Úvod » 2016/2017 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 0:1 (0:1)

publikováno 12.11.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

12.11.2016 12. kolo KPSD

sestava: Karpíšek (7), Kopáček L. (5), Ženíšek (8), Bušek (4), Krejčí (7), Kořan (6), Gashi (6), Puchoň (8), Kopáček J. (7), Šural (5), Kutlák (5)

lavička: Krejča (6), Fakan (5), Tesař (-), Volek

branky: došly

     Po událostech z minulého víkendu, kdy někteří hráči dali přednost poněkud odlišné předzápasové přípravě, nás dnes čekalo utkání pravdy. Nehrálo se pouze o aktuální druhé místo v tabulce, ale hlavně o znovunavrácení tváře celého týmu. V případě dnešního neúspěchu by se pokus o obhajobu loňských pozic dostal do oblasti čisté teorie. Bohužel trenér Dejmek neměl k dispozici Vokáče, který ve zdraví nepřežil svoji oslavu a ani Tomana, jehož palec nevydržel hrátky v tělocvičně. Na lavici naopak byli alespoň na část utkání připraveni rekonvalescenti Fakan s Krejčou. V teplotách kolem nuly jsme tedy šli na věc.

     Ve 2. minutě kopeme přímák po faulu na Pepíka z levé strany. Na přetažený balón si na zadní tyči naskakuje Žéňa a hlavou ho vrací před branku. Tam bohužel Ejdy míč promáchne, ale koule se ještě dostává ke Kutlimu, který z levé strany zkouší zakončit. Ale ani jemu není souzeno, když jeho pokus je zblokován na roh. O dvě minuty později zahřmí na opačně straně. Absolutně propadáme na levé straně a soupeř si píchne balón kolem lajny, aby jej vzápětí dokázal posunout do středu hrací plochy, kde zapomínáme na dalšího ze soupeřů, který se ocitá najednou zcela sám před naší šestnáctkou. Tomu se poté daří posunout míč pod padajícím Karpym až do naší sítě – 0:1. :-@ Hosté nás tak velmi brzy svojí vstřelenou brankou dostávají pod tlak. Naši hráči se velice těžko dostávají před hostující branku. Šance přicházejí prakticky pouze po standardních situacích. Soupeř se nikam nehrne, ale v kombinaci a důrazu nás většinou předčí. Pouze díky Žéňovi, kterému dnes zdatně sekunduje Fíla, se nám daří přerušovat hostující útočné výpady. Až ve 20. minutě, kdy byl již poněkolikáté faulován Pepík na svojí levé straně, zahrozíme po další standardce. Ben načechrá míč do vápna, kde se k němu žádný ze soupeřů nedokáže dostat. Balón tak bez teče končí přímo na pravé tyči soupeřova zařízení. Bohužel naši hráči odraženou kouli pouze v klidu zpovzdálí sledují, takže hosté pohodlně dostávají míč do bezpečí. Ve 24. minutě se Kutlimu podaří pěkně přenést hru, když z levé strany nachází na pravé straně šestnáctky aktivního Schürrleho. Ten se vzápětí dokáže uvolnit, ale jeho nebezpečnou přízemní střelu si hostující gólman u své bližší tyče dokáže pohlídat, když je rychle na zemi a vyráží balón na roh. Nevzdáváme se, ale hosté nás k ničemu nepouští. Až na pár náznaků nedokážeme nic vymyslet. Ve 38. minutě vidí Šury žlutou kartu za potažení jednoho ze soupeřů za dres. V poslední minutě prvního poločasu se dereme do hostující šestnáctky a balón dostává Schürrle proti noze. Bohužel střela mu hrubě nesedne a končí nad brankou. Hosté jsou důraznější a i v kombinaci naše hráče většinou předčí. Hra některých našich kopáčů má bohužel rezervy – hlavně v pohybu a důrazu. Každopádně utkání je stále hratelné. Uvidíme, zdali po přestávce dokážeme překročit svůj stín zlepšeným výkonem.

     Do druhé půle Cigi nahrazuje Ejdyho. V 52. minutě podnikáme rychlý výpad, když Žéňa udrží balón na naší polovině a posílá jej vlevo za hostující obranu na nabíhajícího Kutliho. Ten kouli dokáže přihrát do středu hřiště na sprintujícího Šuryho, který v obrovské šanci selhává, když sám před vybíhajícím gólmanem pálí pouze přímo do hostujícího kýpra. Prakticky totožná situace jako před klatovskou vedoucí brankou, pouze výsledek celé akce je bohužel zcela rozdílný. Za další dvě minuty Kutliho střídá Faky. V 60. minutě se musí Karpy blesku rychle vrhnout pod nohy jednomu ze soupeřů, který dostává balón do ulice po levé straně našeho vápna. Náš gólman je u míče dříve a vyráží kouli do bezpečí. Zdá se, že v posledních minutách přebírá otěže utkání soupeř, který se stále častěji ocitá před naší šestnáctkou. V 63. minutě si hosté otevírají soukromou střelnici, když krátce po sobě vysílají na naši branku hned tři nebezpečné pokusy. První ránu z velkého vápna Karpy výborným zákrokem dokáže vyrazit, když se pověsí do vzduchu a vytáhne balón ze šibenice. K odraženému míči se ale dostávají hosté. Další střela je zblokována našimi zadáky a poslední pokus ze zajímavé pozice končí vysoko nad naší svatyní. V 70. minutě tady máme vynucené střídání, když chvíli hrajeme o deseti. Cigimu se totiž po jednom ze soubojů znovu ozývá koleno a není schopen pokračovat ve hře. Ke svojí premiéře v dresu staršího dorostu tak nastupuje Mimi. Jestliže jsme se v první půli ještě dokázali několikrát dostat do hostující šestnáctky, nyní je to bohužel velká křeč. Některým hráčům viditelně dochází a ostatní, byť obětavě bojující nejsou všechno schopni olítat. V 72. minutě hosté podnikají rychlou kombinační akci, na jejímž konci je střela z naší šestnáctky přes bránícího hráče. Balón naštěstí o pár čísel míjí zařízení. Hrajeme na riziko, kdy se Žéňa vysouvá dopředu, ale nejsme schopni založit nějakou kloudnou akci. Brejky soupeře stíháme jakž takž pokrývat, ale náš závěrečný nápor nebo alespoň pokus o něj se dnes vůbec nekoná. Hosté si vcelku pohodlně hubený náskok pohlídají. Jediná šance za druhý poločas je ukrutně málo.

     Výsledek dnešního utkání je zasloužený, i když jsme se do několika šancí dostat dokázali. Klatovy nás předčili v důrazu a v kombinaci. Dnes podalo slušný až výborný výkon pouze pět hráčů a to je zatraceně málo. Ostatní bohužel zůstali za očekáváním a to při kvalitativně vyrovnaném hostujícím souboru zřejmě rozhodlo. Paradoxně jsme zatím nejlepší výkon, kdy všichni hráči utkání odjezdili od začátku až do konce, podali v zápase proti výbornému Petřínu, ve kterém jsme padli. Klatovy dnes k poražení určitě byli, ale pokud ke své hře nadstavbu nepřidá více než polovina hráčů našeho souboru – to se již musíme spoléhat na obrovské štěstí, abychom nějaký bod ukořistili. Štěstí se dnes nedostavilo. Co tento výsledek znamená, je nad slunce jasné. Bylo by ale obrovskou chybou přestat na sobě pracovat. Nebo snad nechceme si sami sobě dokázat, že ten letošní tým přeci jen svoji kvalitu má? K poslednímu utkání zajíždíme na miniumělku do Rokycan. Co se tam odehrálo přesně před rokem, máme všichni v živé paměti. Zkrátka rokycanským za toto utkání hodně dlužíme, zatímco oni se naopak budou chtít revanšovat za naši krádež loňského titulu. Čeká nás zkrátka bonbónek na závěr. Není nač se šetřit, tak proč podzim nezakončit konečně s hlavou vztyčenou?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz