbec nedokázali dostat do zápasu, chyběl pohyb a větší zaujetí pro hru. Těch několik náznaků našich akcí končilo vždy před domácí šestnáctkou. Je potřeba udržet si koncentraci po celý zápas. Nic mládenci, učíme se za pochodu a dál budeme hledat optimální rozestavení. Každé odehrané utkání nás může posunout dále. Je ale potřeba chtít se z těchto zápasů poučit. Tak znovu do práce a pokusme se vnutit naši hru dalšímu soupeři. Začněme si věřit a nenechme se rozhodit dílčími neúspěchy.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery