Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Klatovy 1:3 (0:1)

publikováno 12.11.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

12.11.2016 12. kolo KPMD

sestava: Lukasch (7), Hlinka (7), Sloup (7), Štěpánek (8), Brejcha V. (8), Vrbata (7), Tichý (7), Chudoba (7), Tesař (9), Brejcha J. (7), Uvízl (7)

lavička: Santner (7), Novotný (7), Volek (-)

branky: Tichý

     Dnes naši mladíci vyzvali tradičního soupeře, který každou sezónu dokáže poskládat kvalitní výběr. Náš soubor minulý týden zvládl utkání v Tachově, ale dnes se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Vámose, který je autorem hned celé poloviny našich vstřelených branek. Další citelnou ztrátou zřejmě bude absence jednoho z tvůrců naší hry – nemocného Jandy. V mrazivém počasí jsme tak nastoupili k poslednímu letošnímu domácímu zápasu.

     Od začátku utkání jsou více na balónu hosté. Náš tým se směrem dopředu prosazuje velmi těžko. Začínají přicházet šance soupeře. V 10. minutě letí balón za naši obranu. Po levé straně vletí do naší šestnáctky jeden z protihráčů a vzápětí z velmi nadějné pozice zakončuje. Jirka riskuje vzdálenější stranu a odkrývá svoji bližší tyč. Soupeři ale balón poněkud sjede po kopačce a naštěstí pouze lízne bližší levou tyč našeho zařízení. Za další dvě minuty Venca tahá za záchrannou brzdu metr před naší šestnáctkou a v rukou sudího se objevuje žlutá karta. Následný přímák hostující snajpr posílá přes postavenou zeď, která míč lehce tečuje. Jirka je ale u své bližší tyče včas a výborným zákrokem vyráží nebezpečný balón na roh. Ve 22. minutě jeden ze soupeřů přechází přes Hlínu u levé brankové čáry a zkouší technickým pokusem z velkého úhlu přehodit Jirku. Míč se sklouzne po břevně naší branky a dorážku hostům již nedovolíme. V další minutě vidí žlutou kartu Honza za přerušení postupu jednoho ze soupeřů na pravé straně. Bohužel následný přímák již končí v naší síti. Soupeřův táhlý pokus přelétá Jirku, který dělá úkrok za zeď, a balón se třepe u naší zadní tyče – 0:1. :-@ Naši hráči se v první půli dostávají pouze ke třem střelám na soupeřovu branku. Největší příležitost si vytváříme v 34. minutě, kdy Mára zatlačí na posledního hráče hostujícího celku a donutí ho k chybě. Obírá ho na hranici šestnáctky o balón, dostává se před něj, ale na svoji následnou střelu nemá dost klidu, takže míč končí nad brankou soupeře. Ve 37. minutě hosté zahrávají již několikátou standardku z pravé strany. Centrovaný balón dostává pod kontrolu jeden ze soupeřů na přední tyči, který se vzápětí otáčí a pálí. Jirka musí opět prokázat svoji kvalitu, když míč nejdříve v pádu vyráží nad sebe, ale ihned se dostává zpátky na nohy a kouli bezpečně stahuje do svého koše. Do šaten tak jdeme s jednobrankovým mankem, což nám sice dává určitou naději do druhé půle, ale hosté nám toho příliš nedovolují. Naši hráči si museli vypomáhat nedovolenými zákroky. Po jednom z nich soupeř dokázal přetavit svoji aktivitu ve vedoucí branku.  

     Obraz hry se po přestávce příliš nemění. Soupeř většinou drží balón a kombinuje, zatímco naši kluci zkouší podnikat občasné útočné výpady. V 53. minutě vidí žlutou kartu tentokráte jeden ze soupeřů za nedovolený zákrok na pravé straně. Za další dvě minuty si protihráče přidrží Vrby a znovu se žlutí. Vrbyho vzápětí střídá Santi. V 60. minutě hosté dostávají balón do šestnáctky, kde si jej zpracovává jeden ze soupeřů, který se dokáže uvolnit a ponad padajícím Jirkou uklízí kouli bezpečně do sítě – 0:2. :-@ Dvougólová ztráta je při aktuálním rozložení sil na hřišti již velmi nepříjemná. Za další dvě minuty vidí žlutou kartu Miči za zákrok ve středu hrací plochy. V 68. minutě bojujícího Vencu střídá Pažout. V 70. minutě letí balón za naši obranu a rychlý soupeř se dostává před Chebyho, kterého udrží na zádech a svůj samostatný postup korunuje přesným zakončením. Jirka tak musí potřetí dojít pro míč do své sítě – 0:3. :-@ Naposledy střídáme, když Denise nahrazuje Vašek. V 74. minutě jsme důraznější ve středu hřiště. Balón si bere Miči a prochází přes dva hráče soupeře. Svoji individuální akci zakončuje umístěnou střelou z pravé strany šestnáctky přesně k zadní tyči – 1:3. (so) Bohužel snížení přichází příliš pozdě. V posledních minutách soupeři trochu docházejí síly a naši kopáči jsou najednou aktivnější. Dokážeme si vytvořit ale již pouze jednu, zato obrovskou příležitost. V 77. minutě u levé brankové čáry Vašek udrží balón a centruje jej na zadní tyč. Tam si zabíhá Santi, který ale místo ošetření míče placírkou volí razantnější zakončení a kouli mezi tři tyče umístit nedokáže.

     Viděli jsme dnes zasloužené vítězství hostujícího celku, který byl po většinu zápasu aktivnější. Naši hráči ale tentokráte utkání rozhodně neodchodili. Bohužel na kvalitního soupeře to dnes nestačilo. Absence klíčových hráčů byla až příliš citelná. Škoda chvilkových ztrát koncentrace ve druhé půli při soupeřových gólovkách, kterými hosté utkání rozhodli. Příští týden podzimní část sezóny zakončíme na rokycanské umělce. Domácí jsou na tom letos podobně jako náš celek, takže bychom mohli vidět vyrovnané utkání. Doufejme, že trenér Konopík bude mít k dispozici co největší počet hráčů, abychom se mohli pokusit zakončit podzim vítězně. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery