Úvod » 2016/2017 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Petřín Plzeň 0:3 (0:1)

publikováno 08.10.2016 (aktualizováno 25.07.2017)

8.10.2016 7. kolo KPMD

sestava: Lukasch (8), Hlinka (7), Štěpánek (7), Sloup (6), Vrbata (7), Brejcha J. (7), Chudoba (8), Tichý (7), Uvízl (7), Janda (8), Vámos (6)

lavička: Brejcha V. (6), Novotný (7), Volek (7)

branky: bez střely na branku to nepude

     Naši mladíci měli dnes přetěžkou úlohu. Čekal nás totiž aktuální lídr soutěže. Při současném herním rozpoložení našeho souboru byl favorit jasný. Také trenéru Konopíkovi se omluvili někteří hráči, takže na střídačce bylo spoustu místa. Každopádně jsme se dnes chtěli herně chytit a pokusit se překazit soupeři jeho záměry.

     Až na několik úvodních minut je obraz hry prakticky stejný. Hosté se nás snaží zatlačit k naší brance a hraje se většinou na naší polovině hřiště. V úvodních minutách se naši hráči pokoušejí soupeře zaskočit, od čehož nejsou daleko, ale naše útočné výpady troskotají vždy ve finální fázi. Dostaneme se dokonce do šestnáctky soupeře, ale k zakončení se nejsme schopni odhodlat a hosté naši akci pacifikují. Hostující tlak se naši hráči snaží přerušovat častými fauly. V naší šestnáctce je tedy stále plno. V 9. minutě soupeř kope přímák z pravé strany z nějakých 25ti metrů. Hostující kopáč obstřeluje zeď, ale Jirka je u své tyče včas a nepříjemný balón, který před ním ještě navíc skočí, dokáže vyrazit na roh. Ve 13. minutě soupeř podniká rychlý výpad do našich nezformovaných zadních řad. Míč se našim obráncům podaří pouze lehce ztlumit, ale stále je tak na kopačkách soupeře. Následuje příhra z pravé strany do šestnáctky na úplně volného protihráče, který balón vzápětí jistě uklízí k levé tyči mimo dosah zasahujícího Jirky – 0:1. :-@ Hosté pokračují dále ve své nátlakové hře a v naší šestnáctce je několikrát doslova hlava na hlavě. Naši hráči ale drží a někdy i s pořádnou porcí štěstí dostávají balón do bezpečí. Jirka si připisuje několik jistých zákroků jednak po svých výbězích proti balónu, jednak po střelách zpoza šestnáctky. Hosté nás sice tlačí, ale do nějaké velké šance se zatím nemohou dostat. Nejvíce nám zatrne po nenápadných střelách zpoza našich bránících hráčů. Většina těchto pokusů ale o pár čísel míjí naši svatyni, ty zbylé pochytá Jirka. Naši hráči se snaží o rychlé odpovědi, ale ty většinou končí odmávaným ofsajdem, který si vůbec nedokážeme ohlídat. Po poločase tak můžeme jít do šaten s lichotivým skóre s jednobrankovou ztrátou, což nám dává stále šanci na úspěšný výsledek. Musíme ale každopádně zlepšit naši hru směrem dopředu.

     Do druhé půle protáčíme Brejchy. Venca střídá Honzu. Ve 45. minutě soupeř využívá nedůrazu Chebyho, který hodlá řešit situaci fotbalově a přichází o balón. Protihráč sám před gólmanem zkouší pálit, ale Jirka míč vyráží do strany. Další ze soupeřů se již chystá kouli doklepnout do prázdné branky, ale David v poslední chvíli zaskluzuje a odpálí balón do bezpečí. Střídáme gólmany: Jirku nahrazuje Vašek. V 52. minutě sledujeme další rychlou akci soupeře, na jejímž konci je samostatný postup jednoho z protihráčů z levé strany na naši branku. Následnou prudkou střelu Vašek konečky prstů posouvá na roh. V 53. minutě vidí Denis žlutou kartu za nemístné komentáře ohledně předchozího rozhodnutí sudího. V 57. minutě nás hosté opět zatlačují před naši branku, kde se najednou ocitají v přesile. Jen díky tomu, že zakončující hráč svojí střelou nakouřil jednoho z našich zadáků, stojícího na brankové čáře, jsme dokázali odolat dalšímu hostujícímu ataku. V další minutě musí odkulhat z hrací plochy Hlína, který si z jednoho ze soubojů podobně jako v minulém zápase odnáší pořádného koňara. Na hřiště tedy vbíhá i poslední náhradník Pažout. V 62. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení Márova postupu. V posledních minutách se zdá, že největší hostující tlak je za námi a naši kopáči se začínají dostávat více do hry, Saša se rázem dostává hned do několika příležitostí, které bohužel nedotáhne do konce. Ta největší přichází v 69. minutě. To se nám podaří ideálně vysunout právě naše tykadlo, které si to namíří samo proti vybíhajícímu gólmanovi. Již v šestnáctce soupeře ale místo zakončení volí kličku pouze do gólmana a je po příležitosti. O minutu později soupeř trestá. Po zmatcích v naší šestnáctce, když nedokážeme odkopnout balón, se koule dostává na kopačky jednoho ze soupeřů, který se uvolňuje a zamíří přesně k levé tyči – 0:2. :-@ Druhá branka v naší síti bere našim kopáčům vítr z plachet úplně. Z hrací plochy jsou slyšet i vzájemné slovní potyčky mezi několika hráči, což hodně kazí dojem z našeho sice neúspěšného ale bojovného působení. Navíc dvě minuty před koncem vychází jeden ze soupeřů vítězně ze souboje s Vrbym, když z pravé strany šestnáctky se odhodlá k zakončení. Jeho střelu náš obránce lehce tečuje a ta ladným obloukem přelétá bezmocného Vaška v naší brance a končí v levé šibenici – 0:3. :-@

     Kvality soupeře byly nesporné, ale naši hráči dnes skoro až do samého závěru utkání bojovali a dlouho drželi šanci na přijatelný výsledek nebo dokonce na body. Když ale nedokážeme ani z těch nejlepších pozic vystřelit na branku, těžko budeme skórovat. Určitý posun se oproti minulému utkání dal vysledovat, ale stále se nedokážeme dát dohromady jako tým. Některé zbytečné excesy na hřišti je potřeba odbourat. Stále jsou na první pohled patrné rozdíly v přístupu u jednotlivých hráčů. Někdo po utkání vysílením sotva odejde ze hřiště a někdo se pomalu až vznáší, kolik pošetřil v utkání sil. Potřebujeme konečně odehrát zápas, po kterém budeme ze hřiště odcházet s pocitem, že jsme na hrací ploše nechali všechno. Nemusí se dařit, ale musíme odcházet alespoň s hlavami vztyčenými. A výsledky potom zákonitě přijdou. Tak příště budeme mít k dispozici další pokus najít svoji tvář na Rapidu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz