Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

TJ Sušice - SŠ Plzeň SD 0:6 (0:4)

publikováno 20.05.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

20.5.2017 22. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (8), Kořan (7), Ženíšek (8), Bušek (6), Krejčí (7), Fakan (7), Puchoň (7), Krejča (8), Toman (8), Kutlák (8), Vámos (6)

lavička: Chudoba (7), Vrbata (7), Tesař (7), Brejcha J. (-), Hlinka (-), Volek

branky: Kutlák 3x, Krejča, Toman, Ženíšek

     Po střeleckém trápení z minulého víkendu jsme dnes vyjeli až do podhůří Šumavy – do Sušice. Proti tabulkově slabému soupeři jsme byli velkými favority. Na cestě za povinnými třemi body jsme ale museli překonat několik komplikací. Vlivem několika příčin jsme na místo utkání přijeli s půlhodinovým zpožděním, a navíc se trenéru Dejmkovi omluvilo z různých zdravotních důvodů hned několik hráčů. Kouč tak měl k dispozici přesně jedenáct kopáčů, takže byl nucen sáhnout do kádru našich mladých pušek. Alespoň, že hracím povrchem byla tráva místo zdejší neoblíbené umělky.

     Hned ve 2. minutě vystihuje Kutli pomalou malou domů jednoho z domácích zadáků a okamžitě si to namíří z levé strany vybíhajícímu gólmanovi v ústrety. Bohužel místo očekávaného zakončení ještě příhrou hledá svého nabíhajícího spoluhráče, který je ale pokrytý vracejícím se soupeřem. V naší hře je zatím až příliš nepřesností, ale to samé platí i o soupeři. Až ve 13. minutě udržíme balón na levé straně hrací plochy na svých kopačkách a Kubovi se daří prostrčit kouli mezi domácími kopáči na nabíhajícího Kutliho. Ten se zbavuje svého strážce, zatáhne míč do středu šestnáctky a přízemní střelou nachází místečko u levé tyče – 1:0. (so) V 19. minutě zahráváme přímák z pravé strany. Přetažený balón jeden z našich kopáčů hlavou posílá na druhou tyč, ale tam nemá Kutli ten správný timing, aby také hlavou umístil balón do sítě. Posílá jej pouze nad břevno domácího zařízení. Jsme více na balónu, soupeře prakticky k ničemu nepouštíme, ale stále čekáme na další uklidňující branku. Až ve 25. minutě Cigi postupuje středem hrací plochy a dokonale načasovává kolmou průnikovou příhru za domácí obranu, kam si zabíhá Kutli. Ten si poté v situaci sám na gólmana ví rady, když nic nevymýšlí a posílá přízemní míč tentokráte k pravé tyči – 2:0. (so) Obraz hry je neměnný. Soupeř působí neškodně, ale naše hra končí většinou před domácí šestnáctkou. Běží 40. minuta a Faky udrží na pravé straně balón na svých kopačkách. V dalším okamžiku posílá míč někam na hranici šestnáctky přímo proti noze nabíhajícího Cigiho. Ten ideálně ošetří svoji placírku, když přízemní pokus s jistotou posílá přesně k pravé tyči – 3:0. (so) Minutu před přestávkou operuje ve středu hrací plochy Koři. Ten také v dalším okamžiku posílá centr do domácí šestnáctky, kde jdou hned dva naši hráči do souboje s domácími zadáky včetně vybíhajícího gólmana. Domácí brankář je sice u balónu jako první, ale kouli pouze slabě boxuje někam nad sebe. U padajícího balónu je jako první Kuba, který ideálně přečetl celou situaci a kouli pohodlně hlavičkuje do zívající domácí svatyně – 4:0. (so) Zápas je prakticky rozhodnut, poněvadž ze strany domácího celku nelze očekávat nějaký výraznější pokus o otočení výsledku. Tentokráte jsme do přestávky dokázali využít většinu příležitostí, které jsme si vytvořili, a to nám dává tolik potřebný klid do druhé půle.

     Ve 48. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zákrok na Cigiho ve středu hrací plochy. V další minutě již musíme střídat, když Fílovi se opět ozývá koleno. Na hrot vbíhá Mára a pokusíme se hrát na tři obránce a se třemi útočníky. V 55. minutě dnes poněkud se trápícího Sašu protáčí Vrby, u něhož se jedná o premiérový start v dresu staršího dorostu. Vracíme se tedy zpět ke klasickému rozestavení. V 60. minutě zahráváme přímák z levé strany. S utaženým balónem má domácí gólman problémy, když jej pouze vyráží na zadní tyč. Tam se zjevuje nehlídaný Mára, který ale odkrytou domácí branku ve velké příležitosti o metr přestřeluje. V další minutě vidí zblízka žlutou kartu jiný ze soupeřů za přerušení postupujícího Kutliho na levé straně. Zatímco se Kutli válí na trávníku, střídáme, když ze hřiště musí před pár minutami nakopnutý Faky, kterého ještě před autovou čarou z trenýrek vysvléká nastupující Mimi, poněvadž ty jeho jsou na dvě věci. V 66. minutě rozehráváme další přímák ze středu hřiště nakrátko. Cigi posílá balón vlevo na nabíhajícího Kutliho, který vzápětí míč centruje do domácí šestnáctky. Tam se nejvýše do vzduchu vyšplhá Žéňa, na kterém je již hezkou chvíli vidět, že by si dnes s chutí přidal po delší době další zářez na svoji pažbu. A taky že jo. Ostrá hlavička našeho kapitána končí přesně pod víkem – 5:0. (so) V 73. minutě zůstává vepředu po předchozí standardní situaci znovu Žéňa, který obírá možná i za cenu malého faulu jednoho ze soupeřů o hračku. Míč poté zatahuje do středu hrací plochy před šestnáctku a na levé straně nachází Kutliho. Náš štírek s trochou štěstí udrží balón na svých kopačkách a prostřeluje domácího gólmana – 6:0. (so) Kompletuje tak svůj další hattrick. V 79. minutě poněkud kulhajícího Kubu prostřídává Honza, pro něhož je to dnes také poprvé. V 82. minutě vidí žlutou kartu tentokráte náš hráč. Koři poněkud přitvrdí ve středu hřiště. V dalším okamžiku si svoji několikaminutovou premiéru jde užít Hlína, který nahrazuje Ejdyho. To se ale již utkání pouze dohrává bez nějakých komplikací, ale i bez dalších příležitostí.

     Povinné tři body tedy putují do Plzně. Stačil nám k tomu zodpovědný výkon směrem dozadu a zužitkování našich několika vytvořených příležitostí. Nebyl to z naší strany nějaký supervýkon, ale na dnešního soupeře to bohatě stačilo. I v okleštěné sestavě bez několika marodů jsme nedopustili žádné komplikace. Nyní se musíme adekvátně připravit na dalšího soupeře. Příští neděli hrajeme znovu venku, když zajíždíme do nedalekých Vejprnic. Nesmíme se nechat ukolébat tabulkovým postavením našeho příštího soupeře. V tomto malém derby se Vejprničtí určitě sami neporazí a náš tým má stále oč hrát. Přestože jsou někteří hráči nyní nuceni připravovat se individuálně, musí k tomuto zápasu každý jednotlivec přistoupit nanejvýš zodpovědně, abychom se vyvarovali nepříjemností. Tak zase příště.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery