Úvod » 2017/2018 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Petřín Plzeň B 2:4 (1:3)

publikováno 19.08.2017 (aktualizováno 22.07.2018)

19.8.2017 2. kolo ČDD U17 A

sestava: Václ (7), Walter (5), Hlinka (3), Santner (6), Milotínský (4), Pokorný (7), Janda (7), Tichý (8), Hranáč (5), Brejcha J. (8), Polák (7)

lavička: Novotný (5), Chytrý (8), Dado (5), Muknšnábl

branky: Brejcha J., Milotínský

     Také naše sebranka mladých pušek si dnes odbyla svoji premiéru v nově vytvořené dorostenecké divizi. A podobně jako vloni stejná písnička. Trenéři Konopík se Šádkem se budou pokoušet vytvořit v průběhu několika málo zápasů z nově příchozích hráčů (doslova každý pes – jiná ves) dobře promazaný fungující stroj. To je samozřejmě běh na dlouhou trať, ale pokud půjdeme po výsledcích, času je strašně málo. Několik základních kamenů sestavy, o které se hodláme opírat, ale z loňska zůstalo. Na rozehrání jsme nedostali v žádném případě snadného soupeře. Sladěný tým petřínských 02jek měl být pro naše kluky těžkou překážkou. Změny pravidel se dotkly i mladších dorostenců s tím rozdílem, že po udělení žluté karty hráč bude stát 8 minut a trenér může během utkání sáhnout až ke čtyřem střídáním. Tak se mládenci ukažte, co ve vás je.

     Také v úvodu tohoto druhého dnešního utkání mají hosté poněkud více ze hry, ale zajímavější příležitost si v 5. minutě vytváří náš soubor. V 5. minutě uniká po levé straně Domino, který zkouší od levé brankové čáry přihrávat pod sebe a jeden z dobíhajících hostujících zadáků si balón málem sráží do vlastní sítě. Gólman je ale na místě. Ve 13. minutě nás soupeř zamyká před naší brankou a Ála musí ukázat svoje reflexy, když vyráží nebezpečnou střelu, aby si vzápětí pro odražený balón došel. V 17. minutě posíláme míč do soupeřovy šestnáctky. Hostující gólman netakticky vybíhá a je u balónu pozdě. Do souboje s dvěma zadáky vletí Pepa a krade jim hračku. Bohužel při následném pokusu dostat kouli do zívající branky náš záložník pálí v tísní vedle bližší tyče z pravé strany. Ve 20. minutě posílá jeden ze soupeřů malou domů svému gólmanovi, proti kterému vybíhá Brejchy. Gólman ze dvou metrů nakouří našeho štírka tak nešťastně, že se od něj balón ladným obloukem dostává až do hostující svatyně – 1:0. (so) Za další dvě minuty hosté zahrávají přímák z nějakých 20ti metrů ze středu hřiště. Hostující šutér se trefuje bohužel parádně k levé tyči mimo dosah zasahujícího Ály – 1:1. :-@ Je tedy srovnáno. Bohužel další rána pro náš tým přichází ve 25. minutě. Hlína si na své pravé straně nedokáže poradit s jedním ze soupeřů, který přes něj přechází a uniká mu. Z rohu naší šestnáctky pak hostující hráč táhlým obloučkem přehazuje vysunutého Álu a míč je opět v naší síti – 1:2. :-@ Pro náš tým tragická šestiminutovka končí ve 28. minutě, když po naší zbytečné ztrátě balónu ve středu hřiště, posílá jeden z protihráčů ideální kolmou průnikovou přihrávku mezi naše stopery, kam si nabíhá další ze soupeřů, který si to okamžitě namíří směrem k naší brance. S vybíhajícím Álou si bohužel soupeřův útočník ví rady, když balón posílá kolem něj k levé tyči – 1:3. :-@ Na hrací ploše sledujeme vcelku vyrovnaný souboj, ale zatím rozhodují naše zbytečné chyby jednotlivých hráčů. Skóre se do konce první půle již nemění, poněvadž žádný z týmů si nedokáže vytvořit kloudnější příležitost. Každopádně přes nepříznivý vývoj utkání je stále oč hrát. Uvidíme, kterak na to zareagují naši hráči po přestávce.

     Do druhé půle nastupuje Peťa s Pavkou, kteří vystřídali Dana s Hlínou. A skutečně se obraz hry v úvodních minutách druhého poločasu mění a našim hráčům se daří zatlačit soupeře na jeho polovinu. Přicházejí i náznaky příležitostí. Za svoji snahu jsme odměněni v 50. minutě, když Miči zahrává roh z pravé strany a jeho centr dopadá přímo na hlavu dobře postaveného Zbyndi. Ten hlavičkuje do protipohybu gólmana k pravé tyči – 2:3. (so) Kontaktní branka je tedy na světě. Stále se tlačíme do soupeřovy šestnáctky, ale hostující obrana drží. V 60. minutě se ke střele zpoza šestnáctky odhodlává Miči, Soupeřův gólman jeho jedovku s potížemi vyráží před sebe, ale u balónu jsou dříve hostující hráči, kteří jej odvrací do bezpečí. V 63. minutě si naši zadáci hrají s balónem příliš dlouho a dotírající soupeř jim kuličku bohužel bere. Ten okamžitě letí z pravé strany do naší šestnáctky a kolem vybíhajícího Ály posílá balón k zadní tyči – 2:4. :-@ Další zbytečná a osudová chyba pramenící spíše z nezkušenosti nás sráží dolů, i když do těchto chvil náš herní projev snesl náročnější pohled. V 65. minutě Volťase střídá Míra. Hra se po obdržené brance opět vyrovnala a našim klukům již nezbývají síly na další dramatizaci utkání. Snahu jim upřít nelze, ale v hlavách již mají zápas za rozhodnutý.

     První ostré utkání nedopadlo sice výsledkově ideálně, ale po pravdě řečeno pouze velcí optimisté očekávali, že dnešního sehraného soupeře přejedeme. Podstatné je, že s mládenci lze pracovat, a že u nich byla vidět chuť do hry, i když si někteří dnes svoje místo na hřišti dlouho hledali. Zbývá opět to nejzákladnější – dřina, práce a snaha posunout se na trénincích dále. Když se zkusíme vyvarovat opravdu zbytečných chyb, což se samozřejmě lehce říká, tým si začne herně sedat, výsledky se určitě dostaví. Tak jedeme dál!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz