Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:0 (2:0)

publikováno 19.11.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

19.11.2016 13. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (8), Kopáček L. (6), Ženíšek (8), Krejčí (5), Kořan (5), Krejča (6), Vokáč (6), Bušek (5), Kopáček J. (6), Šural (4), Kutlák (5)

lavička: Puchoň (7), Vámos (6), Janda (7), Volek

branky: počkejte do jara, spadnou

     Naši mistři jsou od zpackaného utkání v Tachově v hlubokém útlumu. K závěrečnému zápasu podzimní části sezóny jsme zajížděli na neoblíbenou miniumělku do Rokycan. Trenér Dejmek měl k dispozici pouze dvanáct hráčů kádru, takže na lavičku si opět musel vytáhnout kopáče z mladšího dorostu. V nevlídném počasí nás nečekalo vůbec nic příjemného. Domácí se nám chtěli pomstít za jarní krádež titulu a náš rozklížený mančaft měl ještě v hlavách loňskou komedii, kterou jsme na miniplácku sehráli.

     Ze zápasu uplyne necelých deset vteřin a naše noční můra je zpátky. Rozehráváme ze středového kruhu směrem k naší brance a soupeř na nás okamžitě naleze takovým způsobem, že vyplaší Ejdyho s Fílou, kteří pod tlakem přicházejí o balón. Míč jde navíc přímo na nohu jednomu z rozběhnutých soupeřů, který se ocitá zcela sám před vybíhajícím Karpym a z velkého vápna zakončuje. Náš gólman fantastickým zákrokem vykrývá soupeřovu střelu a vyráží ji před sebe bohužel pouze ke zcela opuštěnému soupeři, který balón pohodlně uklízí do zívající branky – 0:1. :-@ Tak jeden primát si dnes určitě odvezeme – absolutně nejhorší začátek utkání v dosavadní klubové historii. Na malém prostoru prakticky nejde hrát kombinační fotbal. Je to dnes hlavně a pouze o soubojích, ze kterých ale většinou vycházejí vítězně odhodlaní domácí kopáči. Přesto si v 11. minutě vytváříme tutovku, když se domácí obrana zapomíná na půlící čáře a Šury vyplavává mezi zadáky. Naše tykadlo tak postupuje přes celou minipolovinu hrací plochy na domácí zařízení. Bohužel jeho střela z velkého vápna letí prakticky do středu branky a navíc její výška je ideální pro vyniknutí domácího gólmana, který balón pohodlně vyráží. Domácí samozřejmě zkouší využít každý aut nebo roh, k čemuž jim dáváme nespočet příležitostí. Ve 20. minutě ale soupeř kope roh z pravé strany. Na přetažený centr si naskakuje nikým nebráněný protihráč, který svoje kladivo posílá nechytatelně k pravé tyči – 0:2. :-@ Naši hráči by se nejraději zakopali hluboko pod zem. Nejsme schopni žádné reakce. Většina našich kopáčů není schopna vyrovnat se s důrazem domácích hráčů, kteří na rozdíl od nás hrají jednoduše a účelně. Náš přechod do útoku je strašně kostrbatý a nedokážeme se dostat vůbec na dostřel domácí branky natož vytvořit si zajímavější příležitost. Obraz hry se po celou první půli prakticky nemění. Navíc ve 39. minutě po našem autu na soupeřově polovině situaci vyřešíme takovým způsobem, že jeden ze soupeřů ukazuje našim kopáčům záda ještě na vlastní polovině. Zachrání nás pouze ta okolnost, že si protihráč až příliš předkopne balón ve finální fázi, na což dokáže blesku rychle zareagovat Karpy, který mu skáče pod nohy a dostává kouli do bezpečí. Ve 42. minutě si domácí hráči vytvářejí další příležitost, když posílají míč do ulice, kam si zabíhá jeden ze soupeřů. Ten vzápětí ihned zkouší zakončit, ale Karpy vytahuje další pohotový zákrok a nachází balón pod svým tělem. Máme za sebou poločas, ve kterém jsme předvedli bezkrevný výkon, jenž absolutně nemůže stačit na nadšeně hrající domácí tým, který je zatím pánem na hrací ploše. Pokud nepřidáme důraz, osobní statečnost a nezjednodušíme hru, zle nedobře se nám povede po přestávce.

     Trenér Dejmek zkouší oživit naši hru hned dvojitým střídáním. V šatně zůstává Koři s Ejdym a místo nich jdou na hrací plochu Schürrle se Sašou. Přeci jen se alespoň trochu zvedáme a hru se nám daří vyrovnat. Oba týmy si vytvářejí několik náznaků příležitostí, ale střely jsou buď zblokovány, nebo si je oba gólmani pohodlně stahují do košů. Z nepřehledných situací v šestnáctkách vycházejí vždy vítězně bránící týmy. Až v 65. minutě podnikáme po soupeřově standardce rychlý brejk, kdy Šury tahá balón po pravé straně. Na konci svojí akce ale místo pořádné střely nebo příhry na volného Kutliho slabě zakončuje do připraveného koše domácího gólmana. Za další dvě minuty se jeden z domácích hráčů probíjí po levé straně a dostává se za naši obranu. Na hranici šestnáctky přihrává z levé strany do středu hrací plochy na svého zcela volného spoluhráče. Pouze absolutně nezvládnutá koncovka, kdy soupeři sjíždí balón po kopačce, zachraňuje náš tým od další pohromy. Hned v následující minutě je na tahu náš soubor. Cigi udrží balón u nohy na pravé straně a od pravé brankové čáry posílá příhru pod sebe na hranici malého vápna. Tam je v náběhu Saša, který v tísni nedokáže umístit kouli do sítě, když o pár čísel míjí pravou tyč. V 73. minutě jeden z protihráčů přechází přes Láďu na levé straně, ale do jeho střely v poslední chvíli padá jeden z našich zadáků společně s Karpym. V 80. minutě hoříme znovu na levé straně. Jeden ze soupeřů zkouší v tísni poslat balón před naši branku, což se mu po několika tečích také podaří. Bohužel tam dobíhá nešťastný Fíla, který si v setrvačnosti kouli sráží do vlastní sítě – 0:3. :-@ V 83. minutě Láďu střídá Pepa. Na konci utkání zkoušíme riskovat, čehož soupeř několikrát využívá ke kontrům, které ale není schopen dotáhnout až do konce. Přes naši snahu se ani čestné branky dnes nedočkáme.

     Poslední zápas podzimu naplno odhalil naše současné rozpoložení, které jsme nastartovali v Tachově. Deset utkání jsme odehráli zodpovědně a s určitou kvalitou – potom se to někde zadrhlo. Některé naše opory, které táhnou tým celý podzim, jsou již unavené a adekvátní náhrada za ně prostě není. Pár ostatních kopáčů zase v současné době není schopno vydat se v utkání ze všech sil a jejich snaha působí značně alibisticky. Navíc kádr není z nejširších a každá absence – zvláště hráčů základu – musí být poznat. Zkrátka sezónu si většina našich hráčů ve svých hlavách ukončila již před třemi týdny. Nyní bychom měli problém prakticky s jakýmkoliv soupeřem. Je před námi zimní přestávka, ve které bychom měli načerpat nové síly na jaro. Stále je oč hrát – minimálně o svoje jméno. K lepším výkonům bude ale potřeba, abychom opět začali fungovat jako tým – tady bude možná zakopaný pes. Přece nechceme dosáhnout historicky nejhoršího umístění v soutěži, což by naše aktuální páté místo bohužel bylo. Bez dřiny a potu to nepůjde – tak máme pár týdnů na to, abychom si vylízali rány, a poté již začne peklo v podobě tradičního zimního soustředění. Temný rytíř povstal – povstane i SPORTOVKA !!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz