Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

SK Slavia Vejprnice - SŠ Plzeň SD 1:5 (1:1)

publikováno 28.05.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

28.5.2017 23. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (8), Kořan (4), Ženíšek (7), Bušek (4), Toman (5), Fakan (6), Puchoň (7), Krejča (7), Kopáček J. (7), Kutlák (8), Vokáč (7)

lavička: Šural (7), Krejčí (7), Vámos (5), Kopáček L. (4), Chudoba (-), Volek

branky: Vokáč, Kutlák, Puchoň, Krejča, Kopáček J.

     Oproti minulému utkání, kdy jsme se museli popasovat s absencí několika hráčů, měl trenér Dejmek dnes k dispozici většinu kádru. Bohužel na škole již druhý týden probíhají praxe, které mají velký vliv na tréninkový proces celého týmu a na samotnou přípravu k utkání. Dnes nás čekal tradiční soupeř z Vejprnic – navíc na jejich trávníku, což vždy značí nevyzpytatelný zápas. I když jsou letos vejprničtí v tabulce poněkud níže, než bývalo zvykem, ve vzájemném utkání si naše týmy nikdy nic nedarovaly. Podobný zápas jsme mohli očekávat i dnes. Navíc počasí bylo vlastně již letní, takže síly mohly velice rychle ubývat. Naši kopáči si na koučovi konečně dokázali prosadit nové dresy á la Atletico Madrid – a pokřtít je špatným výsledkem by znamenalo úterní procházku v zeleném lesoparku. V současném vedru – no nechtěl bych. 

     Vůbec se nám nedaří zachytit úvod utkání. Hned v úvodní minutě se jeden ze soupeřů prosmýkne mezi našimi stopery a upaluje sám na naši branku. Vybíhající Karpy svým vyběhnutím ale protihráči zmenšuje střelecký úhel a jeho následnou střelu dokáže vyrazit do bezpečí. Ve 4. minutě se nám nedaří přerušit rychlý výpad soupeře po našem rohovém kopu. Kuba nejdříve netakticky vybíhá proti jednomu ze soupeřů, aby se poté ještě sprintem stačil vrátit do vlastní šestnáctky. Dosupí tam na poslední chvíli právě v okamžiku, kdy unikající soupeř natahuje ke střele. Skokem poslední záchrany mu náš obránce skáče do střely, kterou se mu daří zblokovat na roh. Hned v další minutě promáchne naprázdno jeden z našich kopáčů na pravé straně šestnáctky a soupeř okamžitě pálí na naši branku. Tvrdou střelu ale Karpy vykrývá. Po několika vteřinách o sobě dává vědět i náš soubor. Cigi vyplavává s balónem na kopačce a zkouší dloubnout vybíhajícího gólmana. To se mu i podaří, ale koule míjí o pár čísel vzdálenější tyč. Ve 12. minutě již poněkolikáté lacině přicházíme ve středu hřiště o balón a jeden ze soupeřů si kouli natáhne na pravou stranu před naši šestnáctku a pálí. Na táhlou střelu si Karpy sice sáhne, ale nestačí to – 0:1. :-@ Tak dlouho jsme si koledovali, až se ucho utrhlo. Hráči si začínají uvědomovat, že je něco špatně a konečně se nám daří udržet balón na svých kopačkách o trochu déle. V 19. minutě bojující Kutli udrží na levé straně míč, zvedne hlavu a centruje do soupeřova vápna. Tam si pro letící kouli zabíhá Schürrle, který od levé brankové čáry posílá zpětnou příhru na hranici malého vápna, kde operuje pozapomenutý Voky. Ten má poté dost času, aby trefil odkrytou část domácí svatyně – 1:1. (so) Takže začínáme znovu. Domácí hráči viditelně sundávají nohu z plynu, ale hra je až příliš kouskovaná na to, abychom toho dokázali využít. Ve 27. minutě dostává balón do běhu Kutli, který po zasekávačce zatáhne kouli z pravé strany do šestnáctky a pálí přes jednoho ze soupeřů. Domácí gólman se pověsí do vzduchu a efektním zákrokem technickou střelu našeho útočníka vytahuje nad břevno. Ve 35. minutě náš kapitán hasí další ztrátu balónu přidržením unikajícího soupeře za dres a za své počínání je odměněn žlutou kartou. Ve 39. minutě vykombinujeme soupeře na levé straně. Pepík vysouvá Vokyho, který vbíhá do šestnáctky z levé strany. Místo očekáváné střely ale ještě hledá lépe postaveného Kutliho. Tomu míč vůbec nesedne a místo doklepávačky do odkryté části branky domácímu gólmanovi balón posílá i s věnováním do náruče. Na začátku utkání naši střední záložníci jako by ani nebyli na hřišti a z toho pramenily domácí megašance. Poté se hra přeci jen vyrovnala, ale nejsme schopni již poněkud unavené hráče soupeře překonat. Naším hlavním problémem je nepřesnost, když zbytečně ztrácíme spoustu balónů při přechodu do útoku. Pokud se v tomto ohledu nedokážeme zlepšit, bojující domácí hráči pro nás budou tvrdým oříškem.

     Po poločasové bouřce v naší kabině dělá trenér Dejmek první změnu. Dnes malátného Kořiho nahrazuje Láďa. Zatím se ale naše hra oproti první půli o mnoho nemění. Voky sice dnes bojuje – dokonce v první půli vsítil další dvě branky, ale kvůli odmávaným ofsajdům se nemohl radovat – je na něm ale znát velký tréninkový výpadek. V 57. minutě je střídán Šurym. Z další dvě minuty nepřesvědčivého Ejdyho prostřídává Fíla. V 62. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zakopnutí balónu v přerušené hře. V další minutě dnešní Kutliho snažení nese zasloužené ovoce. Náš štírek totiž vystihuje příliš krátkou malou domů jednoho z domácích zadáků, který slabě hlavičkuje svému gólmanovi v ústrety. Kutli je u balónu dříve a podél vybíhajícího gólmana posílá kouli z levé strany k zadní tyči– 2:1. (so) Obrovsky důležitý moment, který našemu týmu může pomoci hlavně psychicky. V 65. minutě se Kutli zapisuje do statistik poněkud jinak. Dostatečně rychle neodstoupí od balónu po nařízeném přímáku a jeden ze soupeřů jej nemilosrdně zblízka nakouří. Žlutá karta je pak našemu snajprovi odměnou. V 69. minutě se hrneme po pravé straně dopředu. Láďa vysunuje Šuryho, kterému se podaří odcentrovat až na zadní tyč. Tam si kouli zpracovává Pepík, který se nedokáže dostat do palebné pozice, a proto posílá příhru na opodál operujícího Schürrleho. Ten je v domácí šestnáctce zády k brance, ale bleskurychle se otáčí a bez přípravy posílá z levé strany přízemní střelu přesně k pravé tyči – 3:1. (so) To již vypadá velmi nadějně, poněvadž stále více unavenějšímu soupeři se dnešní zápas bude těžko otáčet. Hned po vstřelené brance sudí posílá hráče ve velkém vedru se občerstvit. Využíváme krátké pauzy k dalšímu střídání. Fakyho nahrazuje Saša. V 73. minutě jsme rychle rozehráli aut na levé straně. Schürrle si zabíhá za obranu a dostává se s balónem na noze až k levé brankové čáře. Odtud poté v tísni zkouší poslat zpětnou příhru pod sebe. Koule se opravdu přes bránící hráče dostává přímo proti noze nabíhajícího Cigiho, který zavírá oči a přízemní střelou z pravé strany malého vápna podstřeluje přesouvajícího se domácího gólmana – 4:1. (so) V 77. minutě vyfoukaného Kubu, který jako obvykle odchází ze hřiště jako by byl na pokraji kolapsu, protáčí Mára. V 79. minutě máme možnost zahrávat přímý kop z pravé strany. Balón si bere Pepík a proti tříčlenné zdi zřejmě bude zkoušet štěstí svojí slabší levačkou. A skutečně. Neznatelně mrkne na hráče ve zdi, ti se mu ideálně rozestupují a Pepík přesně do vytvořeného prázdného prostoru zakroutí balón. I když technická střela postrádá razanci, přesnost jí nechybí. Gólman zkouší v poslední chvíli skočit ke své bližší tyči, ale je tam pozdě – 5:1. (so) Do megašance se po chvíli dostává ještě Saša, ale na hranici malého vápna se točí jako korouhvička příliš dlouho a svoji možnost dokonale zazdí. Utkání v poklidu dohráváme.

     Kdybychom po úvodních 15ti minutách prohrávali o tři nebo čtyři branky, nikdo by se nemohl divit. Naštěstí jsme i s trochou štěstí tragický úvod utkání jakžtakž přestáli, což nám dalo šanci vrátit se do zápasu. Přeci jen klíčoví hráči dokázali postupem času zkvalitnit svoji hru, a i když jsme šedesát minut byli jaloví, stále více unavenější domácí hráče jsme přeci jen dokázali přetlačit. Stále ještě hrajeme o co nejlepší konečné umístění a jakékoliv naše zaváhání by poslalo naše snažení do kytek. Podobný úvod utkání proti silnějšímu soupeři bychom asi těžko napravovali. Doufejme, že s návratem ke klasickému tréninkovému režimu se vrátíme i ke kvalitní hře, kterou jsme schopni předvádět. Tím spíše, že v příštím utkání proti Tachovu máme co napravovat. Podzimním zápasem proti tomuto soupeři totiž začaly všechny naše letošní problémy. Tak se na ně pojďme pořádně připravit, ať je příští sobotu na co koukat.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery