Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

FC Dynamo Horšovský Týn - SŠ Plzeň MD 0:5 (0:2)

publikováno 08.04.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

8.4.2017 16. kolo KPMD

sestava: Volek (8), Vrbata (7), Santner (8), Hlinka (9), Ranš (7), Tesař (8), Tichý (8), Janda (8), Brejcha J. (8), Vamos (8), Bui (7)

lavička: Novotný (7)

branky: Janda 2x, Vámos 2x, Tichý

     Naše mladé pušky se na jaře zatím docela slušně rozehrály a dnes hodlaly vyloupit Horšovský Týn. Bohužel trenér Konopík se musel obejít bez několika členů svého kádru, kteří z různých důvodů nemohli nastoupit. Mohl tak využít pouze jediného střídání. Přesto jsme chtěli potvrdit roli favorita.

     Začínáme aktivně a hned ve 3. minutě dostává středem hřiště příhru do šestnáctky Miči, který ale z penaltové značky pálí pouze do středu domácí svatyně, kde postává gólman, jenž balón vyráží. K vyraženému míči se u levé brankové čáry dostává Saša a postupuje prakticky přímo po čáře směrem k přesunutému gólmanovi, který jeho následný střelecký pokus z nulového úhlu vyráží na roh. V 6. minutě Mimi krásně centruje z pravé strany na zadní tyč, kde opět operuje nehlídaný Saša. Ten ale z přemíry snahy hlavičkuje pouze vedle bližší tyče. Ve 14. minutě procházíme s trochou štěstí středem hřiště, odkud se balón po několika odrazech dostává na hranici domácí šestnáctky. Tam si jej přebírá Miči, který jde rázem sám proti vybíhajícímu gólmanovi, a kouli jistě posílá k pravé tyči – 1:0. (so) Vcelku brzy musí trenér Konopík sáhnout k jedinému možnému střídání, když Tomáš si při jednom ze soubojů pochroumal kotník. Ve 24. minutě tak musí ze hřiště a nahrazuje jej Pažout. Jsme stále aktivnější, nepouštíme domácí hráče prakticky do žádné vážnější příležitosti, ale kromě nepřesných střeleckých pokusů se zatím nedokážeme více prosadit. Schází nám nadstavba ve finální fázi. Až ve 37. minutě jsme důraznější ve středu hrací plochy. Miči posílá nabídku do středu šestnáctky, kam si zabíhá Pepa. Ten má sice balón na dlouhou nohu, ale to mu stačí, aby bodýlkem prostřelil gólmana k levé tyči – 2:0. (so) V poslední minutě první půle vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu, když nekompromisním zákrokem zezadu přerušuje postup rozběhnutého Honzy. Do šaten tak jdeme se zaslouženým vedením v zádech, i když při lepším řešení některých situací to mohlo být ještě nadějnější. Jen aby nás nepotkaly nějaké nepředvídatelné zdravotní komplikace.

     Do druhé půle opět vstupujeme aktivní hrou, kdy držíme balón a kombinujeme. Ve 47. minutě domácí začínají přitvrzovat, když další ze soupeřů vidí žlutou kartu za zcela zbytečný zákrok na Vrbyho již po odehrání balónu. V 52. minutě podnikáme rychlý výpad po levé straně, který táhne Hlína. Ten po svém dlouhém postupu posílá balón pod sebe Honzovi, který se zasekávačkou zbavuje jednoho ze soupeřů a posílá míč zleva na zadní tyč. Tam si zabíhá Saša, který v dost obtížné pozici dokáže kouli doklepnout přímo k pravé bližší tyči – 3:0. (so) Náš snajpr si tak konečně spravuje chuť po několika nedotažených situacích z první půle. Za další dvě minuty dojíždí jeden ze soupeřů kolíky napřed přímo před naší střídačkou Mimiho. Po zásluze je potrestán žlutou kartou. Domácím hráčům začínají poněkud téci nervy. Po několika desítkách vteřin pozdě reagujeme na nakrátko rozehrávaný roh domácího celku. Pro následný centr si skáče Vašek, ale hlavně vinou chybné komunikace se svými spoluhráči nedostává balón pod svoji kontrolu. Naštěstí do odraženého míče se pouze slabě opře jeden ze soupeřů, a tak Mimi stíhá ještě před brankovou čarou odkopnout kouli od bezpečí. A opět se žlutí. V 60. minutě vidí kartičky po vzájemné strkanici Santi se svým sparingpartnerem. Domácí již prakticky rezignovali na výsledek utkání a pouze brání dosavadní skóre. V 65. minutě letí Honza z levé strany do vápna a posílá příhru na opodál připraveného Pepu. Ten si s balónem na kopačce udělá dva rychlé kroky a z hranice malého vápna neomylně nachází místo v domácí síti – 4:0. (so) Za další dvě minuty jiný ze soupeřů vidí žlutou kartu, když pár metrů před domácím vápnem přerušuje Mičiho postup. Následný přímák si bere na starost Saša. Ten využívá zřejmě špatně postavené domácí zdi, když kolem ní posílá balón přesně k pravé tyči. Domácí gólman se natahuje marně – 5:0. (so) V 70. minutě Saša ještě nemá dost, když se pouští do samostatné akce podél pravé brankové čáry. Dokonce si naráží balón o jednoho ze soupeřů a zkouší z nulového úhlu překvapit domácího gólmanu. To se mu i daří a naši hráči signalizují sudímu, že balón již přešel brankovou čáru a přestávají hrát. Sudí je ale daleko a nereaguje. Naši kopáči se znovu zapojují do hry a dostávají se hned ke dvěma dorážkám po sobě, při kterých ale z metru trefují vždy posledního nešťastníka, jenž zevluje na brankové čáře. Smůlu má hlavně Pažout, který snad dokázal nemožné, když nedokáže trefit obrovskou prázdnou branku. Kalich hořkosti si bohužel náš útočník vypíjí do dna v následující minutě, když postupuje sám na domácího branku, ale zblízka pálí pouze do vybíhajícího gólmana. Utkání se již pouze exhibičně dohrává. Mezi kopáči proběhne ještě několik vzájemných slovních přestřelek, ale hráči nakonec udrží nervy na uzdě a utkání končí.  

     Zápas měl jednoznačný průběh, který se nám podařilo vyjádřit i několika brankami. Snažíme se stále o kombinační fotbal plný pohybu, na který se dá koukat. Zatím jsme se ale potkali s relativně slabšími soupeři. Příští týden nás čeká konečně soupeř, kterému máme z podzimu hodně co vracet. V tomto utkání proti Domažlicím by se mělo naplno ukázat, zdali jsme se po podzimu někam posunuli. Očekáváme vyrovnanou bitvu, ve které budou rozhodovat maličkosti. Doufejme, že se dá do kupy většina hráčů, kteří dnes nemohli nastoupit. Rozhodovat samozřejmě může i síla lavičky. Tak připravíme Chodům pořádnou pomlázku?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery