Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - Košutka Plzeň 4:0 (2:0)

publikováno 01.04.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

1.4.2017 15. kolo KPMD

sestava: Volek (9), Vrbata (8), Santner (9), Hlinka (9), Brejcha V. (7), Tesař (8), Tichý (7), Janda (8), Brejcha J. (8), Uvízl (8), Ranš (8)

lavička: Vamos (9), Bui Ngoc Trung (7)

branky: Brejcha J. 2x, Uvízl, Vámos

     Po rekordní výhře z minulého víkendu náš mladší dorost čekal přeci jen silnější protivník, kterému jsme měli z podzimu co vracet. Košutka nám totiž po našem matném a nesoustředěném výkonu sebrala hned dva body. Bohužel oproti minulému týdnu, kdy mohl trenér Konopík skládat sestavu prakticky ze všech hráčů, naše řady tentokráte většinou vlivem nemocí prořídly. Přesto jsme chtěli předvedenou hrou prezentovat chuť do hry, kterou jsme předvedli minulý víkend.

     Sice je od začátku utkání balón více na našich kopačkách, ale první větší šanci si v 8. minutě vytváří soupeř. Po nedůrazu našich zadáků se k míči dostává jeden ze soupeřů a namíří si to na vybíhajícího Vaška z levé strany. Našeho gólmana poté zkouší přehodit, ale naštěstí míjí vzdálenější tyč jeho svatyně. Hned v další minutě Vašek posílá dlouhý balón až na polovinu soupeře, který Denis pouští za sebe, kde si míč přebírá Pepa. Ten se s ním dostává až k pravé brankové čáře, odkud se mu jej daří kolem vybíhajícího gólmana poslat na zadní tyč. Tam si zabíhá Honza, který sice stíhán jedním ze soupeřů pohodlně doklepává kouli do odkryté branky – 1:0. (so) Jsme aktivnější, ale chybí zakončení. Až ve 23. minutě opět na pravé straně úřaduje Pepa, který si pokrývá balón. Když se již zdá, že prováhal svoji možnost k příhře, posouvá míč na přední tyč, kde si dělá prostor Denis. Ten se s koulí u nohy dokáže otočit a ke všeobecnému překvapení prostřeluje střelou z těžkého úhlu přes obránce zasahujícího gólmana na zadní tyč – 2:0. (so) Ve 29. minutě Vrby zatáhne balón do středu hřiště a vymýšlí krásnou ulici na nabíhajícího Honzu. Náš útočník poté prakticky sám před gólmanem na něj nedokáže ani nadvakrát vyzrát, když pálí slepými bezhlavě přímo do vybíhajícího hostujícího kýpra. Naši mladíci hrají s chutí, mají územní převahu a do šaten jdou se zaslouženým náskokem. Zápas ale ještě v žádném případě není rozhodnutý, a tak i ke druhé půli musíme přistoupit velmi zodpovědně.

     Ve 45. minutě letí centr z pravé strany před hostující branku a k balónu se po podskočení soupeře dostává jako slepý k houslím Matěj, který ale z hranice malého vápna pálí přímo do středu branky, kde stojí soupeřův gólman. Za další dvě minuty má více štěstí než rozumu Honza, když mu přímo na kopačku balón posílá jeden z chybujících zadáků soupeře. To vše se děje na hranici malého vápna, jenže Honza svoji tutovku dokonale zazdívá, když slabě posílá kouli do gólmanova koše. Náš útočník se již chystá mazat od branky, když hostující gólman zazmatkuje a nějakým záhadným způsobem míč vrací na Honzovy kopačky. Ten se při své druhé šanci tentokráte neukvapuje a přes dva snažící se obránce pálí přesně k pravé vzdálenější tyči – 3:0. (so) Vzápětí střídáme, když místo Matěje vbíhá na hřiště Tomáš. V 54. minutě vidí Hlína žlutou kartu, když se zdá, že přerušuje rozběhnutého soupeře na levé straně pár čísel před naší šestnáctkou. Postižený hráč po chvíli prohlašuje, že jej náš zadák ale vůbec netrefil. Sudí svoje rozhodnutí těžko vezme zpátky. Za další dvě minuty se na hřiště podívá i Saša, který měl původně figurovat v základu, ale po účasti v předchozím utkání se mu začal ozývat kotník. Dnes tak dohrál bojovníček Denis. Náš snajpr na sebe ihned strhává pozornost jednoduchou akcí, když prochází středem hrací plochy, natáhne a z nějakých 20ti metrů pouští svoji jedovku. Jeho pumelice málem přerazí břevno hostující svatyně. V 60. minutě si Saša spravuje chuť, když si pro sebe krade přetažený balón na pravé straně. Od brankové čáry potom postupuje do soupeřovy šestnáctky, pohraje si se svým strážcem a z rohu malého vápna pálí po zemi kolem gólmana k zadní tyči – 4:0. (so) Naše aktivita nekončí, soupeře nepouštíme prakticky k ničemu, ale ani naši hráči kromě několika střeleckých pokusů ze střední vzdálenosti si nevytvářejí nadějnější příležitost. Až v poslední minutě sledujeme gólovku Mičiho, který bez přípravy pálí z pravé strany velkého vápna, ale hostující gólman vytahuje efektní zákrok, kterým našemu kapitánovi radost kazí.

     Naše mladé pušky si poctivou hrou došly pro všechny body. Na rozdíl od podzimního klání jsme dnes nic nepodcenili a pohlednou kombinační hrou plnou pohybu jsme dokázali soupeře několikrát dostat do úzkých. Zatím to vypadá, že tým si přes zimní přestávku oproti podzimu více sedl a z našich mladíků je vidět hlavně chuť do hry, která v některých přechozích utkáních přeci jen trochu chyběla. Doufejme, že se nám budou vyhýbat nemoci a zranění, abychom dokázali na průběh zápasů adekvátně reagovat střídáními. Tak příště nás čeká výlet na Chodsko, kde bychom opět chtěli prokázat naši doufejme, že stále stoupající kvalitu.

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz