Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

FK Tachov - SŠ Plzeň MD 0:5 (0:3)

publikováno 05.11.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

5.11.2016 11. kolo KPMD

sestava: Volek (8), Brejcha V. (7), Sloup (7), Štěpánek (8), Tesař (8), Novotný (7), Janda (7), Chudoba (7), Brejcha J. (7), Tichý (7), Vámos (8)

lavička: Vrbata (7), Holeček (7), Lukasch (7+)

branky: Vámos 4x, Tichý

     Výkony našich mladíků mají v posledních zápasech stoupající tendenci, což jsme hodlali potvrdit i na tachovské umělce. K týmu se v týdnu připojil Volek se Štěpánkem a Vrbatou, ale volno naopak dostal Hlinka. Každopádně měl trenér Konopík k dispozici o dva hráče více než v minulém utkání.

     Utkání začínáme aktivně a zkoušíme se tlačit do šestnáctky soupeře. Vašek musí boxovat jeden nebezpečný domácí centr, ale ve 12. minutě udeří náš tým. Saša dostává jednoho z domácích zadáků pod tlak a ten přichází o balón. Míč má na kopačkách Miči, který si jej v rychlosti naráží se Sašou, a nekompromisně zavěšuje – 1:0. (so) Vstřelená branka naše hráče nabíjí a pokračujeme v aktivní nátlakové hře. Ve 25. minutě máme možnost zahrávat přímák z nějakých 25ti metrů. Kouli si postaví Saša a s ronaldovským postojem očekává pokyn sudí. Vzápětí posílá balón přes zeď a angličanem o levou bližší tyč nádherně skóruje – 2:0. (so) Následná gólová oslava s Márou je velmi kreativní. Několikrát se dostáváme na dostřel, ale domácí obranné šiky drží. Až ve 38. minutě si balón bere Pepík ještě na vlastní polovině a postupně v rychlosti přechází přes tři hráče soupeře, z nichž si dělá slalomové branky. Před domácí šestnáctkou si náš špílmachr naráží se Sašou, aby mu kouli vzápětí vrátil. Saša vpadne do vápna z levé strany a cizelérsky posílá balón po zemi kolem vystoupivšího gólmana přesně k pravé tyči – 3:0. (so) Aktuální skóre odpovídá dění na hrací ploše a naši mladíci se mohou v klidu připravovat na druhý poločas.

     Ve 47. minutě Mára vymýšlí ulici středem hřiště na Sašu, který operuje na hranici šestnáctky. Ten dělá tři rychlé kroky do vápna a z pravé strany nachází místečko u vzdálenější levé tyče domácí svatyně – 4:0. (so) Saša se nám dnes rozstřílel. Střídáme, když Pažouta nahrazuje uzdravený Vrby. Pod vlivem dosavadního průběhu utkání přeci jen již nejsme tak ostražití a důslední. Domácí ještě nic nebalí a začínají vystrkovat drápky. V 52. minutě soupeř nakopává balón za naši obranu. Za míčem sprintuje jedno z domácích tykadel, ale vybíhající Vašek je u kuličky dříve a padá pod nohy rozběhnutému protihráči. Náš gólman dostává míč do bezpečí a setrvačností svého těla ještě zkosí soupeře, který ve snaze být u balónu dříve nestíhá nadskočit. Naštěstí se domácí kopáč sice těžce, ale přeci jen po pár vteřinách zvedá ze země. V 65. minutě to Miči přehání v jednom ze soubojů a vidí za své počínání žlutou kartu. V 68. minutě poctivě hrajícího Vencu střídá střelec Petr. V 71. minutě vidí další žlutou kartu tentokráte jeden ze soupeřů, když přepaluje právě rozběhnutého Petra u pravé lajny. Nařízený přímák posíláme do vápna. Jeden ze soupeřů hlavičkuje před svým gólmanem někam na velké vápno, kde Saša prokazuje výborný výběr místa a pohodlně doklepává kouli do odkrytého domácího zařízení – 5:0. (so) V 73. minutě je za obrovských ovací z hrací plochy stažena hvězda dnešního utkání Saša, který si oprávněně vychutnává svůj triumf. Nenahrazuje jej ale nikdo jiný než na zápas natěšený a připravený Jirka. Utkání je již dávno rozhodnuté, ale oba týmy chodí do soubojů stále důrazně. V 75. minutě vyvrcholí vzájemné okopávání a kontroverze mezi naším kapitánem a jedním ze soupeřů udělením žlutých karet oběma kohoutům. O pár okamžiků později se zřejmě Vaškovi zdá, že si dnes ještě pořádně nezachytal a adresuje svoji rozehrávku přímo na kopačky soupeře. Svoji minelu ale vzápětí napravuje, když se překvapenému protihráči okamžitě vrhá pod nohy a krade mu hračku. Naši hráči se již vidí v šatnách a závěr utkání je nezastihuje zrovna koncentrované. Další problém musí řešit Kuba, který na místě posledního tahá za záchrannou brzdu, když žlutým zákrokem přerušuje postup rozběhnutého soupeře. Poslední šanci utkání si vytváří soupeř, když dvě minuty před koncem zápasu se jeden z domácích hráčů dostává do více než zajímavé střelecké pozice, ale z hranice šestnáctky pálí pouze do rukavic dobře postaveného Vaška.

     Dnes jsme sledovali poctivý výkon našich mladých pušek, které si šly za vítězstvím od samotného začátku zápasu. Střelecky se konečně zadařilo Sašovi, kterému zdatně sekundovali další kopáči. Pouze konec utkání nás zastihl již méně koncentrované a dovolili jsme soupeři dostat se do několika příležitostí. Nula na kontě obdržených branek ale potěšila. Nyní bychom si potřebovali ještě více zvednout sebevědomí nejlépe proti oběma zbylým podzimním soupeřům a pokusit se konečně porazit silného protivníka. V našich silách to rozhodně je. Podmínkou je připravenost co největšího počtu hráčů a samozřejmě předvedení adekvátního výkonu na hrací ploše. Tak pojďme do toho!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery