Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Tachov 8:1 (3:0)

publikováno 03.06.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

3.6.2017 24. kolo KPMD

sestava: Volek (9), Vrbata (8), Santner (9), Hlinka (9), Brejcha V. (8), Tesař (8), Ranš (9), Chudoba (8), Brejcha J. (8), Uvízl (8), Vámos (8)

lavička: Janda (8), Štěpánek (7), Novotný (7), Lukasch (7)

branky: Vámos 3x, Uvízl, vlastní, Ranš, Brejcha J., Chudoba

     Naše mladé pušky na jaře pomalu ale jistě stoupají tabulkou. Další překážkou na této cestě jim dnes byl tým z Tachova, se kterým jsme si na podzim vcelku bez větších problémů dokázali poradit. Dnes jsme chtěli potvrdit výsledek a výkon z minulého víkendu získáním dalších bodů do tabulky. Kromě dvou marodů měl trenér Konopík k dispozici celý kádr.

     Úvod utkání nás nachází poněkud nepřipravené. Hned v první minutě se jeden ze soupeřů dostává za naši obranu a tváří v tvář Vaškovi pálí. Náš gólman ale reaguje bleskově a po zmenšení střeleckého úhlu ránu vykrývá. Ve 4. minutě odpovídáme. Mimi potáhne balón až k pravé brankové čáře a odtud posílá příhru až na zadní tyč, kde připravený Saša si v klidu poradí s přesouvajícím se gólmanem – 1:0. (so) Za další dvě minuty se dostává na pravou stranu šestnáctky za hostující obranu Denis, který vzápětí pálí. Tachovský gólman ale výborným zákrokem míč vyráží na roh. Postupně přebíráme otěže utkání a hraje se převážně na soupeřově polovině. Vytváříme si několik náznaků příležitostí, ale nedokážeme je dotáhnout až do konce. Ve 26. minutě podstupuje sprinterský souboj podél levé autové čáry s jedním ze soupeřů Venca. Ten zatáhne balón až do šestnáctky, kde na okamžik o kouli přichází, ale po následném zaváhání hostujícího zadáka hračku získává zpět pod svoji kontrolu. Poté od levé brankové čáry posílá příhru pod sebe před branku na Sašu, který se ihned uvolňuje a zavěšuje pod víko – 2:0. (so) Ve 36. minutě Denis získává míč před hostující šestnáctkou a navede si jej na střed hřiště. Z hranice vápna poté svojí krásnou střelou vymetá pavučiny v levém vinglu hostující svatyně – 3:0. (so) Po trochu rozpačitém začátku jsme se dostali do tempa a po většinu času se zkoušíme tlačit před hostující branku. Utkání máme zatím plně pod kontrolou.

     Do druhé půle protáčíme hned několik hráčů. V šatně zůstávají oba Vaškové a Mimi. Na hrací ploše se objevuje Pažout s Chebym a do naší branky jde na kukačku Jirka. Běží 45. minuta a balón dostáváme do hostující šestnáctky. Konkrétně si tam s ním již hezkou chvíli hraje Saša, který si hledá tu nejvýhodnější pozici k zakončení. Po několika sekundách se mu podaří uvolnit se a opět nezadržitelně skóruje z pravé strany ke vzdálenější tyči – 4:0. (so) Hned po soupeřově rozehrání ze středového kruhu získáváme balón a Cheby posílá dlouhý nákop z vlastní poloviny před hostující branku. Tam dezorientovaný zadák hlavičkuje za sebe tak nešťastně, že hostující gólman padající list nestíhá zachytit – 5:0. (so) Ve 47. minutě naposledy střídáme, když Denise protáčí Pepa. Nepouštíme otěže utkání z rukou a stále se tlačíme na soupeřovu polovinu. V 56. minutě zatahuje po pravé straně balón Pažout a posílá přetažený centr do šestnáctky. Do ní vletí jako utržený vagón Mates, který si sbírá letící míč, přehazuje si jednoho ze zadáků a přesně zakončuje mimo dosah bezmocného gólmana – 6:0. (so) O minutu později Honza přímo v tachovské šestnáctce vystihuje příhru dalšího hostujícího zadáka a zatímco gólman riskuje skok doleva náš štírek pohodlně po zemi posílá kouli k pravé tyči – 7:0. (so) Tempo utkání přeci jen polevuje a naši hráči se spokojují s aktuálním stavem utkání. Chvíli hrajeme údržbu. V 73. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zbytečné zajetí do Santiho po odehrání balónu. V další minutě se Pepa pouští středem hřiště do individuální akce, když s pořádnou porcí štěstí přechází postupně přes čtyři hráče soupeře, aby na konci svojí exhibice prostrčil balón do šestnáctky Márovi. Ten se zkouší opřít do míče, ale koule mu sjíždí po kopačce tak šikovně, že se sotva dokutálí k pravé tyči, zatímco překvapený gólman se nezmůže na jediný pohyb – 8:0. (so) V 76. minutě pěkně kombinujeme na hranici šestnáctky. Na konci naší akce je příhra na pravou stranu na nabíhajícího Vrbyho, který v dalším okamžiku posílá svoji přízemní střelu kolem vybíhajícího gólmana do zadní levé tyče. Soupeř si svoji chvíli slávy schovává až na samotný závěr zápasu. Jeden z protihráčů neví, co s balónem a z nějakých 35ti metrů ho posílá směrem k naší brance. Koule se nebezpečně snáší na naší svatyni, Jirka couvá a výskokem padající list zkouší kontrolovat. To se mu také daří takřka ideálně. Balón totiž trefuje horní tyč naší branky, od které se odráží do těla našeho nešťastného gólmana (zřejmě jej trefuje dokonce zezadu do hlavy) – no a od našeho brankáře se samozřejmě dostává do sítě – 8:1. :-@ Sudí poté raději zápas končí.

     Dnešní utkání bylo naší jasnou záležitostí. Soupeř v úvodu trochu kousal, ale naši hráči se včas chytli a nenechali nikoho na pochybách, že tři body zůstanou doma. Ve velkém horku jsme si tak vcelku pohodlně dokráčeli pro výhru. Zbývá nám odehrát dva těžké zápasy se soupeři, s kterými se přetahujeme o konečné umístění v tabulce. Po nelichotivém podzimu tak máme šanci vylepšit si dost podstatně naše tabulkové postavení. Pojďme se tedy pokusit prodat naši jarní formu a zvládnout hned ten příští zápas proti Rokycanům. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz