Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

T.J. Tlučná - SŠ Plzeň SD 0:11 (0:5)

publikováno 26.03.2017 (aktualizováno 25.07.2017)

26.3.2014 14. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (9), Kopáček L. (8), Ženíšek (7), Krejčí (7), Chudoba (8), Fakan (7), Puchoň (8), Gashi (7), Kopáček J. (7), Vokáč (7), Kutlák (9)

lavička: Krejča (7), Vámos (9), Bušek (7), Volek (8)

branky: Kutlák 3x, Vámos 3x, Kopáček J. 2x, Puchoň, Vokáč, Kopáček L.  

     Tak je to opět tady. Po dlouhé zimní pauze začala jarní soutěžní část. Naši starší dorostenci v ní hodlají sehrát důstojnější roli než na podzim, který jsme zakončili třemi porážkami v řadě. Navíc na vstřelenou branku čekáme přes 180 minut. K úvodnímu utkání jsme zavítali na upravené hřiště do nedaleké Tlučné. Soupeř se beznadějně krčí na samotném konci tabulky, takže papírově lepšího protivníka na rozehrání jsme si nemohli ani přát. Byla tady obvyklá otázka podcenění slabšího soupeře, ale jak se později ukázalo, kvalitativní rozdíl byl více než znatelný. Trenér Dejmek začíná do kádru postupně zapracovávat některé hráče mladšího dorostu, aby zvýšil konkurenci v nepočetném kádru našeho souboru. Navíc několik hráčů je stále ve stavu nemocných.

     Zápas se od začátku nese ve znamení naší nátlakové hry, když se hraje převážně na útočné polovině soupeře. Hned v úvodní minutě dostává Ben balón proti noze, ale z deseti metrů branku překopává. V 8. minutě Faky zahrává roh z pravé strany. Přetažený centr padá na zadní tyči pozapomenutému Pepíkovi přímo na hlavu a ten míč posílá přesně k pravé vzdálenější tyči – 1:0. (so) Za další dvě minuty Ben udrží balón na pravé straně na noze. Následná střela si sice přes hradbu těl cestu do sítě nenajde, ale k odražené kouli se dostává uvnitř vápna Pepík, který si ji zpracovává a vzápětí uklízí přesně k levé tyči – 2:0. (so) Ve 12. minutě nejdříve Žéňa všechny kolem překvapuje svým nekontrolovaným pádem na hrací plochu bez cizího zavinění, abychom balón vzápětí dostali z pravé strany do vápna, kde si Schürrle obhazuje svého strážce a v záklonu dokonce levačkou posílá míč do protipohybu gólmana ke vzdálenější tyči – 3:0. (so) Po několikaminutovém půstu si další obrovskou šanci vytváříme až ve 24. minutě, když Láďa svým centrem ideálně nachází za domácí obranou Vokyho, který se přes zájem domácích zadáků dostává do výborné palebné pozice. Bohužel zblízka pálí pouze do vyběhnutého gólmana. Ve 27. minutě Fíla posílá míč ze středu hřiště opět za obranu, kam si nabíhá Voky. Ten pálí z levé strany, ale gólman mu efektním zákrokem radost kazí, když balón vyráží na roh. Ve 30. minutě si krásně v rychlosti před vápnem naráží míč Kutli s Pepíkem, ale naše tykadlo v obrovské příležitosti posílá kouli znovu přímo do gólmana. V další minutě se ale náš snajpr již raduje. Ben udrží balón i přes nedovolený zákrok soupeře a posílá kouli za obranu. Právě Kutli využívá skákajícího balónu, aby jej ladným obloučkem poslal přes vybíhajícího gólmana do sítě – 4:0. (so) Ve 41. minutě podnikáme rychlý útok středem hřiště. Ben vysunuje Kutliho, který se dostává do vápna. Obránce přichází pozdě, a i když si na střelu našeho štírka domácí gólman stačí sáhnout, razance vítězí – 5:0. (so) Na našich hráčích je sice na první pohled vidět nerozehranost, ale na neškodného soupeře to prostě bohatě postačuje. Otázkou tak zůstává, kolika brankami se nám podaří zatížit konto domácího týmu po poločase.

     Do druhé půle nahrazuje Máru, který nastoupí i ve druhém utkání, Ejdy. Hned v první minutě Kutli vymýšlí krásnou ulici středem hřiště na rozběhnutého Vokyho, který si to rázem hrne nikým neobtěžován na domácí branku, a vzápětí posílá balón po zemi přesně k pravé tyči – 6:0. (so) Náš střelec si ale dnes musí nechat zajít chuť na další zářezy, poněvadž v 51. minutě uvolňuje svoje místo Cigimu. Za další dvě minuty pouze nevěřícně zíráme na počínání našeho kapitána, jenž svoji malou domů adresuje přímo na nohu zřejmě neviditelného soupeře, který se rázem ocitá bezprostředně před vše zachraňujícím Karpym. Náš gólman si tak na svůj dnešní jediný ostrý zákrok musel počkat až do této chvíle. V jasné soupeřově příležitosti ale zůstal pánem situace, když perfektně čte úmysl protihráče a oba střelecké pokusy s klidem svým vlastním fantasticky vykrývá. V 57. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu, když úmyslně vkládá svoji ruku do centru našeho hráče. V 60. minutě má dnes již odpracováno Pepík, kterého střídá Saša. V další minutě se do balónu pár čísel za šestnáctkou soupeře opírá Faky a jeho utěšený pokus končí na břevně domácí svatyně. V 65. minutě zahráváme roh z levé strany. K přetaženému balón se nakonec dostává Saša a z pravé strany jej centruje zpátky do šestnáctky. Soupeřův gólman neodhaduje dráhu letu balónu a je příliš krátký. Za ním zaskluzuje padající kouli v ústrety Láďa kolíky napřed, který svojí premiérovou trefou nekompromisně zatlouká další hřebíček do místního zařízení – 7:0. (so) V 70. minutě protáčíme gólmany, když se do naší branky vykračuje nudit Vašek místo vyvětraného Karpyho. V další minutě nachází Fíla svojí příhrou Sašu, který operuje před vápnem soupeře. Ten se otáčí s balónem na noze, aby vzápětí levou nohou vymetl nádhernou střelou levou šibenici domácí branky – 8:0. (so) V 79. minutě vhazujeme aut na levé straně. Dostáváme balón na hranici šestnáctky, odkud po zpracování míče z otočky pálí Kutli. Domácí gólman dokáže kouli pouze vyrazit nad sebe. Saša správně dohrává situaci, je u vyraženého balónu dříve a doklepává jej za záda bezmocného brankáře – 9:0. (so) V 82. minutě Kutli středem hřiště vysouvá Sašu, který se nachází na ofsajdové hranici, ale nemává se. Poté si náš snajpr již ví rady, když střelou ponad gólmana kompletuje svůj premiérový čistý hattrick za tým staršího dorostu – 10:0. (so) V 86. minutě sledujeme další pohlednou akci středem hřiště. Kutli podrží před šestnáctkou balón a ideálně si naráží se Sašou. Ten mu míč v rychlosti vrací a Kutli je najednou zcela sám před vybíhajícím gólmanem. Toho si poté vychutnává krátkou kličkou na levou stranu a zasunutím balónu do prázdné branky také on vyžaduje, aby diváci zasypali hrací plochu kšiltovkami – 11:0. (so) Po chvíli je utkání sudím ukončeno.

     Pro povinné tři body jsme si dnes v poklidu dokráčeli, když jsme v průběhu utkání střídali světlejší okamžiky s těmi průměrnými. Naši ofenzivní hráči si s chutí zastříleli. Soupeř nás ale dnes vůbec neprověřil a síla našeho výběru se tedy ukáže až v utkání proti silnějším protivníkům. Příští týden nás čeká další nováček soutěže, proti kterému budeme opět velkými favority. Tak hlavně nic nepodcenit a řádně se na Košutku připravit. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz