Úvod » 2017/2018 » Starší dorost

FC Písek fotbal B - SŠ Plzeň SD 2:0 (1:0)

publikováno 26.08.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

26.8.2017 3. kolo ČDD U19 A

sestava: Volek (6), Šura (5), Krejčí (7), Lihm (7), Toman (6), Gashi (5), Krejča (6), Skopový (5), Frýbert (4), Tesař (6), Vámos (3)

lavička: Šural (6), Vrbata (4), Brejcha V. (-), Santner, Muknšnábl

branky: nikdo

     Tak máme za sebou zájezd do Písku, kde jsme se chtěli pokusit bodovat, ale nakonec zůstalo pouze u pokusu. Bohužel několik hráčů v týdnu postihly určité žaludeční potíže, ze kterých se nakonec nedokázal dostat Chudoba. Karpíšek stále ještě chytá bronz na jakýchsi ostrovech a Kořan nám při svém zranění bude chybět delší dobu. V Písku nás čekal krásný upravený areál, ale rozcvičení před zápasem musely všechny týmy absolvovat na přilehlé umělce a pár láhví s vodou jsme si nakonec obstarali sami. Ještě jsme vinou naší nezkušenosti museli vyměnit sady dresů starých a mladých, poněvadž jsme měli shodnou barevnou kombinaci s domácími – poučení pro příště. Utkání se hrálo ve velkém vedru a hráči by určitě uvítali nějakou nádobu s vodou pro osvěžení. Nechme ale prkotin a pojďme již k fotbalu samotnému – tedy jestli to, co jsme předváděli na hřišti, lze tak nazvat.

     V úvodu utkání držíme balón na svých kopačkách častěji a v 9. minutě Ben operuje na pravé straně domácí šestnáctky, kde je nesmyslně přerušen jedním z domácích kopáčů – penalta. Balón si sebevědomě bere Saša, jenž ale s obrovskou příležitostí, která nás mohla nakopnout, naloží prachbídně. Přízemní střelu posílá mimo kolem levé tyče. Od tohoto okamžiku je naše tykadlo prakticky mimo hru, ale i na většinu ostatních našich hráčů padá deka. Z obou stran sledujeme přehlídku nepřesností a dalších nedostatků. Směrem dopředu nejsme schopni prakticky nic vymyslet. Mátožně se pohybujeme po hřišti a JAKOBY na něco čekáme. Z dění na trávníku bolí oči a soupeře navíc posazujeme do sedla ve 32. minutě, když Cigi zajíždí do jednoho ze soupeřů u pravého rohového praporku. Sudí jeho počínání ohodnocuje žlutou kartou a máme tady tedy naši premiérovou stopku na deset minut pro našeho záložníka. Hned po následném přímáku se balón odráží ze skrumáže hráčů v šestnáctce k levé tyči, ale Vašek tygřím skokem dostává míč do bezpečí. Za další dvě minuty domácí kopou roh z pravé strany. Přetažený centr nachází jednoho ze soupeřů, který svoji hlavičku posílá přímo do pravé tyče našeho zařízení. Balón se odráží znovu do naší šestnáctky a jsou to opět domácí hráči, kteří mají možnost napálit ho do naší branky. Jejich pokus ale trefuje dobře postaveného Vaška na naší brankové čáře a poté se konečně dokážeme osvobodit. Ve 32. minutě ztrácí Saša ve středu hřiště balón, když jej posílá přímo na kopačky jednoho ze soupeřů. Ten míč okamžitě posílá na levou stranu, kde další protihráč uniká Dominovi, ale při následném pokusu o přehození vybíhajícího Vaška uděluje balónu razance až příliš. Koule tedy nakonec prolétá nad břevnem naší svatyně. Cigiho vyloučení jsme s velkými obtížemi sice přežít dokázali, ale přichází poslední minuta první půle. Domácí podnikají rychlou akci středem hrací plochy, na jejímž konci je příhra na levou stranu. Tam se našim hráčům nedaří pokrýt soupeře, který z rohu naší šestnáctky pálí. Vašek je rychle na zemi a přízemní střelu dokáže vyrazit alespoň na zadní tyč. Tam bohužel přibíhá absolutně nehlídaný kopáč, se kterým jsme se pozapomněli vrátit, a doklepává balón do prázdné branky – 0:1. :-@ Podobně jako v minulém kole nás do kolen sráží situace na samotném konci poločasu. Výkony našich hráčů se ani zdaleka nepřibližují kvalitě hry z minulého víkendu. V obrovském horku ale s nadějí vyhlížíme druhou půlku utkání.

     Obraz hry se ale ani po přestávce o mnoho nemění. V 53. minutě snažícího se Mimiho nahrazuje Šury. Prakticky vzápětí se nám konečně daří pěkná kombinační akce, kdy právě Šury sice doklepává Benovu nabídku do prázdné branky, ale radost nám kazí zdvižený praporek pomezního rozhodčího. A poté naše hra opět upadá do hlubokého podprůměru. Opět nejsme schopni nic vymyslet. V 66. minutě dnes trápícího se Kennyho střídá Vrby a Kuba se posouvá na levou zálohu. Několik zákroků domácích hráčů volá po žluté kartě, ale stane se tak až po situaci v 74. minutě, po které si jde jeden z domácích hráčů na deset minut odpočinout. Bohužel ze hřiště musí jít i Domino, který v jednom z předchozích soubojů dostal nakopáno a nemůže dále pokračovat ve hře. Nahrazuje jej Venca. Máme sice o jednoho hráče v poli více, ale naše hra je plná zmatků a nedorozumění. Navíc některým našim hráčům znovu docházejí síly a v 78. minutě soupeř podniká rychlý výpad po pravé straně. Lehce uniká po křídle našim hráčům a centruje před branku. Vašek dobře přečte situaci, vybíhá a prudký balón vyráží do pole. Bohužel tam číhá před šestnáctkou další z domácích kopáčů, který okamžitě pálí. Jeho utěšená střela trefuje pravou spojnici tyče a břevna naší branky. Poté již balón dostáváme pod svoji kontrolu. V přesilovce jsme vůbec nedokázali ohrozit domácího gólmana. Navíc krátce po jejím skončení v 88. minutě, když jsme všechny síly vrhli do útoku, se jeden z domácích hráčů splaší po levé straně. Prakticky nikdo jej nestíhá a protihráč tak nerušeně vbíhá do naší šestnáctky. Dříve než k němu stíhá doběhnout Fíla, domácí kopáč podél vybíhajícího Vaška zasouvá balón podruhé do naší sítě – 0:2. :-@ Na jakoukoliv odpověď není čas a hlavně chuť.

     Dnešní soupeř byl více než hratelný. Většina našich hráčů ale podala žalostný výkon, který by sotva stačil na jakéhokoliv soupeře. Kromě penalty jsme si nevypracovali prakticky žádnou nadějnější příležitost. Určitou úroveň měla hra našich stoperů, ale to bylo tak všechno. Sami se tak začínáme dostávat pod tlak. Každý z hráčů si sám musí vyhodnotit svůj výkon a od tohoto hodnocení se odrazit. Jestliže v loňských ročnících jsme polovinu soupeřů porazili v „suchym triku“, tak letos to nepůjde ani v jednom zápase. Věděli jsme to všichni, ale nějak podvědomě jsme zřejmě ještě naladěni na minulou sezónu. Příští víkend nás čekají Přeštice – a to už vůbec nebude jednoduché utkání. Nám se nedaří a soupeř jede na vlně. Tady se ukáže síla našeho týmu. Bude to obrovsky o přístupu. Pojďme hlavně sebe přesvědčit, že se na utkání dokážeme připravit, a i když se nedaří, zlomíme to! Je jasné, že se to lehce říká, ale když prostě nebudeme chtít, nedokážeme to.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery