Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň SD 0:2 (0:1)

publikováno 10.06.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

10.6.2017 26. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (10), Kořan (5), Ženíšek (10), Krejčí (9), Toman (6), Fakan (7), Puchoň (8), Krejča (8), Kopáček J. (9), Kutlák (6), Šural (8)

lavička: Vokáč (8), Bušek (8), Gashi (9), Vámos (-), Chudoba, Volek

branky: Ženíšek, Krejča

     Dnes jsme se rozloučili s krajským přeborem jako již několikrát v Klatovech. Samozřejmě, že jsme hodlali podat na závěr co nejlepší výkon a sebrat domácím všechny body. Až na nemocného Láďu jsme byli ve stejné sestavě jako v minulém utkání. Soupeři jsme chtěli oplatit podzimní domácí porážku a potvrdit tak naše medailové postavení v tabulce. Za ideálního počasí jsme tak mohli naposledy rozehrát letošní soutěžní utkání.

     První příležitost si vytvářejí domácí, když v 5. minutě zatahují balón po levé straně a v dalším okamžiku již letí centr do naší šestnáctky. Karpyho, který se ještě na poslední chvíli při předzápasovém rozcvičení rozhodoval, zdali mu jeho naražená záda dovolí nastoupit do zápasu, nechává jeho tělo ve štychu a míč jej přeletí. Naštěstí po několika kulečníkových odrazech se našim zadákům podaří nebezpečnou situaci vyřešit a s trochou štěstí dopravují kouli do koše našeho gólmana. Ten nechce v posledním zápase sezóny střídat a bolest kouše. V další minutě zahráváme přímák ze středového kruhu. Balón po Cigiho nákopu se snáší do domácí šestnáctky přímo na nohu nabíhajícího Žéni. Ten pouze nastaví svoji kopačku a lehce usměrňuje kouli mimo dosah překvapeného gólmana – 1:0. (so) Náš kapitán si tak připisuje desátý zářez v letošní sezóně. Hladina sebevědomí se u našich hráčů rázem zvyšuje. V 11. minutě s chutí hrající Pepík podstupuje souboj u levé lajny hned se dvěma protihráči, sebírá jim hračku a šine si to do vápna. Od levé brankové čáry poté posílá příhru pod sebe na nabíhajícího Schürrleho, který v tísni pálí. Domácí gólman ale výborným zákrokem nepříjemnou střelu vyráží na roh. V 18. minutě si Pepík znovu pohrává s jedním ze soupeřů na levé straně a posílá míč na hranici domácí šestnáctky. Odtud nepokrytý Faky ošetří svoji placírku až příliš, když přízemní střelu směruje přímo do pravé tyče. Odražený balón si zpracovává Pepík, který jej po svém uvolnění doklepává do prázdné branky. Bohužel sudí na pokyn pomezního píská ofsajd. Do těchto chvil po většinu času tvoříme hru, ale druhá branka nepřichází. Postupně se hra ale vyrovnává a již nejsme tak často hosty v soupeřově šestnáctce. Ale ani domácí hráči si nejsou schopni vytvořit nějakou nadějnější příležitost. Ve 41. minutě má již poněkolikáté velké problémy na své pravé straně Koři a ztrátu balónu hasí ještě před šestnáctkou žlutým faulem. Naše lavička Kořiho problémy okamžitě svaluje na jeho novou známost – tato okolnost našeho beka prý stojí spoustu sil. Škoda, že jsme nedokázali zužitkovat některé další možnosti. Takto do kabin odcházíme pouze s hubeným jednobrankovým náskokem.

     Do druhé půle Kořiho střídá Ejdy. V 52. minutě se o slovo významněji přihlásí Kutli, když zbytečně stahuje (chytá ho pod krkem) jednoho ze soupeřů. Za svoje počínání vidí v rukách sudího žlutou kartu. O pár minut později v 55. minutě dnešní utkání pro našeho snajpra končí. Hraje si na soupeřově polovině až příliš dlouho s balónem, a když mu jej jeden ze soupeřů sebere, nemilosrdně do něj zajíždí. Druhá žlutá a opařený Kutli má po sezóně. (%) To je samozřejmě pro náš tým obrovská komplikace. Celou sezónu nic a v posledním zápase jdeme do deseti. Za další dvě minuty Šuryho protáčí zázračně uzdravený Voky. V následující minutě nádherně vyšachováváme soupeřovu obranu, když právě Voky zatáhne balón až k levé brankové čáře a posílá jej pod sebe. Před domácí svatyní nejdříve Schürrle v souboji Vokyho nabídku míjí, ale hned za ním si nabíhá nehlídaný Faky, který ale odmítá stát se hrdinou dne. Sám před gólmanem totiž přízemní střelu posílá do středu branky právě do domácího kýpra. Kupodivu v oslabení bojujeme jako lvi, máme více ze hry a na svých kopačkách další tutovku. V 62. minutě Voky z pravé strany krásně nachází nabíhajícího Cigiho, který si již v šestnáctce kouli posunuje a co myslíš – z ideálního místa sám před brankou opět nakouří gólmana postávajícího uprostřed domácí svatyně. V 65. minutě vyfoukaného Fakyho střídá Ben – žolík našich posledních zápasů. V oslabení snad hrajeme lépe než v plném počtu, ale nemůžeme být všude. Domácí cítí šanci a hra se neustále přelévá ze strany na stranu. Naše zadní řady jsou ale v těchto chvílích pevné a neprostupné jako hráz. V 74. minutě Fíla přerušuje jednoho ze soupeřů a vidí za svůj zákrok možná přísnější žlutou kartu. V 77. minutě posíláme dlouhý nákop do středu hřiště. Balón si sbírá Cigi, který jej udrží na svých kopačkách a při svém dalším postupu si nádherně naráží s Benem, který mu kuličku okamžitě vrací do běhu. Náš hračička se v mžiku dostává za domácí obranu a tentokráte tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi nezaváhá a bezpečně svoji tutovku proměňuje – 2:0. (so) Obrovsky důležitá uklidňující branka. Soustřeďujeme se nyní hlavně na obrannou činnost a přerušování útočného snažení soupeře, který stále nenachází na naši zodpovědnou hru protizbraň. V 86. minutě musí ze hřiště právě střelec naší poslední branky Cigi, který kulhá po jednom ze soubojů. Místo něj na hrací plochu vbíhá Saša. I když se domácí hráči snaží zápas zdramatizovat, naši kopáči v deseti lidech odjezdí po zadku svoje poslední letošní utkání až do slastného konce. Odměnou je jim zasloužené vítězství.

     Naši hráči dnes ze hřiště odcházejí nadmíru spokojeni, poněvadž vědí, že dnes to zkrátka byl jejich den. Vyloučení smolaře Kutliho paradoxně ukázalo sílu našeho týmu, který se semknul a každý jednotlivec makal až do samotného závěru utkání. Poslední zápas sezóny se prostě nevypouští – toto nepsané pravidlo se nám opět podařilo dodržet.

     Letos se sice neradujeme ze zisku titulu – na nabitý kádr Petřína, kterému se sluší pogratulovat, opravdu nikdo neměl – ale vybojovaná bedna není v žádném případě špatný výsledek. I když nás určitě budou mrzet hlavně dva zápasy: podzimní Tachov a jarní Doubravka. Každopádně si náš slavný klub příští sezónu poprvé ve své historii zahraje obnovenou dorosteneckou DIVIZI. Nebudou již u toho opory letošního drýmtýmu: Ejdy, Faky, Pepík, Láďa, Kutli, Schürrle, Voky a Žéňa – těm ale patří obrovský dík za další krásnou sezónu, ve které rozdávali nám všem fotbalovou radost. Popřejme jim proto mnoho úspěchů v jejich další fotbalové anabázi, ale oni se určitě neztratí. Tak chlapci děkujeme ještě jednou za další nádhernou sezónu – nebojte, ještě uděláme pořádný podrobný rozbor na dokopné!!! SPORTOVKA FOREVER!!!

(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L)

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz