Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň MD 5:1 (2:1)

publikováno 10.06.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

10.6.2017 26. kolo KPMD

sestava: Volek, Vrbata, Santner, Hlinka, Brejcha V., Tesař, Janda, Chudoba, Brejcha J., Uvízl, Vámos

lavička: Bui, Lukasch

branky: Brejcha J.

     Také pro naše mladé pušky dnes skončila sezóna posledním utkáním v Klatovech. Chtěli jsme se důstojně rozloučit zodpovědným výkonem a pokusit se ještě na poslední chvíli posunout v tabulce. Bohužel oproti poslednímu zápasu se trenéru Konopíkovi sešly hned tři omluvenky. Každopádně s touto situací jsme se v letošní sezóně již několikrát úspěšně vypořádali. Tráva optimálně střižená, počasí ideální, paní Volková měla jako vždy famózně napečeno, co by tak mohlo ještě chybět – jedině pořádný výkon od našich hráčů.

     Začátek utkání nás zastihuje absolutně nepřipravené. Domácí hráči na nás nalezou a hraje se převážně na naší polovině hřiště. Ve 4. minutě vyrábíme fatální chybu uvnitř naší šestnáctky, když soupeři prakticky věnujeme balón na jeho kopačky. Jeden z protihráčů zkouší podstřelit našeho gólmana, ale ten jde rychle na zem a míč nachází pod svým tělem. Ve 13. minutě domácí podnikají rychlý brejk po pravé straně, když jeden ze soupeřů nechává svého strážce za sebou a v situaci sám proti vybíhajícímu Vaškovi zakončuje. Ten ale bleskurychle vybíhá a soupeřův pokus o jeho přehození vyráží na roh. V 16. minutě sledujeme situaci jako přes kopírák té z před pár minut. Opět jeden ze soupeřů uniká našim hráčům po pravé straně a prakticky z totožného místa zakončuje. Vašek si sice na letící balón sáhne, ale míč tentokráte končí u vzdálenější tyče – 0:1. :-@ Dlouho jsme si koledovali, až jsme si vykoledovali. Prakticky všichni naši hráči hrají, jako by měli závaží na kopačkách. Domácí nás předčí v důrazu i v rychlosti. Po obdržené brance se snažíme vrátit do zápasu a přeci jen se občas dostáváme na soupeřovu polovinu. Ve 34. minutě ale u pravé brankové čáry udrží balón Denis a vzápětí posílá na zadní tyč nádherný centr. Tam předskočí svého strážce Honza a z první doklepává kouli do odkryté domácí svatyně – 1:1. (so) Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe. Radujeme se ale pouze minutu. Santi totiž vymýšlí dlouhou malou domů skoro až od středové čáry. Bohužel na balón vůbec nepřitlačí a míč posílá prakticky přímo na kopačky rozběhnutého domácího hroťáka (shodou okolností spolužáka většiny našich kopáčů Matyáše – že by nějaké šméčko?). Domácí střelec má dostatek času, aby si rozmyslel způsob svého zakončení. Vybíhajícímu Vaškovi dělá v rychlosti dlouhou kličku na pravou stranu a pohodlně doklepává balón do prázdné branky – 1:2. :-@ Do přestávky na domácí rychlou odpověď již nejsme schopni nalézt recept. V první půli to byla z naší strany jednoduše řečeno jedna velká mizérie. Snad se po přestávce dokážeme probrat.

     A skutečně. Úvod druhé půle se hraje pod naší taktovkou. Jsme jako pokropeni živou vodou a tlačíme se do soupeřovy šestnáctky. Ve 47. minutě Mimi vyplavává po pravé straně a sype si to do vápna. Odtud zkouší zakončit, ale domácí gólman jeho přízemní střelu vykopává do hřiště. U vyraženého míče jsou ale již pouze domácí hráči. V další minutě proniká Honza tentokráte po levé straně. Z rohu malého vápna kouli bohužel posílá nějaké dva metry nad domácí zařízení. Za pár desítek sekund zahráváme přímák z nějakých 25ti metrů. Balón si bere Saša, který přes postavenou zeď posílá technický pokus. Domácí gólman je ale připravený a míč vytahuje nad břevno. V 53. minutě protáčíme gólmany. Místo Vaška tak utkání dochytá Jirka. V 56. minutě si domácí vytvářejí svoji první příležitost ve druhé půli a hned skórují. Soupeř proniká středem hrací plochy a posílá průnikovou přihrávku za naši obranu, kam si nabíhá další ze soupeřů. Ten udrží našeho zadáka na svých zádech a z pravé strany šestnáctky posílá přízemní balón kolem vybíhajícího Jirky přesně ke vzdálenější tyči – 1:3. :-@ Rázem se obraz hry diametrálně mění. Hrají domácí a na naše kopáče spadla obrovská deka. Z další dvě minuty jeden ze soupeřů zkouší svoje štěstí střelou z hranice šestnáctky. Jirka při svém zákroku balón neudrží a dobíhající soupeř dostává kouli pod svoji kontrolu. V dalším okamžiku již nachází svého spoluhráče, který prakticky sám před prázdnou brankou trestuhodně selhává a zakončuje pár čísel vedle levé tyče. V 70. minutě ztrácíme balón ve středu hřiště a domácí hráči letí do naší nezkonsolidované obrany. Na konci jejich rychlé akce je příhra na pravou stranu šestnáctky, odkud jeden ze soupeřů podobně jako při předchozí gólovce trefuje přesně místečko u naší vzdálenější tyče – 1:4. :-@ Po obdrženém gólu Vencu nahrazuje Tomáš. Někteří naši hráči utkání dohrávají se sebezapřením, když v soubojích schytali pár ran. Nemáme sílu a hlavně vůli pokusit se utkání ještě zdramatizovat. Domácí nám navíc v 75. minutě nakládají na cestu do Plzně pověstného bůra. Na konci rychlého domácího brejku po levé straně je střela již z naší šestnáctky. Jirka nepříjemný balón dokáže vyrazit za sebe. Tam ale další z hladových domácích kopáčů opět nechává svého strážce za sebou a pohodlně doklepává volný míč do naší zívající svatyně – 1:5. :-@ Po pár minutách sudí ukončuje naše trápení.

     V první půli nám jedna akce stačila ke chvilkovému vyrovnání stavu utkání, ale domácí hráči byli až na úvodních patnáct minut druhého poločasu pány na svém hřišti. Právě v úvodu druhé půle se utkání lámalo, když jsme nedokázali dotáhnout do konce některé naše příležitosti, zatímco soupeř trestal hned z první šance. Třetí branka nás poslala do kolen hlavně psychicky a poté to již byl pouze zmar a vyhlížení konce zápasu. Asi nejhorší jarní výkon jsme si bohužel schovali do posledního utkání celé sezóny.

     V letošním ročníku trvalo delší dobu, než si na sebe hráči zvykli a sestava si sedla. Po zimní pauze šel v naší hře vysledovat velký pokrok. K většině utkání jsme adekvátně přistupovali a výsledky se přeci jen dostavily. Zpátky nás srážel nás nepočetný kádr, což přeci jen mělo určitý vliv v některých utkáních. Konečné umístění není sice takové, z čeho bychom měli skákat radostí, ale pokud na sobě hráči budou chtít i nadále pracovat, mohli by se postupně stát oporami ve starším dorostu. Jak všichni víme, čeká nás příští rok dorostenecká divize, a to je bez ohledu na to, v jakém týmu naše mladé pušky budou nastupovat (mladší či starší dorost), obrovská výzva. Budeme se měřit s podobnými soubory, které budou stejně jako naše týmy plné očekávání. Tak přejme našim hráčům, aby jejich výkonnostní růst i nadále pokračoval a my se dočkali spousty nádherných zápasů s tím nejlepším koncem pro naše kopáče. Tak se budeme těšit!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz